PDA

Arată versiune īntreagă : You have been hacked

funkyx
07.05.2010, 08:48
Hacks por vBsoporte - vBulletin en Espańol

Asta se gaseste in footerul forumului, atunci cand nu esti logat, zic si eu poate cineva si-a bagat nasu prin forum, sau Dennis face link-exchange cu forum de hackuri pentru vbulletin. :D

Pentru a vedea acest link trebuie sa nu fii logat, si sa intrii in sectiunea Forum, se gaseste in footer, daca esti logat nu-l poti vedea.

johnchristorm
07.05.2010, 08:51
vBulletin hack = vBulletin plugin, facilitate noua, modificari. nicidecum nu se refera la ilegalitati sau intruziuni nepoftite.

funkyx
07.05.2010, 09:01
Problema nu era asta, ci eu ma intrebam daca Denis stie de acel link sau nu ! :) Intelegi ?

johnchristorm
07.05.2010, 09:47
nu. mai citeste o data titlul topicului deschis de tine. si eventual continutul original daca-l mai ai. ca nu mai prea bate una cu alta.

Dennis
07.05.2010, 15:15
Mersi funkyx, stiu de acel link si este pe cat se poate de legitim acolo - este un plugin (hack) pe care-l folosesc, iar etica-mi spune ca daca acea persoana a lucrat la acel plugin si mi-l ofera gratuit, trebuie sa-l rasplatesc si eu cu ceva, plasarea acelui link in footer este 'rasplata' mea pentru acesta.

Cum a scris si johnchristorm, nu este "hacked by ..." ci este un hack, un plugin.

johnchristorm
07.05.2010, 15:29
Dennis: nu exista cuvantul "hached". :P
acest termen (hack) folosit in loc de plugin a iesit la iveala in aceeasi idee ca si "hacking"-ul. Hackerii prin definitia corecta si nu cea expusa de media sunt experti in tot ce inseamna IT. si aici e vorba de whitehat hackers. care sunt cei ce fac audit la anumite servicii, programe si descopera noi vulnerabilitati, dupa care le fac publice prin firmele la care sunt angajati. exemplu cliph de la iSec.pl ce descoperise mult controversatul bug in functia do_brk() a kernelului prin 2003 sau ceva de genu.. deci, zic eu, termenul acesta de hack in loc de plugin vine pentru ca in cazul vBulletin, foarte multe plugin-uri necesita modificarea codului sursa a platformei, sau adaugarea unei sectiuni de cod. practic, la instalarea unui astfel de functii, platforma a fost "compromisa" de la forma initiala, o platforma NON-Open Source.

Dennis
07.05.2010, 15:35
...mersi, am corectat