Arată versiune īntreagă : intrebare despre mac“uri
osiris0187
03.12.2008, 19:37
salut ...as dori sa-mi cumpar un macbook pro model din 2008 ...nu sunt cunoscator de mac“uri ,deci am unele nedumeriri .pe macintosh se pot instala programe necumparate ?(odc,nero etc).se pot instala jocuri ?
va rog sa-mi raspunde-ti !
pe torente se gasesc programe pt mac piratate deci se pot instala, acuma nu stiu daca trebuie sa modici ceva din optiunile sistemului de operare :confused:
Eugenyus
29.01.2009, 21:34
Din cunostintele mele de IT, MAC-urile sunt foarte stabile, cele mai stabile dintre toate... insa mai stiu si faptul ca softurile doar se cumpara... nu stiu daca merg acele softuri piratate. Inca nu am incercat. Este posibil sa si mearga, sau e posibil sa fie de tipul "batut in cuie" , adica doar cu softuri originale.
am un prieten care a cumparat un Apple MACBook (http://www.bornrich.org/entry/24kt-gold-diamonds-macbook-pro-available-online/)(la pretul de 5400 verzisori) avea sistemul de operare si un stick pentru recuperare.
a cumparat un fel de office de la microsoft (http://www.microsoft.com/mac/products/Office2008/default.mspx) si ii merge perfect, (mult mai rapid decat office-ul meu (2003) de ex - am in excel un fisier de 23 MB cu niste date din care genereaza grafice in fisiere externe exportate in pdf - 2003 temina in 3,20 minute; MAC Office 2008... in 1,17 minute - - - si in plus are o tona de sabloane pentru ownerii de mac
- in loc de Nero a primit cu un fel de "trial" de 90 zile e inclus in sistem de operare si e numit MAC-Toast (nu are nimic gen image drive) - oricum nu are unitate optica inclusa, se poate cumpara varianta externa dar il mai costa 330 verzisori
- am incercat sa punem diferite "aplicatii" dar nu am reusit ... la orice "pacth" zicea ca nu am drepturi si sa contactez proprietarul calculatorului ...
Stresant
08.02.2009, 18:46
Poti instala windows linistit pe el , in dual boot cu mac .
Deasemenea , exista programe pentru mac , cum sunt si pt win , si free si paid , e aceiasi piata .