PDA

Arată versiune īntreagă : proiectare baza de date

szilard
09.05.2010, 16:20
buna, lucrez la un script php destul de complex care necesita o baza de date si din cauza lipsei de experienta nu il pot proiecta, nu vreau ceva gata facut...astept sfaturi.

Cea mai complexa tabela din cate am imaginat va fi 'profit_user' care va contine:
- *id
- #id profit_user_detalii
- #id profit_user_plata
- #id profit_user_situri
- #id profit_afisari
- #id profit_clickuri
- #id profit_castig
- email
- parola

Tabela profit_user_detalii va contine:
- *id profit_user_detalii
- nume
- adresa
- localitatea
- judet
- telefon

Tabela profit_user_plata
- * id profit_user_plata
- nume
- CNP
- Banca
- IBAN
- Adresa
- Localitatea
- Judet

Tabela profit_user_situri
- *id_user_situri
- nume_site
- descriere
- categorie
- url

Tabela afisari:
-*id
- cod_user
- #cod_banner
- data+ora

Tabela clickuri
-*id
- #cod_client
-#cod_banner
-data+ora

Tabela profit_castig
- *id
- #cod_client
- #cod_banner
- data+ora
- suma

Tabela banner:
- *id
- #cod_client
- tip
- cod
- creat_in (data)

Orice idee,sfat este bine venit, multumesc

da alen
09.05.2010, 16:29
In primul rand trebuie sa pui id-ul unic pentru fiecare tabela(asa cum ai pus in prima tabela); le tabela detalii nu iti trebuie si email?

Altceva? Ce fel de ajutor? Nu stii ce tip sa fie campurile? Chiar nu inteleg ce sugestii vrei.

L.E. scuze, ulterior am vazut ca ai email in prima tabela dar cred ca ar trebui sa ai email, parola, etc la detalii user.

szilard
09.05.2010, 16:34
ma intereseaza daca e bine gandita baza de date si nu stiu cum pot crea relatiile in phpmyadmin

dacian
09.05.2010, 23:51
@szilard, la prima vedere (pe fuga, binenteles) structura bazei de date e buna (ce ai tu acolo este de "complexitate mica"). Daca proiectul tau nu este foarte urgent (am 2 proiecte in lucru, unul din ele este al unui membru al acestei comunitati) te pot ajuta cu sfaturi.

szilard
10.05.2010, 13:23
proiectul nu e foarte urgent dar totusi pana maine seara ar fi bine sa am baza de date. Multumesc oricum @dacian