PDA

Arată versiune īntreagă : Review Cinemagic - Lumea Magica a Cinema-ului

netul
30.05.2010, 00:46
De putin timp am adaugat in reteaua DataServer un nou site, este vorba de www.cinemagic.ro (http://www.cinemagic.ro) , un site dedicat iubitorilor de filme.

Ce veti gasi pe acest site:
- detalii filme
- trailere
- poze din filme
- stiri din domeniul cinematografiei
- biografii actori / regizori
- box office saptamanal
- top filme
- filme noi / filme vechi / filme ce ruleaza in cinematografe

Legat de numele domeniului, chiar daca pt multi e o asemanare prea mare cu cinemagia, am luat acest domeniu cu gandul de a face ceva de calitate, axandu-ne pe informatiile oferite pe site, numele domeniului venind din 2 cuvinte distincte, legate de subiectul cinematografiei: CINE, de la cinema, si MAGIC, ce compun sloganul siteului: "Cinemagic - Lumea Magica a cinema-ului". La sugestiile anumitor useri de aici, s-a schimbat si logo-ul, pt a nu exista asemanari cu siteul mai sus mentionat. Siteul va fi dezvoltat in mod constant in viitor, dorindu-se a deveni al doilea site ca importanta din reteaua noastra de siteuri proprii.

Acum revin la partea de script / facilitati

- Tot scriptul a fost realizat de la zero, avand o zona de administrare complexa (doar partea de administrare a necesitat un timp de realizare de aproape 2 saptamani).

- De asemenea s-a implementat si sectiunea de useri, prin care utilizatorii inregistrati isi pot completa profilul personal, isi pot seta un avatar si pot comenta filmele

- La partea de comentarii s-au integrat 3 arii de text, una cu "Pareri PRO" la adresa filmului, unul cu "Pareri CONTRA" si un textbox cu comentarii generale la adresa filmului / actorilor / regizorilor etc.

- Toate cautarile de pe site sunt inregistrare in baza de date, in partea de administrare existand o statistica a cautarilor, de asemenea cautarile frecvente si care nu returneaza niciun rezultat fiind evidentiate, stiind astfel ce se cauta mai des si nu exista in baza de date (pentru a adauga ulterior acele filme cautate)

- Toate informatiile din Box Office se adauga din partea de adminsitrare, ele aparand automat pe site

- S-a implementat facilitate de adaugare stiri (titlu, descriere, taguri, poze etc)

- In pagina fiecarui film se pot adauga trailere pt acel film, poze din film, se adauga / modifica actorii respectiv personajele interpretate de fiecare, se pot adauga premii primite, data lansarii (atat in Romania cat si in SUA) precum si restul informatiilor ce sunt afisate in pagina de detalii film.

Pentru cei care au in gand doar Wordpress si se intrreaba ce Template de Wordpress sau alt CMS am folosit, am atasat si niste screenshoturi din zona de administrare, pt a nu exista dubii :)
Tot respectul pt cei care invata sa creeze ceva de la zero prin munca proprie, si nu furand scripturi de pe net, sau facand orice gen de site instaland un Wordpress...

170817091710171117121713

Facilitati / idei ce vor fi implementate in viitor:
- pagina de biografii actori / regizori
- dupa marirea numarului de useri si a notelor date, doar userii inregistrati vor putea nota un film
- fiecare user va primi un punctaj in functie de activitatea pe site (numar de comentarii filme, calitatea comentariilor, nr de voturi, comentarii trailere / stiri etc), iar cu punctele acumulate se va intocmi un clasament al userilor, userii activi putand primi anumite premii (tricouri, dvd-uri sau bilete la cinema), asta dupa ce siteul va avea ceva vechime si trafic.
- program tv / program cinema
- realizarea mai multor topuri, pe mai multe criterii
- realizarea unor widget-uri (de diferite marimi) pentru webmasterii care vor sa importe anumite date pe siteul lor (de exemplu filmele saptamanii, ce urmeaza in cinematografe etc)

Siteul este inca in stadiu BETA, deci va invit sa explorati siteul si daca aveti sugestii, critici, erori depistate, va rog sa scrieti aici.

Orice comentariu / sugestie este bine venita, chiar si cele negative, pentru a stii ce modificari / corectii trebuie aduse.

Daca sunteti pasionat de filme, va puteti inregistra, comenta, etc.

Va multumesc pt sugestii / sfaturi / critici.

CINEMAGIC.ro - Lumea Magica a Cinema-ului

Xro1
30.05.2010, 00:54
Imi place felul de prezentare al filmului.
Control Panel-ul e chiar dragut si simplu,e facut de la 0 sau schimbat un script?
Scriptul mi se pare chiar complex,sincer as da pe acest script bani e si simplut.
Nu imi place background-ul,mi se pare obositor si prea static.

netul
30.05.2010, 01:07
Scriptul e de la zero, inclusiv partea de administrare. Nu folosesc alte scripturi / CMS-uri in siteurile realizate de mine. Tocmai asta e avantajul cand imi fac un script custom, il modifica cum vreau eu, imi fac exact ce facilitati am nevoie, daca e sa modific ceva, stiu unde sa o fac etc....
Backgroundul se va schimba periodic, in functie de premierele cinematografice din perioada respectiva.

Multumesc pt comentarii.

AlinG
30.05.2010, 09:58
incearca sa pui la logo-ul de pe site, daca mai ai psd background transparent...ca se vede o diferenta intre background-ul de la logo care e complect alb si cel de la tema site-ului care nu cred ca este exact alb.
In rest de site nu am ce obiecta sau comenta.

netul
30.05.2010, 10:37
Multumesc, am modificat.

Am implrementat si preluarea automata si afisarea notei IMDB pt fiecare film. Alaturi de nota Cinemagic (rezultata ca medie a notelor date de vizitatori), se afiseaza si nota IMDB.

GoogleRadio
30.05.2010, 14:09
magic,frumos,bine realizat. felicitari!

alinn
01.06.2010, 12:09
Pai la fiecare film jos are un panel de logare poate nu imi dau eu seama si e de forma dar nu te poti loga din el.

netul
01.06.2010, 12:46
Multumesc, am corectat, era de la un javascript.
Oricum, pt a comenta, trebuie sa fii inregistrat.

netul
26.09.2010, 14:10
Update Script / Functionalitati: Program Cinema

Acum puteti vizualiza programul cinematografelor din principalele orase ale tarii. De asemenea, la filmele care ruleaza in acel timp in cinematograf se vor afisa cinematografele unde ruleaza filmul respectiv.

Deocamdata, programul cinema este disponibil in urmatoarele localitati / cinematografe:

BUCURESTI
- Bucuresti - Hollywood Multiplex
- Bucuresti - Movieplex Cinema Plaza
- Bucuresti - The Light Cinema
- Bucuresti - Cityplex
- Bucuresti - CinemaPRO
- Bucuresti - Cinema City Cotroceni
- Bucuresti - Cinema City Cotroceni VIP
- Bucuresti - Cinema City Sun Plaza
- Bucuresti - Patria
- Bucuresti - IMAX

ARAD
Arad - Arta
Arad - Cinema City
Arad - Dacia

BACAU
Bacau - Cinema City
Bacau - Central

BRASOV
Brasov - Cityplex Brasov
Brasov - Bulevard

CLUJ
Cluj - Arta-Eurimages
Cluj - Republica
Cluj - Odeon Cineplex
Cluj - Cinema City

CONSTANTA
Constanta - Cityplex

CRAIOVA
Craiova - Patria
Craiova - Modern

IASI
Iasi - Victoria
Iasi - Cinema City
Iasi - Republica

ORADEA
Oradea - Hollywood Multiplex Lotus

PITESTI
Pitesti - Modern
Pitesti - Cinema City

SIBIU
Sibiu - Arta

TARGU MURES
Targu-Mures - Arta

TIMISOARA
Timisoara - Timis
Timisoara - Cinema City

Programul cinema este disponibil aici: http://www.cinemagic.ro/program-cinema/

tazonne
26.09.2010, 14:43
e foarte frumos facut site-ul, maret dupa parerea mea pt un site facut de la 0, foarte bine structurat si excelenta modalitate de administrare

de curiozitate, dc ar fi sa vinzi un astfel de script, cu cat l-ai da?

robi09
26.09.2010, 18:49
1.Schiba designul, incearca ceva mai interactiv, ceva frumos, pentru ca merita site-ul.
2. la "Ultimele stiri:" adauga mai multe, prea mult spatiu gol in portiunea aceea.
3. In header ai 3 bannere catre filmele de pe acel site, fa unul singur care sa se schimbe dupa fiecare refresh, arata ca o jungla.
4. Panoul "Ultimele stiri:" este de 2 ori.

beke
28.09.2010, 08:41
In admin: <? // cod PHP - formular schimbare parola

Sistemul a detectat multiple incercari de logare!!!!

Pentru a debloca zona de admin si a primi o noua parola, introdu emailul tau unde vei primi noua parola.

Adresa de email pt a primi noua parola:
Verifiare anti-spam: Cat fac 2+3 ?

// sfarsit formular recuperare parola

?>
Incearca sa pui o parola si pe directorul admin :)

netul
28.09.2010, 10:37
Ce scrie acolo e la misto. Nu (mai) are treaba dierctorul "admin" cu zona de administrare :)

GClaudiu
11.02.2011, 01:12
Foarte frumos, o singura chestie nu foarte importanta dar destul de utila ar fii sa adaugi mai multe pagini jos la filme:
Ex: Prima pagina 1 .... 3 Ultima pagina
Eu zic ca ar fii mai frumos: Prima pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Ultima pagina
Si in loc de Prima pagina si Ultima pagina ai putea pune niste sageti iar cu tag-ul "alt" la aceste 2 imagini textul initial "Prima pagina" "Ultima pagina".
In rest e ok, desi s-ar mai putea face o gramada de imbunatatiri pe partea de design, dar ai timp..
Inca o chestie pe esubtitrari ai o greseala de scriere acolo jos: Delatiile filmelor sunt oferite de:

netul
11.02.2011, 01:17
Multumesc de sugestii. O sa tin cont de ele. Legat de imbunatatiri, deocamdata trag tare la partea de continut
Ca o paranteza, dupa aproape un an de munca apar si primele rezultate, o sa colaborez in martie cu 2 case de productii filme din Romania...

GClaudiu
11.02.2011, 01:19
Bravo, inca o chestie pe care am observat-o cand se foloseste formularul de cautare (edit later: defapt cand se incarca pagina) apare un div dedesubt (care ulterior dispare) l-am si gasit si observ ca sta cam degeaba acolo, probabil ai incercat sa faci ceva si ai uitat de el, e vorba de:

<div id="shadow" class="shadow" style="position: absolute; top: 202px; left: 457px; visibility: hidden;">
<div id="output" class="output">
</div>
</div>

netul
11.02.2011, 01:47
nu e degeaba, e de la cautarea live search, cand tastezi ceva..... o sa caut alta modalitate de a cauta live, ca varianta de acum cauta doar intr-un fisier text (unde se genereaza numele filmelor din baza de date)

GClaudiu
11.02.2011, 01:59
A, imi cer scuze, n-am observat aceasta functie..

robi09
11.02.2011, 02:17
netul cand faci upgrade la design poti sa ma anunti.