PDA

Arată versiune īntreagă : Administrator de torente, condamnat la inchisoare

ghost00
21.12.2008, 20:09
Administratorul lui EliteTorrents a fost condamnat la 18 luni de inchisoare si amenda de 20.000 $.

Daniel Dove, un american de 26 ani din Virginia, a primit o condamnare de 18 luni inchisoare si amenda de 20.000 $ pentru rolul sau in administrarea site-ului de torente EliteTorrents.

Acesta este finalul unui caz datand din 2005, cand FBI si ICE (U.S. Immigration and Customs Enforcement) au inchis site-ul EliteTorrents, un tracker de torente cu peste 130.000 de membri.

Dove este unul din cei trei administratori arestati in acest caz, si singurul care a pledat nevinovat. In timp ce ceilalti doi au colaborat cu autoritatile si au primit pedepse mai usoare, de 5 luni inchisoare si 5 luni arest la domiciliu, Dove si-a incercat sansele in fata unui juriu, dar pariul sau a esuat.

Procurorii l-au acuzat pe acesta ca a fost responsabil pentru recrutarea de uploaderi importanti, cu bandwidth de aproximativ 50 ori mai mare decat al unor conexiuni tipice de acces la internet, si ca a operat un server de mare viteza pentru a distribui material piratat.

Sursa: www.blitztech.ro

Raul
22.12.2008, 07:57
wow, destul de naspa

dorikut
22.12.2008, 08:23
Asa ceva nu se va intampla niciodata in Romania, deci BE PATIENT!

Raul
22.12.2008, 08:24
Asa ceva nu se va intampla niciodata in Romania, deci BE PATIENT!

asta cred si io :))

iCatalin
22.12.2008, 09:33
naspa ... 18 luni ?

Raul
22.12.2008, 09:34
e putin nene

M@s@CrE
22.12.2008, 09:36
eeee.........au vrut sa baieti sa scoata niste bani:))

Raul
22.12.2008, 09:39
da pacat ca nau reusit pana la capat...

dulce4u
29.12.2008, 18:59
wow, destul de naspa

si ma gandesc k vroiam si eu sa`mi fak un torrent :P

varcush
29.12.2008, 21:51
am auzit ca si in romania a fost arestat preventiv pe 30 zile un adminnistrator torrents

fulgerul101
30.12.2008, 00:16
da adminu de pe www.filelist.ro nu este arestat ? ;))

diamondnetwork
30.12.2008, 00:37
In Romania inca nu s-a ajuns la inchisoare...sau altceva...dar nu mai este mult :D

Cei care au asa ceva ar trebuii sa se opreasca...pentru ca pirateria se pedepseste...

Dilo
30.12.2008, 16:35
eu am inteles k din bulgaria se mai cerceteaza alt administrator de la Bittorents

ganditorul_2003
05.01.2009, 09:47
Am vazut politica celor de la piratebay.com Ei au serverul in Suedia iar acolo se aplica alta legislatie. Sunt pe site raspunsurile pe care le primesc cei care fac galagie referitor la copyright. O gramada de avocati de la: adobe, microsoft etc il someaza pe admin sa stearga trackerele.
Asta le da niste raspunsuri de genul: "Legislatia voastra nu ma intereseaza. F*ck off idiots. Get lost motherfucker etc." Este bestial tipul. Si astia nu au ce sa ii faca.

roscabgdn
05.01.2009, 12:23
thepiratebay din cate am auzit este interzis in anumite tari...de exemplu din italia nu il mai poti accesa pana la urma o sa se ajunga asa la mai multe tari si atunci ...nu o sa mai faca nimik...nu o sa mai primeasca vizite..si la sv pe care le au o sa inchida ca nu au ce face.....de prins nu au cum sa ii prinda...sunt foarte multi uploaderi ...;))

Fabius
05.01.2009, 20:57
Din italia il accesezi fara probleme, despre alte tari nu stiu ce sa spun.

radiofan
06.01.2009, 07:33
intrebarea este de ce isi fac cunocut numele?

grande_ecks
20.01.2009, 19:18
Este complet adevărat. Aveţi grijă ce site-uri vă deschideţi, sunt mulţi copii care īşi cumpăra domenii prin sms şi găsesc scripturi complet ilegale pe google dar ei nu se gāndesc că poate primi amendă. Torrent-ul şi dc++ este complet ilegal şi interzis īn Romānia.

Cu stimă,
Claudiu

Realtuning
20.01.2009, 20:14
da e corect ce au facut americani, de astazi si respectiv 30 martie sa va asteptati la ce e mai rau, ca suntem monitorizati de cei din stat, cu siteurile,ce telefoane dam ,suntem ascultati, deci nu o sa mai mearga pirateria....cei care aveti siteuri cu continut pirateresc va sfatuiesc sa va inchideti siteurile si aveti grija oameni buni ce vorbiti la telefoane si ce faceti cu siteurile,sa ii vedem si pe cei cu radiourile pe net,radio e legal(daca ai acte),dar melodiile ma indoiesc ....Si chiar am vazut ca multi isi fac siteuri gen : torrente...nu dau nume sa nu jignesc

mmariuss
20.01.2009, 20:25
In primul rand torentul si dc++ nu au nici o legatura...ele sunt create pt a fi folosite in scopuri diverse, nu neaparat illegale...

roscabgdn
20.01.2009, 20:27
administratorii pot spune de exemplu ca ei au creat dc sau torrentele pentru download de programe shareware... si oricum administratorii nu pot fi acuzati de ilegalitati ...atat timp cat ei nu hosteaza nici un fisier care sa fie ilegal ..ei hosteaza doar fisierele pentru o buna functionare a siteului [ design + script ] ....
si + de asta daca nu l-au prins pe ala de la cool-tv stati linistiti....ca mai este mult

Fabius
21.01.2009, 23:59
Care e faza cu cool TV ?
Nu stiu despre ce vorbesti, scoate-ma si pe mine din ceata :))

FanAleex
22.01.2009, 07:14
pai dupa cum sti ca pentru mai toate iti trebuie licenta ..... asa si pentru retansmiterea programelor tv iti trebuie acordul posturilor tv ca sa le retransimiti !!!!

Fabius
22.01.2009, 09:22
Asa si ?
Sunt sute de site-uri cu TV online, Cool TV era mai cu mot sau ce ? :))
Si ce s-a intamplat cu tipul de la Cool TV ?

roscabgdn
22.01.2009, 10:35
absolut nimik ....e vedeta omu a aparut prin ziare [ nu el site-ul ....] nu au ce sa ii faca nici la cei care au siteuri de tv online pentru ca nu fac streaming :) sunt doar coduri copiate de pe alte siteuri :P

cristian0s
23.01.2009, 14:52
destul de naspa , pentru el ca a stat 18 luni la "frig" , dar amenda cred ca nu a fost o problema pentru el , ca va dati seama cati bani faceau ei pe luna din donatii .... am avut si eu un tracker dar dupa o luna nu mai suportam la cat era de munca ...

omegaking
23.01.2009, 17:24
Adevaru e ca e greu sa creezi un tracker, mai ales ca este destul de mult de munca, s peste 1 an te trezesti la inchisoare... Eu am citit undeva (nush dak e adevarat) ca nu e ilegal sa ai tracker tip torrent , e ilegal sa uploadezi fisiere, ceea ce fac si Utilizatori Trackerelor care tine la seed

roscabgdn
23.01.2009, 19:46
poi ei nu hosteaza fisiere ilegale...deci un site de torrent e legal....tot ceea ce e pe site la ei,tot continutul,se afla pe calculatoarele downloaderilor....dar cica e incurajarea pirateriei ...oricum ...:-j la noi mai este ....mult si bine ....suntem in urma mult cu astea

Colorstyle
25.01.2009, 14:36
Lol inchisoare

adrian21
04.02.2009, 22:23
in Romania nu va face nimeni inchisore pentru sa cv . Daca s-ar baga cei da la politia romana pe un tracker precum filelist ar aresta jumatate de Bucuresti...

redaingel
04.02.2009, 22:30
eu ma intreb,oare au castigat macar banii pentru amenda?si oare a meritat?

alexhera
07.02.2009, 12:26
Eu am un post d radio! E posibil sa ma bage si pe mine la racoare? :D

Maryo
08.02.2009, 12:11
naspa pentru el

ketaddict
08.02.2009, 12:32
Pana se va face asa si la noi putem sa mai descarcam linistiti cel putin 10 ani de pe torrente :))

Teasta
08.02.2009, 14:41
Amenda e un mic *** pe langa ce si-a luat din donatii. Si legat de numele topicului, poate administrator de TRACKER .

GeorgeSoft
18.02.2009, 14:03
Fisierele indexate de site-ul filelist.ro nu sunt gazduite de noi. Serverele noastre ruleaza programe automate care permit utilizatorilor sa faca schimb de fisiere, raspunderea legala asupra acestor fisiere apartinand in exclusivitate utilizatorilor care le transfera. Serverele noastre nu manipuleaza decat informatii descriptive, de exemplu dimensiune, titlu si IP-ul calculatoarelor care transfera fisierul; continutul efectiv acestor fisiere nu este la nici un moment stocat sau transferat de filelist.ro.

Procesarea acestor informatii descriptive este automata. Deoarece numarul de fisiere este foarte mare, sortarea si verificarea manuala a lor este nefezabila in conditile unei entitati non-profit cum este filelist.ro. Prin urmare, raspunderea asupra continutului transferat apartine in exclusivitate utilizatorilor, care accepta la inregistrare ca administratia site-ului nu poate sa ii protejeze in nici un fel de consecintele legale ale actiunilor lor.

Aceasta declinare a raspunderi este perfect legala in tara in care operam, tara care nu este Romania. Suplimentar, legislatia tarii gazda nu criminalizeaza transferul neautorizat al operelor purtatoare de drepturi prin intermediul retelelor de calculatoare, in mod non-profit, aceste activitati fiind considerate exclusiv probleme de natura civila.

In acest sens, deoarece nu promovam sau toleram activitatile de natura sa incalce dreptul de autor, filelist.ro colaboreaza cu titularii de drepturi pentru limitarea oricaror pierderi suferite, reale sau potentiale. In acord cu legislatia tarii gazda, ne obligam sa indepartam orice fisier identificat ca neautorizat de titularii de drepturi, sau organizatiile care-i reprezinta, in termen de 48h de la notificare.

Deci , noi (cei care downloadam) putem fii acuzati , nu administratorul de la filelist.ro s-au de la alte trackere romanesti , oricum nu se va intampla nimic:D.

johnny18
21.02.2009, 16:45
ce chestie...:))
in romania mai greu.....sa vezi asa ceva...

Black
24.02.2009, 07:13
Dove trebuia sa colaboreze cu autoriatatile poate nui inchidea elite torrent de ex cum au facut ceilalti au colaborat cu autoriatatile si le-a mai redus din pedeapsa