Arată versiune īntreagă : scade numarul paginilor indexate
Salutare.
De aproximativ 1 luna, blogul meu StauPe.net a inregistrat o scadere drastica pe Google, o scadere a paginilor indexate.
Cand scriam site:staupe.net -aveam peste 17.000 de pagini indexate, acum am ajuns la 1700 ...de la ce sa fie aceasta scadere clar vizibila ?
penalizare google.
de obicei pentru spam
Pai s-a trezit unu sa faca spam cu el, nu stiu daca minte ...
Isi revine situatia oare ?
Eu am patit chestia asta fara sa faca nimeni spam. In 1 - 2 saptamani a revenit totul la normal.
interesant este ca,daca se trezeste unu' sa faca spam cu diverse site-uri ...toate vor suferi penalizari :) ...are si Google sistemul lui,etc...
Am citit pe seopedia cum ca este si vina lui Google, ori poate link-urile externe, ori asa se intampla la inceput cu un site, urca in nr paginilor indexate dupa care scade si creste iarasi in fct de IBL si link-uri importante...in fine...am ramas surprins,sunt curios cand isi va revenii..
Inca o chestie am uitat sa-ti spun, la un alt site pe wordpress, am observat scaderea paginilor indexate in masa dupa ce am instalat un plugin pentru sitemap. Dupa ce l-am scos, si-a revenit treptat.
pai si eu am instalat acel xml sitemaps ...oare sa fie ala problema ?
Scoate-l si vezi ce se intampla in urmatoarele zile. La mine dupa cum ti-am spus, pluginul respectiv a fost problema.
l-am dezactivat acum,sa vad daca se intampla ceva ...multumesc ;)
Va dura cateva zile probabil. Posteaza aici daca apare vreo schimbare.
nu are nici o treaba xml sitemaps, am avut aceeasi problema cu fordjs, la inceput aveam peste 1.500 pagini indexate, dupa aceea a scazut la 99 pagini indexate, atunci am scos si xml sitemap, si de atunci nu a mai trecut de 300 pagini, urca si coboara.
La fel am patit si eu de ceva vreme, pentru mai multe site-uri, toate pe acelasi host...De spam nici nu se pune problema...
Dar desi a scazut numarul paginilor indexate, n-am fost penalizat la ultimul update de pr, desi a fost destul de recent.
eu inainte am avut host la webnetinfo si m-am mutat de 1 luna la spatiul.ro ...si cand eram la webnet observasem miscarea asta ...Google Dance ii zic unii ...sa vedem ...
Are importanta hostingul la indexare?
uneori da si aici ma refer la partea cu "cat de repede se incarca site-ul tau" ...lui Google stiu ca-i plac cele ce ruleaza destul de repede,etc ..
si eu am aceieas problema la saitul din semnatura imi scad paginile indexate oare de ce sa fie ? oare ca mi se incarca bine pagina si am host de la hostgrator
si eu am aceieas problema la saitul din semnatura imi scad paginile indexate oare de ce sa fie ? oare ca mi se incarca bine pagina si am host de la hostgrator
Din contra,daca ti se incarca pagina repede este un plus !
Numarul paginilor creste pentru ca pe urma o sa scada si vor ramane indexate doar paginile importante, cele pe care google le considera utile...
Aceasta crestere - scadere- crestere se numeste Goodle dance.
The3DArtist
03.10.2010, 14:39
Are importanta hostingul la indexare?
Are, cum a zis staycu, are importanta pentru incarcarea paginilor, de obicei daca-l faci pentru extern, e recomandat un host extern. Insa mai e o chestie, daca esti pe un host shared, si din 400 de site-uri sa zicem, 350 fac SPAM, ai 99% sanse sa fi marcat si tu ca spam.