PDA

Arată versiune īntreagă : Cu cat se vand cunostintele SEO?

adisaan
25.02.2010, 14:09
Salut, ma streseaza de ceva timp o intrebare la care nu am gasit nici un raspuns pana acum si speram sa gasesc putin ajutor aici de la cei mai initiati. Am invatat in ultimele luni cum sa pun, in numai doua saptamani, un site pe prima pagina la google in fata la 500 000 de siteuri concurente (plecat de la zero - nici macar nu era indexat de google).

Pentru ca nu prea am cu ce sa compar performanta asta va intreb pe voi. Este OK? Cam cu cat se plateste serviciul acesta. Daca vreau sa obtin performanta asta contra cost cat ar trebui sa scot din buzunar?

XtrimVerSuS
25.02.2010, 15:57
Am si eu cateva intrebari pentru a-ti putea raspunde la prima intrebare:

1. performanta asta s-a intamplat pentru un singur site sau e ceva repetat?
2. cat a trecut de cand a ajuns pe prima pagina si pe ce cuvinte cheie e pe prima pagina?
3. ce metode ai folosit? Black-SEO sau metode "crestine"? Nu ma intereseaza detaliat, e secretul tau asta.

Daca nu vrei sa faci publice datele astea, poti sa ma contactezi in privat.

tolby
25.02.2010, 16:41
Zine cu ce cuvinte cheie ai urcat pe prima pagina si numele site-ului pentru a face o analiza. Asa eram si eu la inceput cand urcam pe prima pagina un site numai din costructia lui, asta pana cand am dat de cuvinte cheie mai complicate si treceau luni de zile pana sa fiu pe prima pagina. De exemplu daca poti sa urci un site de la 0 pentru cuvantul cheie " imobiliare " sau "constructii"
atunci poti sa zici ca esti profesionist si poti cere bani foarte multi.

adisaan
25.02.2010, 16:43
Metodele folosite nu sunt nici un secret, le-am invatat tot de pe forumuri sau ebookuri gratuite.
1. optimizare SEO la pagina principala pe cuvantul cautat (descriere, cuvinte ingrosate, ultima fraza ...)
2. inregistrare feed la principalele directoare
3. articole si profile cu link pe cuvantul pe care m-a interesat
s.a.m.d lista e mai lunga dar am cautat sa evit black-seo pentru ca am invatat pe siteurile mele si nu doream sa risk
Cuvinte cu care sunt pe prima pagina: bani online, licente, jocuri pentru copii online (a cazut la pagina 2), caricatura online, asigurarea obligatorie (in lucru - siteul are o saptamana de cand e online si e pe pagina 2)

Deci nu e unica performanta si pentru unele cuvinte cheie sunt in top 10 de vreo 2 luni de zile.

adisaan
25.02.2010, 16:46
licente-referate.com pentru cuvantul licente este singurul site care nu este al meu si pentru care am castigat o suma modica (100 lei) :) doar ca sa vad daca pot sa fac asta pentru bani.

pentru cuvantul constructii cu 9,4 milioane de siteuri concurente eu zic ca as putea sa urc un site nou pe prima pagina in 2 luni de zile

tolby
25.02.2010, 16:56
Pentru constructii sunt 7 943 000 de rezultate si ma indoiesc ca ai reusii performanta asta in 2 saptamani sau chiar 8 luni. Ce depaseste 1 milion de site-uri concurente este deja greu pentru a ajunge pe prima pagina.

adisaan
25.02.2010, 17:07
Avand in vedere cunostintele cumulate eu zic ca ma pot risca sa dau banii inapoi daca nu reusesc sa urc un site pe prima pagina pentru cuvantul constructii. Siteuri concurente precum constructii-case.net sau lacasa.ro nu sunt chiar asa greu de biruit. Si sunt convins ca pot face asta in numai 2 luni de zile. Intrebarea mea era cam cu cat se platesc astfel de servicii!

tolby
25.02.2010, 18:08
Intrebarea mea era cam cu cat se platesc astfel de servicii! De cele mai multe ori depinde de cati bani are clientul,insa daca zici ca esti asa bun nu are rost sa te vinzi pe bani putini.
Preturile sunt asa :
Daca cuvantul cheie are ca rezultate intre 1 800 000 si 6 000 000 de cautari se cere intre 300 si 800 de euro. Pentru cuvinte ca imobiliare ,constructii, auto etc poti sa ceri si peste 1000 de euro.
Repet inca odata, conteaza pe cine ai in fata(daca ai in fata un idiot care crede ca ajungi pe prima pagina batand din palme pe bani putini) o sa i se para o suma enorma cele zise de mine mai sus,dar daca clientul respectiv a fost la mai multi optimizatori si aceia nu au reusit sa il puna pe prima pagina ,atunci banii sunt ca si luati pentru ca e disperat si incearca orice.

adisaan
25.02.2010, 18:14
multumesc pentru informatie ... nici nu ai idee ce fericit m-au facut sumele mentionate. M-am apucat sa invat SEO din disperare si am sarbatorit mult cand am descoperit primul vizitator organic de la google dar nici prin cap nu imi trecea atunci ca as putea sa fac bani cu asta.

FinalDestiny
25.02.2010, 20:41
vei deveni expert seo si vei putea scoate bani din asta doar atunci cand vei lua cuvinte cheie grele, precum ,,matrimoniale" , ,,felicitari" , etc . Acele keyworduri la care ai adus siteurile pe prima pagina sunt destul de usoare si poti aduce un site pe prima pagina doar din inscriere in directoare si cateva link exchangeuri.

andreifan
13.03.2010, 23:51
FinalDestiny tu gandesti ce spui ? Cum sa aduci un site pe prima pagina doar din inscrieri in directoare si link exchange ? DA poate intr-un cuvant cheie cum ar fi, "Branza de vanzare", dar "matrimoniale", "felicitari" ? e cale lunga.