PDA

Arată versiune īntreagă : Buna ziua (Name server )

mafiablack
12.08.2010, 10:58
Buna ziua
Am si eu o intrebare in legatura cu un name server

Daca am un host pe pc meu cum si am un singur IP cum pun la name server la domeniu :( cine ma poate ajuta ??

spikeem08
12.08.2010, 11:16
In "cpanel" la domeniu ai ceva de genu... http://img833.imageshack.us/img833/7656/asat.png Acum depinde de la cine ai domeniu luat...poti lua legatura si cu cei de la domeniu...

mafiablack
12.08.2010, 11:22
am de la domainscan

spikeem08
12.08.2010, 11:24
pana nu vad nu stiu ce sa zic!Dar inainte de asta io zic sa te uiti peste tot ...imposibil sa nu ai ceva gen ce tiam dat io mai sus (cpanel 1and1)

mafiablack
12.08.2010, 12:58
Arata decat chestia cu nameserver 1 2 3 4 5 6 7 atata nu are cum mi-ai aratat u mai sus

spikeem08
12.08.2010, 13:00
ia legatura cu cei de la domeniu si explicale exact ca aici!

kaze
12.08.2010, 13:55
Poti crea mai multe NS-uri care sa duca la acelasi IP, insa pentru asta domeniul trebuie sa fie gazduit undeva, sau registrarul sa iti permita crearea NS-urile (In mod normal, registrarele care se respecta, ofera acest lucru).
Daca nu te descurci, poti folosi Administrare zonei DNS de la domain scan. In demo-ul lor am vazut ca este posibil.
In primul rand trebuie sa folosesti NS-urile de la domainscan. Apoi intri la Zona de administrare DNS si pointez toate inregistrarile ( "*" ) catre IP-ul tau. Pentru email-uri trebuie sa trimiti MX tot pe acelasi ip sau pe IP-ul/DNS care iti administreaza casutele de mail.

Teoretic e chiar simplu, practic ramane la cat te descurci de bine cu indiciile ce ti le-am dat.
_
Kaze

val33ntyn
24.03.2011, 15:29
Logic ar fi sa ai cate un ip pentru fiecare name server, doua ns pe un ip nu e prea bine.

gsofttehnic
30.03.2011, 19:42
Nameserverele pentru a fi functionale ar trebui sa fie in numar de minim 2 cu doua ipuri diferite... cum a spus mai sus si kaze pui nameserverele lor iar apoi editezi zonele www care este cel mai important record .. mail ... etc ... astfel vei avea domeniul functional cu un singur ip.

aniba
30.03.2011, 21:07
De ce este nevoie de 2? De obicei la firmele de gazduire web sunt mai multe ns-uri pentru renduranta nu pentru ca sunt obligatorii. Poti face pe pc tau un DNS server, in PC tau setezi ce si cum nu la firma gazduitoare incat serverul dns instalat pe pc tau sa traduca acel ns intr-o adresa de ip si cu un programel gen xampp ( daca ai windows si vrei apache sau IIS direct pe windows ) setezi vhost-urile pe care vrei sa le ai. Una peste alta poti cauta un tutorial mai complex pe goagle si te lamuresti eventual si cu poze sau pe youtube filmulet

crt_
30.03.2011, 21:17
Cand sunt atatea solutii pt. gazduire ns-uri e aberant sa le ti acasa unde ti se poate lua curentul oricand sau iti poate pica conexiunea la net.

Este logic ca pt. fiecare ns este necesar un ip pt. ca altfel ar fi un singur ns.

Asta cu redundanta e cu multe semne de intrebare pt. ca majoritatea firmelor au ns-urile pe acelasi server. In plus de asta cand pica ceva sigur pica si celelalte (adica serverul de hosting).

aniba
30.03.2011, 21:18
avand in vedere ca el vrea sa-si gazduiasca singur site-ul sau ce vrea el sa gazduiasca acolo mai are importanta daca pica doar site-ul si ns-ul nu? tot timeout ii da :) macar asa pica ambele

crt_
30.03.2011, 21:21
Mda... gazduire "home based". Acum 7-8 ani era o solutie buna pt. a era foarte scumpa gazduirea. Acum insa nu se merita. Gandeste-te numai cat platesti la curent. Iti trebuie ip-uri fixe ceea ce la majoriteatea isp-istilor inseamna un contract bussines. Alti bani aruncati pe fereastra.

gsofttehnic
30.03.2011, 21:23
mai mult ca sigur siteul de il va face sau ceea ce vrea sa faca ar fi pentru teste banuiesc ... pentru ca mai mult ca sigur nu poate sustine un uptime decent acasa ... plus consumul de curent ;))

aniba
30.03.2011, 21:27
si se mai adauga si administrarea serverului pentru ca sunt destule probleme de securitate ce trebuie sa le ia in calcul mai ales daca vrea sa tina pe pc-ul personal unde presimt ca are windows xp cel mult :) sau o alta varianta de windows pt desktop

susp3kt
30.03.2011, 21:29
Nu se merita sa hostezi un site pe pc personal, cu banii care ii dai pentru curentul consumat iti ei o gazduire cat de cat buna

mafiablack
25.05.2011, 09:51
Topic Inchis ...Nu erea vorba sa tin un site pe pc meu ...Vroiam sa fac cateva teste ... TOPIC INCHIS