PDA

Arată versiune īntreagă : Paula Seling si Ovi au intrat in finala la Eurovision

indesign
27.05.2010, 22:37
Astazi s-a desfasurat a doua semifinala a concursului Eurovision din Norvegia, unde din 17 tari concurente 10 tari au fost alese pentru marea finala care se va desfasura sambata 29 Mai. Paula Seling şi Ovi reprezintantii Romaniei la concurs, cu o piesa "Playing with Fire" au intrat in finala.
Cu aceasta realizare Paula si Ovi aduce o mare recunoastere tarii noastre.

Felicitari pentru realizare si le uram succes in finala de sambata.

http://www.youtube.com/watch?v=xqDnxKGFK1Q

Mihai
28.05.2010, 07:21
Bravo lor meritau sa mearga mai departe , si melodia are ritm celalalte celelalte mi se par cam "cuminti"" :D

Dennis
28.05.2010, 13:20
Da, felicitari si din partea mea, artistilor - celor care au creat videoclipul - rusine
- ziarul Adevarul este afisat in prim plan de mai multe ori - reclama ascunsa (sa intelegem ca artisti nu au banii necesari sa-si faca clipurile si se lasa cumparati de Ziare? - nu stiu, zau)
...sper ca acest videoclip sa nu apara si la Eurivision, mi-ar fi rusine stiind ca acolo sunt oameni care stiu cu ce se mananca creatiile de videoclipuri si care cunosc definitia de reclama puturoasa ;)
- prea putin nationalism in melodie, vedeti melodiile celor din Balcani, pline de foc national - noi prezentam mica cearta dintre doi tinerei, de parca nu vedem aceasta tema in zeci de alte melodii, zi cu zi
...chiar daca sunt roman si tin cu Romania, focul patriotic al celor din Ucraina, Azebarjan, etc. sau alte tari foste UDSSR provoaca de fiecare data fiori. Gasesc ca si la noi, se poate sa bagam mai multe elemente din folclorul si cultura romaneasca, sa le combinan cu muzica moderna (nicidecum cu manele :D )

In rest, mult succes celor doi artisti - le tin pumni, chiar daca nu sunt de acord cu reclama puturoasa din videoclip.

Ruslana Eurovision 2004

http://www.youtube.com/watch?v=MEXdwwHWLSU

Alexander Rybak 2009

http://www.youtube.com/watch?v=uiH4BFTELME

Zeljko Joksimovic and Ad Hoc orchestra - Lane moje

http://www.youtube.com/watch?v=ByJ3eeBsktw

indesign
28.05.2010, 15:32
Da, felicitari si din partea mea, artistilor - celor care au creat videoclipul - rusine
- ziarul Adevarul este afisat in prim plan de mai multe ori - reclama ascunsa (sa intelegem ca artisti nu au banii necesari sa-si faca clipurile si se lasa cumparati de Ziare? - nu stiu, zau)
...sper ca acest videoclip sa nu apara si la Eurivision, mi-ar fi rusine stiind ca acolo sunt oameni care stiu cu ce se mananca creatiile de videoclipuri si care cunosc definitia de reclama puturoasa ;)

Acest videoclip a fost creat de un regizor recunoscut si a fost apreciat de toata lumea. Faptul ca apare Adevarul este ca ei sunt sponzorii principali. Sincer eu cred ca s-a facut intr-un mod elegant includerea reclamei in videoclip ca sa nu deranjeze. Nu scade deloc calitatea clipului. Noi nu suntem asa de bogati ca altii deci mai facem cate un compromis. Ma uit cu ochii unui artist plastic, deoarce am terminat Arte Plastice la Cluj. Felicitari pentru videoclip, a fost facut foarte bine fata de videoclipul de anul trecut.

- prea putin nationalism in melodie, vedeti melodiile celor din Balcani, pline de foc national - noi prezentam mica cearta dintre doi tinerei, de parca nu vedem aceasta tema in zeci de alte melodii, zi cu zi

As vrea sa-ti atrag atentia, cele mai bune pozitii la Eurovision in ultimii ani au luat Luminita Anghel cu Sistem si Mihai Traistariu care au avut o prestatie artistica foarte buna, muzicalitate etc.
Luminita Anghel cu Sistem au adus ceva nou, dinamic, vedeti videoclipul. Locul 3 in 2005.

http://www.youtube.com/watch?v=XKib5uBW7Ko&feature=related

Mihai Traistariu locul 4 in 2006 a venit cu o voce extraordinara, ascultati si voi

http://www.youtube.com/watch?v=mQ7jp04V2iQ

Ce ai fi vrut, sa aparem din nou cu o piesa tenta nationala ca si Todomondo si abia au luat cateva puncte?. Chiar daca piesa era simpatica nu a fost apreciat.

http://www.youtube.com/watch?v=dmR4UiJ3Pig

La acest concurs conteaza foarte mult calitatea muzicii si vocea muzicienilor. Puteti sa trageti si voi concluzia ascultand piesele ca alegerea din anul acesta a fost una foarte buna.
Paula Seling si Ovi sunt cunoscuti si apreciati in strainatate, si acest lucru aduce si un avantaj la finala de sambata. Cei care stau in strainatate si pot, sa voteze piesa lor pentru ca merita. Din Romania nu pot fi votati doar ceilalti concurenti. Sunt foarte multe piese bune in anul acesta cum este si cea din Azebarjan, deci va fi nevoie de toata sustinerea noastra pentru un rezultat bun ca in 2005-2006.

Dennis
28.05.2010, 21:10
@indesign, nu te contrazic, Luminita Angel a ajut acea melodie de succes, Traistaru cu Tornero la fel - in privinta amestecaturi de la Todomondo, ma abtin - orice arta are si limita sa proprie, unii o depasesc cu sange rece :)

Eu faceam referire la elemente folcloristice in melodie, la acel gram de nationalism, patriotism in melodie insusi - ceva ce sa identifice acea melodie ca fiind apartinatoare unei culturi, unui neam, unei tari - Romaniei
Ma gandesc ca prin acest lucru, ne prezentam strainilor ca fiind mandri a fi romani si poate asa, mai punem unele neamuri proaste sau cu pareri proaste despre Romania si romani pe 'butuci' - prea a inceput fiecare nomad sa catalogheze romanul ca fiind 'un gunoi' fara a se uita la el insusi si/sau la cel de langa el si al istoria propriei tari.

Cunostintele mele in domeniul artistic romanesc peste hotare sunt limitate si nu te contrazic, poate cei doi sunt cunoscuti in strainatate, am observat insa ca de multe ori, acel 'a fi cunoscut in strainatate' se rezuma la tarile rusesti, la Franta si Italia, la contesturi fara importanta in tarile asiatice sau rezumat scurt la concerte in orasele din tari vestice unde 80% dintre locuitori sunt romani - asadar concerte in comunitati romane din afara.

Mediile din Romania afirma de nenumarate ori 'artist/a foarte cunoscut/a peste hotare ...' - daca ne uitam unde este cunoscut/a, afli ca a avut un concert in Bulgaria, China, Franta sau Italia.

indesign
29.05.2010, 09:27
Nu trebuie sa aiba neaparat influente folclorice sa fie o piesa de calitate. Piesa a fost scrisa de Ovi care este roman, dar care traieste in Norvegia. Cred ca el stie foarte bine care sunt cerintele in pietele straine. Pe siteul TVR poti vedea si biografia lui Ovi si a Paulei.
Alexander Rybak a avut influente rusesti, tema a fost universala, si a reprezentat Norvegia. Nu cred ca a castigat datorita influentelor ci a calitatii muzicii, versurile si vocea. Conteaza foarte mult show ul, iar faptul ca a inclus vioara a fost ceva nou, proaspat ce a atras atentia.

...chiar daca sunt roman si tin cu Romania, focul patriotic al celor din Ucraina, Azebarjan, etc sau alte tari foste UDSSR provoaca de fiecare data fiori. Gasesc ca si la noi, se poate sa bagam mai multe elemente din folclorul si cultura romaneasca, sa le combinan cu muzica moderna
Anul acesta Azerbarjan nu are influente folclorice patriotice, mai degraba americane de tipul Beyonce, Cristina Aguileira etc. si este cotata foarte bine. Este posibil sa castige concursul pentru ca este o piesa foarte bine construita, dar asta depinde si de cei care voteaza. Parerea mea este ca exista si un pic de politica la voturi, multe tari isi voteaza vecinii pentru a primi inapoi voturile.
Am ascultat toate piesele, si am vazut ca sunt multe piese foarte bune, voci puternice etc. Va fi o seara frumoasa aceasta finala. Personal cred ca piesa "Playing with Fire" are mari sanse sa ajunga intre primele 5 pozitii. De castigat nu cred ca o sa castige, probabil nici nu doresc acest lucru pentru ca la anul ar trebui sa organizam noi Eurovision, cea ce nu cred ca putem face la nivelul dorit. Este nevoie de foarte multi bani, cea ce nu avem acuma in timp de criza economica, si foarte mult profesionalism in organizari de evenimente unde din nou mai avem mult de invatat.

Dennis
29.05.2010, 11:01
...am obosit deja ;-D
Nu ma refeream ca trebuie ca o piesa sa detina influente folclorice pentru a castiga sau a se numi 'buna'. Ideea mea de baza era ca ar fi necesar, tinad cont de cat ne tot barfeste 'strainul' sa ne jucam linistiti cu elementele folclorice autohtone.
Jumatatea de vest a europei stie de Romania doar ce este negativ, de nenumatare ori, cetateanul mediu din vest afirma ca Romania ar avea capitala la Budapesta. Cam tot ce se stie de Romania este: hoti, securitate, dracula, lenesi si mai nou 'chica bomb' a lui D. Balan.

In schimb daca le pui muzica cu influente rusesti sau balcanice, imediat fac legatura cu Rusia sau alte state balcanice, si asta, datorita nenumaratelor melodii pe la X conteste unde influenta folclorica a tarilor respective este parte din acea melodie. Oare sa detina acestia mai multa mandrie nationala? Posibil!
...logic este Eurovision si un contest oarecum politic, dar mai mult un contest al popoarelor, findca tetelpsctatorul nu poate fi influentat de catre deputatul X,Y sau Z atunci cand i-si da votul - poate se vor face si alegerile in Romania in viitor prin aceasta 'prisma' - asa nu-l mai poti 'momi' pe alegator cu un carnacior si o bere gratuita ;=D

indesign
29.05.2010, 12:19
...am obosit deja ;-D
Nu ma refeream ca trebuie ca o piesa sa detina influente folclorice pentru a castiga sau a se numi 'buna'. Ideea mea de baza era ca ar fi necesar, tinad cont de cat ne tot barfeste 'strainul' sa ne jucam linistiti cu elementele folclorice autohtone.
Jumatatea de vest a europei stie de Romania doar ce este negativ, de nenumatare ori, cetateanul mediu din vest afirma ca Romania ar avea capitala la Budapesta. Cam tot ce se stie de Romania este: hoti, securitate, dracula, lenesi si mai nou 'chica bomb' a lui D. Balan.

Tocmai de aceea ma bucur ca Paula Seling impreuna cu Ovi a ajuns sa ne reprezinte. Cred ca profesionalismul inseamna foarte mult. Pot arata o alta fata a Romaniei pe care lumea o vede prea putin. Poti sa bagi miliarde de euro in a face reclama Romaniei atata timp cat o parte a cetatenilor a acestei tari fac tot posibilul sa ne impinga in jos imaginea.
Offtopic:
Confuzia cu Budapesta poate veni si din faptul ca drapelul orasului Budapesta este tot rosu galben si albastru ca si al Romaniei :d se stie foarte bina ca Budapesta este un oras turistic foarte important in Europa, probabil este mult mai mediatizat decat orice oras din Romania. Noi doar de 20 de ani am scapat de un regim care a inchis Romania in anonimat timp de 40 de ani.
Bucuresti in timpul celor doua razboaie mondiale a fost numit Micul Paris, nu a mai ramas nimic din asta doar ruine si o poveste frumoasa.
As vrea sa cred ca se poate cladii inapoi renumele Romaniei daca vom promova suficient valorile pe care le avem. Probabil ai dreptate cu mandria nationala, dar eu cred ca mandria nationala incepe in momentul in care refuzi sa te comporti necivilizat ca sa nu aduci prejudicii tarii pe care o reprezinti in fiecare moment. Aici unii mai au mult de invatat.
Ontopic:
Sa ma intorc la oile noastre :) un vot din partea tuturor care stau in strainatate in acest moment, poate ajuta in promovarea valorilor romanesti si poate ajuta ca sa ramanem in atentie cel putin o perioada cu un lucru pozitiv. O sa ma uit deseara la Eurovision si o sa le tin pumnii chiar daca altceva nu pot sa fac pentru ei.
Mult succes Paula Seling si Ovi!

indesign
29.05.2010, 23:22
Locul trei Eurovision 2010. Bravo Paula Seling si Ovi. Bravo Romania.

Cat despre castigatoare :) se vede in Uniunea Europeana cine imparte banii.
Cum spune Holograf "Banii vorbesc...."

dracosu
30.05.2010, 01:38
Bravo Paula Seling & Ovi :) pentru performanta

Dennis
30.05.2010, 07:32
Felicitarile mele celor doi artisti.

offtopic

Cat despre castigatoare :) se vede in Uniunea Europeana cine imparte banii.
Cum spune Holograf "Banii vorbesc...."
Da. Dar ca sa ai ce imparti, trebuie sa ai de unde sa-i scoti. Germania este tara cu cele mai mari contributii financiare la bugetul european si o influenta politica extrem de ridicata in Uniunea Europeana.

indesign
30.05.2010, 10:56
Pentru a ajunge la aceasta performanta Paula si Ovi au fost ajutati de o echipa de profesionisti. Cateva informatii de culise va dezvaluie creatorul videoclipului.

sursa: danagont.blogspot.com/2010/05/in-culisele-filmarii-videoclipului.html

Īn culisele filmării videoclipului ”Playing with fire” Paula & Ovi (by Edi Scheinder)

Edi Schneider a postat pe youtube un ”video response” la rubrica noastră, ”Dă! Cu părerea”, despre Playing with fire cu Paula & Ovi.
Este vorba de un fel de making of cu explicaţii, foarte interesant de văzut, iată-l:

http://www.youtube.com/watch?v=dg1L_T1pVX8

dracosu
30.05.2010, 11:06
foarte interesant making of-ul :)