PDA

Arată versiune īntreagă : Alternativa cPanel

dorikut
26.11.2008, 20:33
Intentionez sa fac un server de webhosting insa nu-mi permit o licenta cPanel....ce alternative (legale/ilegale) am?

zyxxx
26.11.2008, 21:14
ilegale poti gasi destule(de ex: cpanel+fantastico). free era unul dar din pacat nu-l mai amintesc. era ceva gen vchp nu mai stiu exact. srry..
ps: stiu ca vhcp e un cpanel pt verlihub dar numele se aseamana

rko87
15.12.2008, 14:17
dar daca folosesti cva ilegal oare nu o sa atragi atentia ? :D stiu si eu intreb

mkman
28.01.2009, 09:04
Gratuit este webmin, cpanel si directadmin sunt cu bani... deci indicat este acela free, acuma depinde ce vrei sa faci cu webhosting-ul./..

luci87
03.02.2009, 11:42
Salut, depinde si ce vrei sa faci cu server-ul tau de daca doresti sa vinzi hosting iti recomand sa iti cumperi o licenta pentru cpanel, daca il folosesti sa-ti gazduiesti propriile tale domenii iti recomand webmin-ul este foarte bun, are multe module pentru hosting ti-l recomand deoarce eu il folosesc pe server-ul meu.

Incearca si nu vei regreta, totusi daca alegi prima optiune si vrei sa vinzi hosting fara o investitie nu castigi.

Toate cele bune.

Rusu
03.02.2009, 12:55
ftp e bun cred eu dar nush daca te ajuta pe tine asa mult ca un cPanel

adrian21
04.02.2009, 20:51
Incearca webadmin ca l-am avut si eu si este foarte bun

visual
05.02.2009, 06:01
Free=ISPConfig... saracut in optiuni, dar eficient si intuitiv mai ales pentru userii carora le vinzi spatiu

tolby
05.02.2009, 08:24
Intentionez sa fac un server de webhosting insa nu-mi permit o licenta cPanel....ce alternative (legale/ilegale) am?
Deci daca vrei sa dai hosting pentru tine sau prietenii tai este ok,insa daca vrei sa vinzi o sa ai numai probleme.Am un prieten care are companie de hosting si 3 ani a avut numai probleme.In acest domeniu concurenta se ataca intre ei foarte des.Pe 13 ianuarie unul din serverele de la megahost a fost floodat si ogramada de domenii nu functionau.Au trebuit sa faca un script ca sa il de-a afara pe ala ca se loga cu 100 000 de ip-uri odata.Asta e doar un exemplu,in plus trebuie sa ai mai multi provideri de internet,un generator in cazul ca o sa cada curentul si sisteme puternice.Eu te sfatuiesc sa te ma gandesti daca vrei sa te bagi in afacerea asta.

visual
05.02.2009, 11:45
poate omul vrea sa faca hosting pentru cateva site-uri marunte, asa ca nu vad de ce ar iesi din afacere inainte sa se loveasca de cei mari.
De regula sunt atacuri de genul in care spui la firme mari, nu la un amarat care are un server cu cateva site-uri.
Sa nu creada omul ca l-am facut amarat e doar o expresie sa fiu bine inteles :smile:

alpha
31.03.2009, 12:52
Lxadmin
Webmin
ISPConfig
Ravencore
Zpanel
CubePanel
VHCS
WebCP

scara
02.10.2009, 10:38
Eu am folosit ISPCP,e gratuit si cam in jur de 2 ani am tinut server la 10 domenii (din care 4 cu jocuri flash) pe un laptop cu 380 mb Ram,pot sa zic ca am fost multumit,in cele mai incarcate zile urca memoria RAM la 250Mb.E in romana,usor de instalat,si administrat.
Poti sa incerci fara remuscari

http://isp-control.net/

indesign
02.10.2009, 10:49
Probabil este mai ieftin sa inchiriezi un server deja existent, este mai ieftin decat sa investesti intr-un server ca sa ai acasa, si nici nu este sigur ca va merge la fel de bine cea de acasa si este posibil sa nu ai uptime 100%.
In plus nu cred ca cel care a deschis topicul mai este interesat ca primul post a fost aproape acum un an.

rossguide
02.10.2009, 10:56
ilegale nu iti recomand pentru ca risti sa te trezesti ca ai vreun cross script sau backdoor
http://www.ispconfig.org/
Editat de UnKnOwN

dorikut
26.02.2010, 13:11
cPanel a fost alegerea mea. (de care sunt foarte multumit)

O alternativa destul de friendly este kloxo (care in ciuda catorva buguri care au ramas nerezolvate este destul de reusit)

#Rog un moderator sa inchida acest topic.