Arată versiune īntreagă : Design sau Content ?
Ce credeti ca este esential sa fie reusit pentru atragerea vizitatorilor ?
I know... Ambele sunt importante, dar totusi... in favoarea cui se inclina balanta ? Design. Sau Content ?
Intr-adevar, amandoua sunt importante. Dar cum e o singura optiune pe care putem merge, aleg content-ul.
Uita-te la Google. Ce design are? Sa fim seriosi. Dar sa ne uitam la content, la utilitatea softului. Continutul e cel mai important factor al unui site cu ceva de spus in piata itnernetului.
Pe unii ii impresioneaza design-ul, un site facut in flash si chestia asta ii determina sa il frecventeze des. Dar vorbim de profesionisti aici ...
Clar contentul, nu exista nici cea mai mica indoiala... Da, intradevar design-ul este un bonus, dar daca sa o luam prin excludere, un site fara content e 0, dar un site fara design este totusi util. Atunci cand "average Joe" intra pe un site sau da search pe Google, nu cauta design (poate doar un webdesigner in cautare de idei), ci continut, informatia necesara.
Atunci cand gasesc un site cu un design si animatii stralucitoare, de obicei ma captiveaza cam 5-10 minute, intru vad si poate mai revin o data, ex: [url:b3fa5]http://www.2advanced.com[/url:b3fa5]. In schimb un site cu un continut foarte bine pus la punct ma va tine lipit de monitor aproximativ 30-60 min. si voi reveni cel putin de 5-10 ori. ex: [url:b3fa5]http://www.netvibes.com[/url:b3fa5] (in cazul de fata si designul este reusit, dar cel mai important este utilitatea).
Site-urile mari cum ar fi: ebay.com, amazon.com, google.com, yahoo.com, nu au un design stralucitor, dar sunt vizitate zilnic de milioane de utilizatori.
Mai mult de 80% conteaza continutul acelui site, poate fi chiar oribil, gen google, dar nu ai ce face, este de foarte mare folos. Toata lumea intra si cauta pe el, pe cine a mai interesat ca are un astfel de design, nu mai conteaza, continutul unui site conteaza cel mai mult. Degeaba stai sa faci un site cu un design exceptional daca este gol sau nu ai ce pune pe el pui doar porcarii, si siteul este o porcarie atunci.
Continutul conteaza, designul mai putin.
Mai mult de 80% conteaza continutul acelui site, poate fi chiar oribil, gen google, dar nu ai ce face, este de foarte mare folos. Toata lumea intra si cauta pe el, pe cine a mai interesat ca are un astfel de design, nu mai conteaza, continutul unui site conteaza cel mai mult. Degeaba stai sa faci un site cu un design exceptional daca este gol sau nu ai ce pune pe el pui doar porcarii, si siteul este o porcarie atunci.
Continutul conteaza, designul mai putin.
Hai mai, de ce esti rautacios? :) Google nu e oribil.
Sa nu uitam si de cei cu o conexiune mai slaba la Internet, pentru ca in fond un site nu trebuie sa fie doar good-looking, ci si accesibil tuturor.
[url:e8324]http://www.neostream.com[/url:e8324] este un exemplu bun. Site integral facut in Flash, cu o animatie si o interactiune off-charts, insa acum 1 an si ceva, cand mi-am instalat internetul imi era aproape imposibil sa intru pe acest site de acasa.
Interfata este destul de urata, dar dupa ce se extinde la AdSense, Gmail si toate alea este mai bine gandit :D eu m-am referit doar la interfata :)
iti dau dreptate morion, nu trebuie sa-i sarim din vedere pe respectivii utilizatori de internet. De aceea site-ul conceput in Flash trebuie sa aiba un grad de simplitate destul de ridicat, astfel incat sa fie accesibil tuturor.
Desi, numarul unor astfel de navigatori scade incontinuu ... ;)
Ne intrebi ce ne intereseaza pe noi mai mult la un site sau ce credem ca-i intereseaza mai mult pe ceilalti vizitatori?
Si pe mine unu ma intereseaza tot continutul website-ului vizitat, dar asta nu inseamna ca daca design-ul e jalnic mai revizitez site-ul respectiv. Pe Internet sunt multe persoane care nu dau doi bani pe continutul unui site... e si normal... primul lucrul care te atrage e designul. Ca si in moda... e imposibil sa te atraga mai mult o fata grasa si imbracata de parca se duce cine stie la ce cantina ajutatoare.
Acum toata lumea are net, sunt si mai multi pustani care altceva decat messenger, matrimoniale... nu stiu sa faca in acest minunat univers. :shock: Este clar ca ei nu cauta nici vreo spovedanie, nicio teorema necesare la matematica (nici eu nu caut :lol:) ci pur si simplu... distractie. Deci e clar.. din perspectiva lor "la dracu cu continutul".
Cred ca parerile sunt impartite.
Sunt vizitatori care revin pe site atrasi doar de partea de design , dar si vizitatori care iti vin pe site doar pentru continut.
In prima categorie intra mai ales cei care se ocupa cu designul web - sa vada ce se mai poarta in materie de proiectare site , tehnologiile utilizate, implementarea acestora in designul site-ului. Nu cred ca ma insel cind fac aceasta afirmatie. Tot printre ei se afla si "designerii" care se uita in codul sursa al unei pagini html pentru ca le place acel scriptulet sau mai stiu eu ce modul.
Sunt site-uri care ma atrag prin continut dar sunt si site-uri care ma atrag prin continut dar din cauza designului (culori si fonturi nepotrivite, enervante si obositoare) - ma determina sa nu le mai vizitez.
Conteaza asadar si "ambalajul" daca pot spune asa. Degeaba exista continut, poate de calitate , daca nu poate fi valorificat printr-un design placut.
Designul si contentul merg mina in mina si tine de priceperea celui care a proiectat site-ul respectiv cit din una o completeaza pe a doua pentru a ajunge la formula ideala.
Avand in vedere ca ma ocup mai mult cu design-ul decat cu continutul unui web-site, este normal sa ma intereseze mai mult acesta. Din fiecare site accesat invat ceva, pozitiv sau negativ, care ma ajuta sa ma perfectionez. Asta nu inseamna ca neglijez continutul. Pur simplu balanta se inclina usor spre "ceea ce practic mai des".
In acest caz ar trebui sa fii mai obiectiv in privinta optiunii. In acest fel, si noi lucram in webdesign si ne-ar fascina un design inovator.
Sa te pui in locul vizitatorilor de rand si sa realizezi ce ti-ar place mai mult, asta e ideea poll-ului.
Mi s-a intamplat de multe ori sa caut anumite rezultate, anunturi, etc. pe net, si cand am dat de un site la care am stat 5 minute sa gasesc butonul care ma duce la pagina dorita, ascuns printre zeci de reclame, si, odata ajuns acolo, n-am reusit sa gasesc absolut nimic interesant (vorbesc aici de site-uri oficiale ale unor companii cu un renume facut), crede-ma ca am si iesit.
Totusi, cand intru pe un forum, ma intereseaza design-ul, si aici nu ma refer in principal la efecte, gradient, blur, etc. ci chiar la buna organizare, claritatea butoanelor, simplitatea si lizibilitatea textului. Este adevarat, daca e foarte important sa gasesc un anume continut, incerc sa ajung la acesta, chiar daca nu imi e usor.
Cam asta ar fi, nu imi schimb optiunea, insa, asa cum am mai si spus, si continutul este important.
nu ai cum sa alegi numai una..amanadoua sunt f importante..un design atrage pe cand un continut retine userii...
prima impresie coneaza:p da acu numa sa aiba si ce sa faca pe site :p
Fara indoiala CONTENT-ul.
Degeaba ai un site cu design frumos daca gasesti pe el numai cateva cuvinte. Dar dava faci un site cu content si fara design si asa valoreaza ceva.
Eu nu zic ca designul nu e important dar poti sa faci si un design frumos, solid dar si cu mult content de valoare.
Uita-te la siteul meu il gasesti in semnatura mea. Vezi ceva design pus pe e?
ma rog nu-i cea mai frumoasa site dar nici nu asta a fost idea cand l-am facut.
Mai ales daca faci un site de genul asta e mai bine daca e cat mai simplu.
roscabgdn
21.10.2008, 10:52
cam greu de ales intre design si content...
eu cred ca depinde cui te adresezi.si ce fel de tema abordeaza site-ul respectiv.
daca ar fi sa ne uitam (dau un exemplu) la "site-urile" oribile de muzica facute in web page maker (0% cunostiinte html required ) care pe langa adsuri nu au nimic ..sau poate 2 3 virusi :P care au mii de vizite unice / zi si un site super frumos facut..aranjat si cu un continut bun are doar cateva zeci de vizite. Partea proasta e ca ...la pagerank ....unii sufera altii se bucura ! :P
asa vad eu lucrurile.
Pentru indexare google si pentru SEO e ok sa alegi continutul dar si acesta trebuie sa fie original adica sa nu fie copiat de pe 10 site-uri ca atunci nu ai facut nimic
pentru niste vizite in plus DA trebuie lucrat si la design ;)
Content-ul iti aduce vizitatori insa daca desingul este obositor el nu va reveni niciodata la tine pe site.....ALEG CONTENT-UL