PDA

Arată versiune īntreagă : EXPLOZIV: Guvernul da o juma de miliard de euro pentru un mega-kaka-site

pixel3cs
16.03.2010, 10:34
Din ciclul “Avem o juma’ de miliard de euro. Cum procedăm?”, guvernul Boc a aprobat zilele trecute proiectul eRomānia al ministerului Comunicaţiilor. Vă īntrebaţi, poate, ce este eRomānia. Răspunsul simplu este: un site de internet. De fapt un mega-site de internet. Care va conţine tot felul de năzbītii gīndite, adunate şi prezentate īntr-o formă unitară de către nişte şmecheri. Despre care nu ştim īncă nimic. Aceştia, şmecherii, dacă nu se sesizează nimeni, urmează a īncasa pucoiul de bani amintit, adică cu siguranţă cea mai mare sumă de bani care a fost vreodată alocată pentru dezvoltarea unui site de cīnd există .ro. Şi, probabil, cea mai mare sumă de bani care a fost vreodată alocată ca start up pentru dezvoltarea unui site de cīnd există www.

* • Proiectul eRomānia, aşa cum a fost el gīndit de MCSI, īl puteţi găsi aici, īn format pdf.

Despre ce e vorba īn acest proiect, luaţi şi ascultaţi aici. Īnainte să citiţi, vă recomand să luaţi un Nurofen. L-aţi luat? Aşa. eRomānia este un portal care va conţine nişte domenii precum e-Sănătate, e-Agricultură, e-Mediu, e-Turism şi multe altele. Există, n-o să credeţi, şi un domeniu e-Biserică, care are printre obiective următoarele idei-năzbītie: Cunoaşterea Istoriei creştinismului īn Romānia; Accesarea rapidă a elementelor de bază din Īnvăţătura de credinţă ortodoxă; Cunoaşterea Cadrului legislativ, a Statutului BOR şi a parteneriatelor Stat – Biserică; Cunoaşterea Structurii administrative a BOR ; Apropierea tuturor cetăţenilor indiferent de credinţă sau ţară de BOR pentru īnţelegerea acesteia spre folosul lor şi al familiilor lor. Voi vă daţi seama pe ce se duc banii publici īn ţara asta?

Un capitol extrem de interesant este şi cel referitor la turism. Fiţi atenţi aici ce-şi propune să facă domeniul e-Turism din cadrul portatului e-Romānia. (Mai merge un Nurofen aici). Furnizarea de servicii on-line, inclusiv rezervare, īn domeniul turismului şi asistenţei medicale de recuperare īn staţiuni balneare şi de odihnă; Sprijinirea procesului de informare privind posibilităţile de odihnă, recuperare, asistenţă şi tratament, educaţie culturală, instruire; Asigurarea de servicii de asistenţă medicală, recreere, cazare, alimentaţie, agrement, transport etc. pentru cei care călătoresc īn scopuri turistice şi/sau recuperare. Oameni buni, guvernul ăsta vrea să se transforme īn agenţie de turism, ba chiar īntr-un lanţ hotelier. E incredibil, nu? Portalul eRomānia, finanţat cu juma’ de miliard din banii noştri, se va ocupa cu servicii de recreere, cazare şi alimentaţie.

Hai să citim şi din obiectivele descrise pentru domeniul e-Sport: Informare asupra fenomenului sportiv din Romānia şi deopotrivă asupra rezultatelor obţinute de sportivii romāni. Nu, că deja m-am enervat. Ăştia vor să ia şi locul ziarelor de sport.
Mda…
Mă scuzaţi acum, mă duc să-mi fac bagajele…

* update / Mai jos, un pseudo-interviu cu Gabriel Sandu (ministrul comunicaţiilor) despre mega-afacerea e-Romānia. Că să ştiţi şi voi cine vă fraiereşte.

http://www.youtube.com/watch?v=XeCF-I-LgQE

surse:

http://www.money.ro/internet/boc-a-dat-unda-verde-la-e-romania-un-portal-de-500-milioane-de-euro.html
http://sutu.ro/guvernanta/exploziv-guvernul-da-o-juma-de-miliard-de-euro-pentru-un-mega-site/

Parerea mea: BAAAAAAA eu il fac pe un milion de euro, si il fac de 10 ori mai bun.

pixel3cs
16.03.2010, 10:43
Numai frate, daca permiteti eu imi bag **** si vad eu ce fac, da cu asa tara, asa incapabili, asa prosti. 500 mil euro din fiti atenti
1000 euro = 40 milioane
10.000 euro = 400 milioane
100.000 euro = 4 miliarde
1 mil euro = 40 miliarde
10 mil euro = 400 miliarde
100 mil euro = 4.000 miliarde
500 mil euro = 20.000 miliarde sau 20 bilioane, trilioane sau catralioane nu stiu ce exact dar e ceva fff mult, nu incap banii in casa

Eu de 500 mil euro as reface agricultura tarii. Da se poate reface cu banii astia. As pune oamenii la munca in sistemul nou creat, as repune economia pe picioare.
As crea un sistem inchis, o economie inchisa care sa se autodezvolte si sa avem cu totii de toate: si locuri de munca, si bani, si trai bun ca sa putem sa dezvoltam si noi celelalte domenii: medicina, cercetare, IT.

Frate, sunt eu singurul care crede asa sau astia o fac dinadins ? Au cumva ordin de la FNI ca banii sa-i dea in vant ? Astia-s normali la cap ? Ei nu vad ca:
- murim pe strada
- nu e mancare
- agricultura e sub pamant (a fost la pamant demult)
- oamenii pleaca in alte tari la munca
- prea multe cazuri si neajunsuri in tara asta

Asa sa fim furati pe fata ? REVOLUTIEEEEE !!!!!

dacian
16.03.2010, 10:50
Asa sa fim furati pe fata ? REVOLUTIEEEEE !!!!!
Asa ceva nu o sa vezi prea curand in romania....
La cat au furat guvernantii in ultimii 20 de ani aia pot fi considerati "maruntis", "bani de tigari", nu stiu ce va mai agitati, inutila, atata.
Si la ce au ei acolo pot si eu sa fac si pe juma' de milion de euro, dar no, nu locuiesc in bucale (nici nu mi-as dori de fapt sa locuiesc vreodata acolo) si nu am pile/cunostinte la guvern. QED!

ecko911
16.03.2010, 10:53
Cum dracu sa coste 500 mil euro un portal?X(.Sa stii ca o fac dinadins,pe ei ii doare-n c*r la cat au furat.S-au aranjat pe toata viata cu ciordeala.Tot noi ceilaltii o sa platim imprumuturile facute de ei,dar asta cu 500mil pt un portal e bataie de joc.Lumea moare de foame si ei se apuca sa faca un portal care dupa parerea mea va fi un k*t.In loc sa faca ceva pt populatie cu ei se apuca sa faca portal.Unde dracu au mai vazut ei stat european care isi face portal de jumatate de miliard de euro?.

dacian
16.03.2010, 10:55
Cum dracu sa coste 500 mil euro un portal?
Stati voi linistiti, daca aveti incredere in guvernanti poate costa si mai mult.
Si bullshit-ul ala de site tot eu si tu o sa-l platim, nu ei ;)
Cand o sa fie rromania cu datorii pentru urmatorii 5000 de ani o sa faca si astia o pauza cu furatul ;)

ecko911
16.03.2010, 10:59
Toate site-urile statului sunt praf.Cand o sa lanseze eromania asta imediat o sa fie spart.Ministrul ala de pe clip are o fata de prost frate.Dabea leaga doua cuvinte.Pentru ce ne trebuie eSanatate,eTurism,eAgricultura,eEducatie,eCultura, ... cand noi suntem cu toate la pamant?.

dacian
16.03.2010, 11:06
Cum la ce ne trebuie, e criza, si mai trebuie un tun ceva ....

samfingcul
16.03.2010, 11:15
da' cine face site-ul ? frac-su lu' boc ?

ecko911
16.03.2010, 11:17
La cum arata site-ul ala acum nici 100 de lei nu as da pe el.Cica a fost lansat cam acum un an si are cateva poze si ceva text pe el,bataie de joc.

dacian
16.03.2010, 11:26
da' cine face site-ul ? frac-su lu' boc ?
Ceva de genu' :D , nu esti deloc departe de adevar :D

ecko911
16.03.2010, 11:30
mai bine facea un cont pe hi5 sau facebook:))).ar fi fost moca si la fel de nefolositor

Xro1
16.03.2010, 13:37
La nivelul PIB, contribuția și efectele informatizării serviciilor publice se vor cifra la 90 de milioane de euro īn 2010 și 190 de milioane de euro īn intervalul 2011-2013. 90+190=500? nu face 280 ? titlul zice 500 de milioane de euro deci ce e in titlu si ce e in ce e in articol.
Vedeti : money.ro/internet/boc-a-dat-unda-verde-la-e-romania-un-portal-de-500-milioane-de-euro.html deci fara regrete se minte cu nerusinare asta in prim pas.
A 2 a idee , in videoclipul acela din interviu se pune intrebarea : Cati bani ati alocat in acest proiect ? Raspuns: in cele 15 proiescte deja lasansate sa investit deja 1,5 -2 milioane de euro ,de la 2 milionae la 100 de mil,la 500 mil cam deriva prea mult adevaru.
Concluzia Money.ro minte,nici nu duce de la cap pana la sfarsit aceasi minciuna de /sutu.ro/guvernanta/exploziv-guvernul-da-o-juma-de-miliard-de-euro-pentru-un-mega-site/ ce sa mai zic f*** acolo o parere si na articol,nici nu zice cifrele cat se aloca doar scriie si adminu acolo.
Eu nu cred ca e chiar asa lasa da 1,5 mil-2 mil suna mai bine decat 500 mil,ce-i drept nu vad ce site poate face de atatia bani chiar si 1,5 mil,in vide ul de pe youtube zice ca prezentina,nu ca iti platesti tu facuturile de pe internat sau asa ceva. Pentru 1.5 mil ar trebuie sa ai legatura cu toate institutile statlui,sa platesti de acasa ,banca tot ca altfel nu vad macar o mica justificare.

Fiti mai atenti cand auziti ceva,nu totul zboara !

ecko911
16.03.2010, 13:47
probabil vor mai fi si alte cheltuieli,oricum un portal nu te costa atat orice ai face.

gabil
16.03.2010, 14:27
Si-or face un mic datacenter sa le tina portalu :)

ecko911
16.03.2010, 14:40
site-ul ala a ramas asa inca de la lansare(cateva poze si text),s-au vazut cu banii in conturi si gata.

Dennis
16.03.2010, 16:59
Indiferent ca a costat sau va costa 2 milioane sau 500 de milioane de euro, acest portal nu-si are rostul in Romania.
Populatia (majoritara) a Romaniei detine cunostinte extrem de reduse in a folosi internetul si implicit facilitatile oferite de acest site.

Bine inteles ca sumele sunt utopice, cu acesti bani poti face multe in viata reala si asa de necesara pentru poporul roman, vedeti spitalele, scolile si multe alte institutii vitale de la periferiile oraselor din Romania.

Dar acum sa fim seriosi, voi chiar sunteti orbi, nu ati vazut niciodata cine a facut sutele de siteuri ale primariilor din Romania pe joomla? Stiti cati bani a platit Romania pentru acestea? Milioane de Euro, banii au fost scursi prin bugetul primariilor locale ca sa nu bata la ochi, acestea au fost obligati de guvern sa-si faca site (cica ordinul vine de la UE) pentru a informa populatia, dar nu au putut sa-si aleaga o firma care sa le faca siteurile la un pret adecvat, nicidecum, au fost obligati sa faca siteurile prin firme care au platit 'cotizatia' catre Bucuresti.

Asta este Romania pentru care eu si altii ne-am periclitat viata, sunt sigur ca a meritat, ma intreb doar pentru cine?!

AlinG
16.03.2010, 18:53
- nu e mancare

te crezi pe timpul lui Ceausescu ca spui ca nu este de mancare? ai vazut tu supermarket-uri cu raioane goale? sau magazine fara nimica pe rafturi? sau ai vazut doar paine si peste? atunci sa spui ca nu e de mancare...mancare este din plin...ne cam lipsesc bani pentru mancare ;) asta e..nu ca nu e mancare!!!!!!!!! se simt efectele crizei si nu numa noi le simtim, multe alte state..;)

pixel3cs
16.03.2010, 20:17
pai asta am vrut sa zic, nu e de mancare in sensul ca nu avem mancare pe masa acasa
cand zici: nu e de mancare, te gandesti la tine ca n-ai ce baga la mat chiar daca magazinele sunt pline
asta e, stiu si eu ce zici tu, crezi ca nu stiam ca mancare e dar nu avem bani ca s-o cumparam

tolby
16.03.2010, 21:27
Auzisem ceva la stiri de acest portal,dar nu am auzit de cat o sa coste. Suma este exorbitanta chiar daca portalul ar fi realizat in Java ,insa stati linistiti ca din suma aceea isi va incasa comisiona cateva zeci de milioane sau chiar 0 suta de milioane de euro cei care au initiat proiectul. Asa s-a intamp[lat si cu privatizarile (cand BCR ul a fost privatizat Sebastian Bodu si-a luat 3 mil de euro comision ca reusit sa o privatizeze)

Xro1
16.03.2010, 22:27
@pixel fii serios, normal daca nu ai slujba buna cum vrei sa ai ce manca ? Tu ce ai vrea sa platesca profesorilor 50 de milioane salariu ?sau alte meseri care sunt pretentionasa(nu serios,invatamantu din romania e un****).
Sau spre exemplu vrei sa iti dau 20 de milioane pentru ca tu lucrezi intrun supermarchet si daor sa vinzi nustiu ce produs ?Hai sa fim serios ,ce-i drept da (taxele sunt mari,da unde nu sunt),insa e vorba si cum distribui bani pe care ii ai ,nu neaparat ca ii ai ,multi mai sunt si fuduli si deea nu au bani.

Cosmin
17.03.2010, 06:25
Sunt curios ce matusa Tamara face site-ul ;)) ?