Arată versiune īntreagă : Cu sau Fara cratima?
MaDaLyN17
15.02.2010, 22:15
Salut. Doresc sa achizionez un domeniu nou. Din pacate numele ales este deja ocupat, si cred ca o sa decurg la cratima!
Intreabarea: Este sau nu o problema din punct de vedere SEO, adaugarea unei cratime in numele domeniului? De ex: nume-domeniu.ro
Este la fel de bine indexat precum cel fara cratima? este vreo deosebire? sau este egal cu zero?
djchinezu
15.02.2010, 22:19
cred ca nu ar fii problema sa folosesti o cratima in numele domeniului !
Din contra, in unele cazuri chiar ajuta, de exemplu domeniul optimizare-web.ro ar fi un domeniu superb pentru optimizare web.
De importanta majora este implementarea numelui domeniului in continutul siteului, ca atare, afisarea unui continut despre medicamente naturiste pe acest domeniu ar fi o catastrofa.
Personal tind la domenii cu 24 in nume, asa evit cratima si ma asigur de exclusivitatea domeniului, are acel ceva, de ex. winsuport24.ro ...un site unde gasesti suport windows 24/24 - dar asta cred ca este mai degraba o pasiunea de-a mea :)
nu este o problema deloc.....google nu recunoaste cratima....
Pentru brand este o problema. Daca zici ca e ocupata varianta fara cratima nu te-as sugera sa alegi un domeniul cu cratima, pentru ca s-ar putea sa ramai mereu in urmbra lui.
Din punct de vedere SEO ai fi mai avantajat, dar in rest la toate celelalte capitole esti dezavantajat. Google tinde sa puna accent tot mai putin pe domeniu/url (unii zic ca nu mai pun accent deloc), asa ca avantajul pe care-l castigi s-ar putea sa aiba o insemnatate foarte mica.
As recomanda folosirea cratimei doar in cazul unor domenii de genul: antivirussoftware.tld (decat 2 ss mai bine s-s), beatteam.tld, etc. sau doar daca chiar nu ai alta alternativa. Insa alternativa poate fi si un numar aparte care sa se potriveaca de minune cu kw-urile (ai primit un exemplu excelent de la dennis mai sus)
Legat de SEO, Google tine cont f. putin de numele domeniului. Legat de cratima si strict de SEO, este acelasi lucru cu sau fara cratima.
Daca puteti alege intre cratima sau cuvantul legat, cratima nu este indicata pt ca ingreuneaza scrierea unui domeniu (chiar daca "arata" mai bine).
Daca este un proiect important si sunt ambele domenii libere, este recomandat sa se inregistreze ambele domenii, unul din ele fiind cu Redirect catre celalalt.
Avantaje domeniu cu cratima:
- "arata" mai bine si se citeste mai usor
Dezavantaje domeniu cu cratima:
- un caracter in plus la numele domeniului
- tastare mai greoaie a url-ului de catre useri
- lumea e tentata sa tina minte si sa tasteze direct in browser domeniul legat (asta e dovedit prin cercetari). Peste 75% care tasteaza direct in browser un domeniu din auzite, il tasteaza fara cratima.
- domeniile cu prea multe cratime dau impresia ca sunt MFA (Made For Adsense)
Din punct de vedere SEO si al afisarii in rezultatele de cautare din Google, domeniile cu cratima NU au niciun avantaj fata de cele fara cratima.
De ex. tu ai domeniul "joaca-jocuri-cool". Cum zici unui prieten? "Vezi ca am un domeniu interesant, joaca minus jocuri minus cool"? (asa imi aduce aminte de o reclama la TV in care prezentatorul spune "viziteaza siteul top minus shop punct ro". Crezi ca suna bine?
MaDaLyN17
16.02.2010, 11:18
ok, pana la urma o sa ma gandesc la un nume de domeniu fara cratima.
multimesc pentru informatii :) poate o sa-i mai ajute si pe alti!
Peace!
dpdv seo nu conteaza daca e cu cratima sau nu. Ex. numesite.com nu difera cu nimic de nume-site.com
Singura problema ar fi ca o sa pierzi destui de multi vizitatori care ar tasta numele domeniului direct.
Sfatul meu e sa alegi numele cu cratima, daca cel fara cratima e luat.
nu este o problema deloc.....google nu recunoaste cratima....
Asta as spune si eu daca as vrea sa ma aflu in treaba.
Repet: Motorul de cautare trebuie sa primeasca indicii despre ste, dar sa nu fie mintit.
Numele domeniului, meta tagurile etc trebuie sa indeplineasca o conditie:sa fie relevante