PDA

Arată versiune īntreagă : Problema cont Web Hosting

alin0507
20.10.2010, 14:18
Salutare, am o intrebare la voi, in special firmele de hosting.
ex. Am un server dedicat instalat cu linux, cpanel etc ..
Am vandut unui client un cont de reseller iar el la randul lui a vandut mai departe un cont de Web Hosting , insa din greseala clientului cu cont de reseller i-a sters unui anumit client de-al lui contul. Site-ul valora aproximativ 1000 euro. Ce lege il poate invinovatii pe cel cu contul de reseller ? Clientul nu mai are copia la acel site, din anumite motive cunoscute.
Clientul meu cu pachetul de reseller ar putea ajunge in tribunal ? Cu ce acuzatii ?

Daca se poate cat mai pe larg.
Multumesc.

nixServers
22.10.2010, 00:47
Are contract?

robi09
22.10.2010, 00:55
Pai punete tu in locul celui careia ia fost sters website-ul, cum te-ai simti? Eu cred ca va cere sa i se faca site-ul la loc.

nixServers
22.10.2010, 01:00
Nu cred ca mai are cum... Problema lui e deja un litigiu.

alin0507
22.10.2010, 12:27
Da, stiu cum e ,dar ma refeream de ex. o firma ca si Romarg sau ca si NixServers daca s-ar intampla asa ceva , se poate da in judecata ? In ce lege ar intra ? Stiu ca exista legea la datele personale dar la fisiere .. nu stiu .

nixServers
22.10.2010, 12:40
Sa dai in judecata e usor, sa castigi e mai greu iar asta depinde de contract sau de ToS care reprezinta cadrul legal in lipsa unui contract. De-asta am intrebat de contract. Daca pe contract e specificat ca exista backup 100% la date atunci da, se poate urmari civil. Daca scrie ca "nu suntem raspunzatori pentru datele clientilor", ceea ce mai mult ca sigur ca scrie pentru ca asta scrie ORICE furnizor in contract (ca doar nu poti sa stai cu satelitul fixat pe fiecare client in parte ce face 24/24), atunci ii doresc mult succes clientului in cauza.

Nu sunt de acord cu ce s-a intamplat ca si idee, ca i-au fost sterse datele, e o "tampenie" fenomenala. Dar pe de alta parte daca am un bun care valoreaza 1000 eur (asa cum zici tu in post-ul original) e un pic cam nasol sa-l transport cu bicicleta pe drumurile din Romania. Prea multe gropi. Imi iau un tanc, sau in cel mai nefericit caz, ii fac un backup, care nu ma costa nimic.

Dennis
22.10.2010, 20:26
Alin, tu insuti, nu faci un backup la server? Nu vreau sa intelegi ca-ti fac reprosuri, nicidecum, dar ar fi o asigurare suplimentara pentru oricare client al tau sau al revanzatorilor tai.
Peronal fac asa: 1 backup zilnic la server, complet + am facut setarile necesare ca fiecare client inclusiv domeniile acestuia sa faca un backup de care poate beneficia el, dupa bunul plac - iar daca se intampla o 'nenorocire' - pot la orice ora face un restore adin ziua precedenta.

Partea cu radierea din greseala a unui cont sau poate un site nu este tragica doar din cauza ca exista un litigiu, uitam ca exista sau nu un contract, in mod primar, este vorba de etica, seriozitate si calitate in serviciu pentru clientii tai - o recomandare a unui client multumit nu poate fi platita cu bani ;)

gsofttehnic
08.12.2010, 07:35
Din partea ta ca provider ... <in sensul in care tu detii serverul> ar trebui ca zilnic sa faci backup la intregul server... ti-ai pus vreodata intrebarea daca din gresala stergi tu contul vreunui reseller sau contul vreunui client al resellerului ... ce faci ?

alin0507
08.12.2010, 09:18
Noi ca firma de hosting, efectuat backup in fiecare zi ( mai exact la 3 dimineata ) insa acel client a urcat site-ul in jurul orei 07:00 si contul a fost sters in jurul orei 11:00 in aceeasi zi.

florin
08.12.2010, 10:45
Adica la ora 07:00 clientul avea fisierele site-ului pe care le-a pus pe server, iar dupa ora 11 acel client nu mai avea fisierele site-ului pe care cu cateva ore in urma, tot el le-a urcat pe server?