PDA

Arată versiune īntreagă : Incercare de phishing mascata ca eMail din partea serviciului Paypal.com



Dennis
28.04.2010, 09:09
O noua incercare de phishing, de data aceasta utilizatorului web i-i este prezentat un text care, asa afirma cel care l-a trimis, provine din partea Paypal.com - Atentie, acest text nu este conceput de Paypal.com si nici nu este trimis de catre echipa de relatii cu clienti sau administrativa a serviciului Paypal.com

Textul trimis in eMail:

Dear PayPal Customer,


During our regularly scheduled account maintenance and verification procedure we have detected a
slight error in your PayPal online account.

This might be due to the following reasons:


1. A recent change in your personal information (ie. change of address, email address)

2. An inability to accurately verify your selected option of payment due to an internal
error within our systems.


Please fill in all the details that are required to complete this verification process.


To do this we have attached a form to this email. Please download the form and follow the
instructions on your screen. NOTE: The form needs to be opened in a modern browser which has
javascript enabled (ex: Internet Explorer 7, Firefox 3, Safari 3, Opera 9)


Please understand that this is a security measure intended to
help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.


If you choose to ignore our request, you leave us no choice but
to temporary suspend your account.

Sincerely,
PayPal Account Review Department.


Please do not reply to this e-mail. Mail sent to this address cannot be answered.
For assistance, log in to your PayPal account and choose the "Help" link in the footer of any page.


Datele Header ale acestui eMail:


Received: (qmail 28086 invoked from network); 28 Apr 2010 09:27:34 +0200
Received: from mail-wy0-f182.google.com (74.125.82.182)
by ohne-auskunft.info with SMTP; 28 Apr 2010 09:27:34 +0200
Received: by wyb34 with SMTP id 34so755161wyb.27
for <info@cwr.ro>; Wed, 28 Apr 2010 00:27:21 -0700 (PDT)
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
d=gmail.com; s=gamma;
h=domainkey-signature:mime-version:received:received:date:message-id
:subject:from:to:content-type;
bh=xIX/qEoK4/LfeE8zQ4VNGmiYFduoGvl+rntsAje+h8E=;
b=LK6CcxgyMSTaINH96yLOJ03pjqv6ASg66RIwdUe/wD3Pi/P+annuiFDJ/vQjrBvwrK
cpF7twu1AZQj8C+6MLLdJAru61I2QSgJlW/rULEhMpyPasvc4HlgAT4OvQXfWju64cPB
RkqwZDGK/0yqf5wD7rE/Gmdi3zAGJDVqb5ung=
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; c=nofws;
d=gmail.com; s=gamma;
h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type;
b=WgntqTD22dTHP6ATierEmPg8m+Sewnwp0CbEGrhHebStzqhS ajgnQ4jMCivEz2tQkT
/44H1x5JcdmO21VV/tEiORULnVEqwYs8InzFMbv+hqWS90b7dbtvUjROe6lMwglA272 x
Bhz59OvrCRCHsEVKrYeGAqadzUKzesdg8yVuU=
MIME-Version: 1.0
Received: by 10.216.90.133 with SMTP id e5mr3234414wef.23.1272439641178; Wed,
28 Apr 2010 00:27:21 -0700 (PDT)
Received: by 10.216.154.131 with HTTP; Wed, 28 Apr 2010 00:27:21 -0700 (PDT)
Date: Wed, 28 Apr 2010 10:27:21 +0300
Message-ID: <p2n31c595111004280027ta4593831l8ed4458771f60ef6@ma il.gmail.com>
Subject: Paypal Warn!
From: smith smith <ppl.help.center@gmail.com>
To: info@cwr.ro
Content-Type: multipart/alternative; boundary=0016e6dab052cf8240048546f0a1


Adresa eMail de pe care provine acest mesaj:

ppl.help.center@gmail.com

Asa cum vedem, acest email a fost trimis de catre o adresa de email gratuita a serviciului GoogleMail (gMail).
Un serviciu de anvergura celui oferit de compania PayPal (Europe) S.ą r.l. & Cie, S.C.A. sau compania mama a acestui serviciu, nu se deserveste de adrese de email gratuite. Este dealtfel un lucru rusinos pentru oricare detinator sau ofertant de servicii web sa-ti contactezi clientii prin intermediul adreselor email gratuite gen Yahoo, GoogleMail, Hotmail sau altele.

Ca atare, nu reactionati la acest mesaj sau la astfel de mesaje inainte de a urmari cu atentie datele de pe care a fort trimis mesajul - in cazul in care astfel de mesaje nu sunt trimise direct de pe adresa de email @serviciul_respectiv.xxx radiati acesta, nu accesati niciun link in mesaj si nu trimiteti niciun reply, prin reply nu faceti altceva decat sa confirmati acestor retardati ca adresa este actuala si citita de cineva, ca atare, o adresa de eMail activa care poate fi vanduta mai departe ;)

indesign
28.04.2010, 10:41
Am primit si eu acum o saptamana, nu am dat mare importanta dar nici nu am stiut ca este fals.

frumushel
28.04.2010, 12:06
Ei l-am primit astăzi. Oricum s-a dus baganeală direct īn Spam ...
La astfel de mailuri nici măcar nu mă uit dar să ştii că faci bine că le pui aici Dennis că sunt informaţii noi şi folositoare pentru unii utilizatori

alexutpl
08.07.2010, 22:07
multumesc dennis si eu am primit dar ca dupa ce citisem asta:) multumesc inca o data

Mihai
08.07.2010, 22:27
multumesc dennis si eu am primit dar ca dupa ce citisem asta:) multumesc inca o data

off:
Topicul e vechi de 3 luni nu cred ca era nevoie sa il dezgropi , ultima data a fost 28.04.2010 :) . Ai grija pe viitor cand postezi intrun topic

Stima, Mihai

andreyutzzz
29.09.2010, 19:25
eu am primit pe un mail pe care nu am paypal :))