PDA

Arată versiune īntreagă : Vreau sa mi cumpar un hard

Ing3ras
22.05.2010, 08:54
Am la pc interfata eide pentru hard, dar vreau sa mi cumpar un hard cu interfata sata il pot pune ? exista vreo modalitate sau trebuie sa mi iau tot eide?

gabil
22.05.2010, 12:18
I se zice IDE nu eide :)
Sata iti poti pune atat timp cat placa ta de baza are suport pentru aceasta interfata. Cauta pe net modelul placii tale de baza si vezi cate slot-uri SATA are. Mai departe te descurci tu.

netul
22.05.2010, 12:23
Sau poti sa cumperi un adaptor SATA - IDE

robi09
22.05.2010, 17:48
netul exista asa ceva? Si eu am intrebat la unu' dintre cele ami mari magazine IT din oras si au spus ca nu exista.

Ing3ras - Uitate pe placa de baza daca ai 2 mufe rosii, sau ami sigur daca ai cumparat pc nou trebuia sa iti dea niste cabluri SATA. ATENTIE! Vezi sa nu incurci SATA cu ATA , au cam aceeasi forma, de obicei hdd merg pe SATA si unitatile optice pe ATA.

PhoeniXman
22.05.2010, 18:21
Confundati adaptorul pentru alimentare sata-ide, adaptor pentru magistrala nu este, cel putin asa stiu eu.

netul
22.05.2010, 18:21
Exista controllere / adaptoare SATA - IDE
Cauta pe Google dupa "adaptor sata ide"

PhoeniXman
22.05.2010, 18:26
Eu zic ca de cat sa umbli dupa adaptoare... mai bine iti cumperi alta placa de baza, sau alt calculator cu totul... deageaba pui un hard sata la o placa de baza conceputa doar cu magistrala ide, va merge tot ca un hard ide...

Ing3ras
23.05.2010, 14:52
I se zice IDE nu eide :)
Sata iti poti pune atat timp cat placa ta de baza are suport pentru aceasta interfata. Cauta pe net modelul placii tale de baza si vezi cate slot-uri SATA are. Mai departe te descurci tu.

Eide = ide , este acelasi lucru, asa ca mai documenteaza te inainte de a raspunde ironic, oricum ms frumos de raspuns
Multumesc tuturor o sa ma mai documentez sa vad ce si cum si a spun la ce concluzie am ajuns. O seara placuta in continuare !

Ing3ras
23.05.2010, 21:16
Sau poti sa cumperi un adaptor SATA - IDE

Mersi frumos,am gasit si am inteles ca este ok :) http://www.etotalpc.ro/index.php?target=products&product_id=21493

Se poate inchide topicul !