PDA

Arată versiune întreagă : Cum imi protejez contul de adsense?

adisaan
26.10.2010, 05:19
Azi noapte am observat o crestere brusca de vizite pe unul din siteurile pe care am adsense. Statcounter imi zice ca acestea au venit de la siteuri de traffic exchange si PTC-uri. Eu nu am cumparat trafic de pe aceste siteuri asa ca nu imi ramane decat varianta in care o persoana "binevoitoare" vrea sa imi baneze contul de la adsense.

Stiu ca este impotriva TOS Google Adsense sa aduci trafic pe site prin aceasta metoda.

Stie cineva cum pot sa imi protejez contul in cazul acesta?

PS - de la Google TOS

Acordaţi atenţie modului în care este promovat site-ul dvs.
Paginile care afişează anunţuri Google nu pot fi niciodată încărcate într-o fereastră pop-up nesolicitată. Aceasta înseamnă că editorii trebuie să fie atenţi atunci când achiziţionează trafic de la sau când configurează campanii împreună cu terţe părţi. Înainte de a încheia un contract cu o anumită reţea de publicitate, trebuie să vă asiguraţi că aceasta nu va afişa niciodată site-ul dvs. în ferestre pop-up sau ca rezultat al acţiunilor vreunei aplicaţii software.

Dennis
26.10.2010, 09:21
Este intradevar o problema - in prima instanta, anunta pe cei de la AdSense ca acest trafic nu este in niciun caz promovat de tine si ca te distantezi de aceste metode, ulterior cauta in net dupa scripturi care-ti apara anunturile adsense de frauda *prietenilor* adica clickuri repetate sau astfel de atacuri cu trafic inadecvat.

Paralel, contacteaza siteul de unde-ti vine traficul si roaga adminul sa radieze linkul catre siteul tau. Ce cred eu insa, fara a vedea siteul, ca este un site care vinde ceva si pune utilizatorilor posibilitatea de a revinde (pentru comision) un produs sau serviciu, asta printr-un link de referal.
Daca este asa, asta inseamna ca utilizatorii aduc traficul, incercand sa-ti vanda produsul/serviciul si sa-si primeasca comisionul - in acest caz, va trebui sa fi constient ca acesta nu este vinovat si poate pe viitor sa renunti la a plasa anunturi AdSense pe astfel de siteuri, lasand aceste siteuri sa fie ce le este menirea, adica sa vanda produsele/serviciul ca acei afiliati sa-si poata castiga banii.

Chiar daca acestia aduc prea putini clienti, nu conteaza, incearca sa-i motivezi si nu mai plasa AdSense pe acel site - totul asa cum am scris mai sus, in cazul in care siteul cu pricina ofera un serviciu de afiliere.

adisaan
26.10.2010, 10:30
Multumesc pentru informatii, Dennis
Este vorba de un blog si nu vand nimic acolo. Sunt sigur ca este doar o incercare de a-mi bana contul de la adsense. Am sa trimit un email sa le zic ce si cum dar ai idee daca il pot trimite in limba romana si unde?

Dennis
26.10.2010, 12:39
Adrian, da, poti trimite si in limba romana catre echipa de suport, daca nu ma insel, in contul tau gasesti posibilitatea de a-i contacta.
...nu stiu daca te ajuta urmatorul link (https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py?contact=violation_report&hl=ro)

Daca este doar un blog, este clar, cine-ti vrea *binele* - este plina lumea de idioti

netul
26.10.2010, 15:27
Daca stii provenienta viztelor, poti sa blochezi acel site / acele siteuri, sa nu iti mai vina vizitatori de acolo.

if ($HTTP_REFERRER == "http://www.siteblocat.com/")
{
exit;
}

samfingcul
26.10.2010, 16:14
sau din .htaccess

RewriteEngine on
# Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} badsite\.com [NC]
RewriteRule .* - [F]

adisaan
26.10.2010, 18:02
blogul il am pe blogspot si nu am mare loc de invartit dar sunt curios daca codul furnizat de Netul merge pus in head?

bgyo
27.10.2010, 13:59
O solutie buna ar fi sa nu iti faci dusmani.

Dennis
27.10.2010, 18:30
offtopic

...corect, si asta intre si cu romani de-ai nostri, tocmai intre cei care taie'n carne pentru 2 dolari - nu este chiar usor sa nu-ti faci dusmani heheh

Seven[Costy]
21.08.2011, 08:31
In romania sa nu iti faci dusmani? Cate odata iti faci dusmani si fara sa stii.