Arată versiune īntreagă : Review sectiune de blog pentru freelanceri
frumushel
26.05.2010, 11:09
Īncerc să vin īn ajutorul freelancerilor ce sunt la īnceput, şi nu numai.
Am creat secţiunea de Sfaturi pentru freelanceri ( e-prodesign.net/category/web-design-sfaturi/pentru-web-designerii-liber-profesionisti/ ) īn care īncerc să scriu articole care să fie de ajutor.
Despre ce credeţi că ar mai trebui să scriu?
Ar trebui mai puţin text? Deseori mi s-a spus că scriu articole cam lungi şi nu toată lumea stă să le citească.
Sper ca nu o sa sune prea dur comentariul meu, dar o sa-ti spun exact ceea ce gandesc.
In primul rand ca sa incepi sa dai sfaturi trebuie sa fii un nume in domeniu. M-am uitat pe siteul tau la "proiectele" recent terminate. Pur si simplu nu poti sa dai sfaturi celorlalti cand tu ai instalat un wordpress si o thema luata moca de pe net.
http://byconstruct.ro/
http://newwpthemes.com/demo/Glorius/
Pe langa asta etica de webmaster iti spune sa nu scoti linkurile de pe themele free.
Repet ideea. Ca sa fi ascutlat trebuie sa fi cunoscut, sa ai o experienta in spate, sa ai proiecte care sa te recomande, clienti, faima, destui bani castigati din munca pe care o faci etc.. Tu nu ai nimic din toate astea, poti zice ca esti incepator. Cu 20 de vizitatori pe zi, crede-ma ca scrii degeaba. Plus de asta nu aduci nimic nou. Ce scrii tu au scris si altii, in diferite forme, dar sfaturile pe care tu le prezinti le-au zis si altii mult mai cunoscuti. E ca si cum un sofer incepator isi face o scoala de soferi. El stie sa conduca de cateva luni si vrea sa ii invete si pe altii. Consideri ca esti asa experimentat incat sa dai asemenea sfaturi?
frumushel
26.05.2010, 15:01
Accept orice comentariu şi pānă la urmă ăsta este şi scopul recenziei, să fii criticat şi să iei critica īn scop constructiv. Sfaturile pe care īncerc să le dau nu sunt īntotdeauna urmate şi de mine. Sunt multe detalii pe care vreau să le pun la punct vis-a-vis de web design şi deşi am 5 ani īn cārcă de web design īmi place să cred că īn fiecare zi īnvăţ ceva nou.
Īn legătură cu Wordpress-ul şi temele free. Wordpress-ul este unul dintre cms-urile mele preferate pe care lucrez şi cānd folosesc la un proiect o temă free las link īn footer. Cānd īl scot sunt 2 posibilităţi: 1. Acord īntre mine şi autorul temeii. Schimb de servicii | 2. Clientul nu acceptă linkurile acelea.
Nu consider că este o regulă să fii un nume īn domeniu aunci cānd ai ceva de spus. Poţi īnvăţa şi de la cei de jos. Nu e o regulă. Clienţi am avut şi de aici se trage şi concluzia banilor dar niciodată nu mi-am dorit faimă. Faima consider că aduce mai multe minusuri decāt plusuri.
eu zic doar atat: go for it
pune pasiune in ceea ce faci si rezultatele nu o sa intarzie sa apara
Eu nu inteleg un lucru. Nu puteai sa faci si tu un site de prezentare pentru serviciile de web design si blogul separat.
Eu unul m-am cam saturat de wordpress . Peste tot unde ma uit numai wordpress. Un site de la 0 chiar nu stiti sa faceti?
Offtopic
@ Pancule cred ca nu esti tu cel mai in masura sa dai lectii de etica in domeniu acesta, avand in vedere trecutul tau recunoscut si de tine.
@tolby eu nu m-am apucat sa scriu "sfaturi" dupa care sa se ghideze unii sau altii. Eu doar am atras atentia ca nu poti sa dai sfaturi pe care tu NU le-ai pus in practica ci doar ai citit pe alte siteuri despre ele. Eu n-am nimic cu frumushel ,nici macar nu-l cunosc, dar ce incredere iti poate exprima cineva care la siteul lui de DESIGN a luat o thema de pe net (http://www.jinsonathemes.com/demo/?themedemo=multichrome) si nu i-a schimbat nici macar logoul? Cum poti invata ceva de la cineva care nu poate avea el succes dar sa mai invete si pe altii. Treziti-va!
Luati sfaturi de la oameni care au avut/au succes in Romania, nu de la anonimi care abia scot bani sa isi plateasca hostul.
Ati auzit de orlando, bobby voicu, fusu, krumel, cretu remus, manafu, zoso, dragos stanca, augustin roman, ionut oprea etc. Cred ca 90% din cei umbla pe aici n-au auzit de mai mult de 2 nume din exemplele date de mine. Invatati de la anonimi ca e bine ;)
@tolby niciodata n-am neagt ceea ce am facut.
probabil unul din cei mai cunoscuti oameni din online (zoso) in 2003 se ocupa de distributia videoclipurilor inregistrate de la tv.
revenind la zilele astea, daca te-ai fi informat un pic, ai fi aflat ca distributia de fisiere muzicale (embed SAU download) NU mai e ilegala in anumite conditii.
Cei enumerati de tine mai sus sunt blogari cu state vechi care isi petreceau la inceput si 16 ore pe zii sa scrie in ele continut unic, asa ca nu ii poti compara cu cei de aici care majoritatea au site-uri de bancuri sau alte prostii.
Ma indoiesc ca multi vizitatori stiu ca tema lu frumushel este nu este facuta de el.
Sunt curios daca o sa gaseasca un hacker vreodata sa buleasca scriptul de la wordpress , cate site-uri o sa mai fie pe net ?
Nu am nimic cu cei de la wordpress, dar sunt de parere ca cine ar fi vrut blog sa ramana pe platforma lor cum fac cei de la blogspot, si sa nu dea scriptul la liber.