PDA

Arată versiune īntreagă : Review - logo-ul Romaniei - plagiat sau nu ?

pixel3cs
31.07.2010, 05:02
Ce parere aveti despre logo-ul Romaniei facut de Udrea ?
A costat enorm de mult, circa 800 - 900 mii de euro.
E clar ca s-au furat bani ca-n codru de aici.
Se pare ca elementele logo-ului au fost cumparate de pe un site gen istockphoto

Logo-ul plagiat:
http://www.realitatea.net/thr-tns-asemanarea-este-remarcabila-dar-accidentala-tu-ce-crezi-vezi-cele-doua-logouri_725904.html

Pentru designerii de pe cwr.ro, aveti posibilitatea sa castigati 1000$ daca creati un logo mai bun si il puneti aici
http://palkoo.com/project/let-s-brand-romania-when-passion-meets-responsability/255

Noi am facut acest concurs si il vom plati, apoi il vom face public prin media, poate si TV, cu titlul: uitati ce se poate face cu doar 1000$

pancu
31.07.2010, 06:26
de precizat ca 800-900k nu a costat doar logo-ul ci tot proiectul de branduire.

pixel3cs
31.07.2010, 06:54
si totusi...., au precizat ca din pretul asta vreo 400k a fost doar logo-ul
si totusi..., un plagiat, nu e original

da alen
31.07.2010, 07:23
Are importanta si pretul, este normal sa ne intereseze, dar cel mai rusinos, din punctul meu de vedere, este faptul ca s-a copiat, inspirat, etc un desen care sa reprezinte Romania.
Deja ne facusem de ras in multe domenii; asta ne mai lipsea. Si cred ca vor mai fi rusini de genul asta.
Se pare ca s-a descoperit o noua metoda de a face bani. :)

vipe
31.07.2010, 08:35
Logoul,sau ideea cica este copiata de uindeva de p[rin Brazilia,daca am inteles eu bine!

RobciucIonut
31.07.2010, 09:18
@all - Din cate am inteles, frunza logo-ului se poate gazi si pe iStockPhoto, daca nu ma insel. Acea frunza valoreaza intre 70 si 170 dolari, cam asa ceva...

da alen
31.07.2010, 09:22
Se gaseste aici http://www.istockphoto.com/stock-illustration-6073738-green-symbols.php

tolby
31.07.2010, 10:17
Ce mai conteaza logoul. Credeti ca daca ar fi fost o campanie 100% si ar fi venit strainii in Carpati sa ne vada padurile murdare de pungi si peturi lasate dupa gratare si drumurile de toata jena ar mai fi revenit cineva. Problema este si in educatia unor prost crescuti care populeaza aceasta tara minunata. Cat timp nu ne vom schimba noi ce pretentii sa avem de la boii care ne conduc.
Am vazut de-a lungul timpului multe specimene ca au fost in tari straine si laudau curatenia de acolo, dar ei cand soseau in tara aruncau chistoacele de tigari pe jos cu toate ca cosul de gunoi era la 3 metrii de ei.

robi09
31.07.2010, 19:27
Jalnic... am ramas aproape fara cuvinte.. :)

isshmen
31.07.2010, 19:38
Unde se duc banii nostri... vai-si-amar

da alen
31.07.2010, 19:44
Chiar nu mai conteaza ai cui sunt banii; ai nostri, ai Uniunii Europene, ai FMI-ului, etc, ideea este ca nu trebuie sa iti bati joc de ei si sa-i cheltuiesti dupa bunul plac.
Romania este o tara cu un viitor sumbru.

isshmen
31.07.2010, 19:47
Exact! Abia 'se mai tine pe picioare' si ei dau sute de mii de euro pe un logo ? Hai ca asta'i chiar culmea....

samfingcul
01.08.2010, 07:11
asa fac smecherii banii. nu v-ati obisnuit?

Dennis
01.08.2010, 18:09
Ce ma irita mai mult este ca nimeni nu obliga acum pe 'gainusa' sa inapoieze banii, din buzunarul propriu, este clar ca prin handling-ul ei Romania a pierdut bani si imagine, totusi, nimeni nu-i cere banii inapoi, pupincuristi.

Am vazut politician german care s-a retras din functie pentru faptul ca firma sotiei lui a fost implicata intr-un scandal de trafic de influenta in strainatate - asta da integritate
...oare cand au sa detina si bortosii nostri de politicieni macar pe jumatate din aceasta integritate demna de admirat :((

Clar, cu acest logo s-au facut bani, o parte a mers pe contul 'gainusei' prin strainataturi, iar o alta parte se pierde prin firme de plagiatori din China, mama lor de pigmei plagiatori - acum stim de ce sunt atatia pe lume, se plagiaza unul pe altul, sunt replici fidele a vecinilor lor :D

da alen
01.08.2010, 20:31
Cum era de asteptat, au aparut si parodiile
2039
2040

sursa: baricada.wordpress.com/2010/07/30/tanarul-crin-si-pensionarul-vaccin-get-high-in-the-carpathian-garden/

2041

ellada
01.08.2010, 21:06
Nu stiu de ce tot acuzati in stanga si in dreapta, una peste alta Romania este o tara frumoasa.. cu rele cu bune este tara noastra.
Nu stiu cati dintre voi ati iesit din tara, insa nu peste tot este la fel de curat si bine cum credeti. La periferia Londrei de exemplu este foarte mizerie, sunt betivi.. si iti este sila si frica sa mergi pe strada. In Grecia se fura mai mult ca la noi, au o tara curata pentru ca ei castiga doar din turism.. majoritatea locurilor sunt private sau retrocedate, este normal sa fie curat, insa si acolo poti avea neplaceri. Daca va petreceti si la noi vacanta in rezervatii naturale retrocedate/private veti vedea ca este altfel.. chiar daca este mai scump, dar iti petreci vacanta calumea.

De mai multa vreme ajut cu sfaturi turistii straini. Intru pe diverse forumuri si mai las cate un sfat, o parere.. de cele mai multe ori cand se intorc din vacanta primesc mailuri de multumire.. si bine inteles cu parerea lor despre Romania, va spun sincer ca sunt foarte multumiti.

da alen
01.08.2010, 21:21
Nu cred ca a negat cineva sa Romania este frumoasa si ca este este tara lui.
Este vorba despre oamenii care o conduc, si ca sa vezi asta nu trebuie sa "iesi din tara", cum ai spus tu.
Si daca sunt si alte tari murdare, care au hoti, betivani, etc., trebuie sa ne resemnam, spunand "uite ca e loc de mai rau" ?
Si mai facem si haz de necaz aici.:)

ellada
02.08.2010, 06:46
Ce mai conteaza logoul. Credeti ca daca ar fi fost o campanie 100% si ar fi venit strainii in Carpati sa ne vada padurile murdare de pungi si peturi lasate dupa gratare si drumurile de toata jena ar mai fi revenit cineva. Problema este si in educatia unor prost crescuti care populeaza aceasta tara minunata. Cat timp nu ne vom schimba noi ce pretentii sa avem de la boii care ne conduc.

Referitor la posturile acestea a fost mesajul meu. Daca iti vine sa crezi sau nu strainii chiar vin in Romania sa ne vada padurile murdare. De drumuri nu inteleg ce vrei sa spui, inafara de sud-estul/vestul tarii drumurile sunt chiar bune, cel putin pe unde am mers eu nu am intalnit o groapa(nu sunt autostrazi, dar se merge bine..).
Nici prin mesajul asta nici prin cel de mai sus nu am vrut sa spun ca trebuie sa stam linistiti ca si in alta parte este mai rau, dar cum a zis si tolby(daca nu ma insel) daca noi nu ne schimbam cine sa se schimbe?.. De ce nu luati partea buna a lucrurilor, ce evolutie a avut Romania in ultimii ani? .. ce schimbari sunt..

Daca ati atrage atentia celor care arunca hartii pe strada eu zic ca majoritatea s-ar simti, si-ar lua hartia si ar pune-o intr-un cos.

vipe
02.08.2010, 09:07
Este greu de realizat ceea ce se doreste si ramane decat dorinta!
Sa dau un exemplu de nesimtire pana in fundul oaselor de nesimtiti:
http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/bataie-cu-apa-chiar-in-centrul-bucurestiului-afla-cum-a-fost-posibil.html

Pai ce inseamna asta?
Ce inseamna o asa mare depravare in centrul Bucurestiului?
Fantanile acelea chiar daca nu sunt ele extrem de ingrijite,insa asta nu inseamna ca trebuie ca toti "..." sa isi umezeasca icioarele in ele!