PDA

Arată versiune īntreagă : O optimizare pentru motoarele de cautare.

ev0l
09.01.2011, 14:25
Subiectul principal despre care va voi vorbi sunt motoarele de cautare, sursa voastra de trafic.
In primul rand am vazut la multi o treaba care ma sperie.
- Design.
Toti aveti/avem un design poate unicat sau free
O simpla intrebare la ce va ajuta ??
Parerea mea si este una singura : INCANTA OCHIUL CITITORULUI.
NIMIC ALTA.
De ce zic asta ?
Sa luam exemplu : forums.digitalpoint.com
Are un design extraordinar de frumos ? Nu are.
Altul : bancuri.net - primul loc keyword bancuri
Are un design frumos ? Nu are.

Daca sunt si alte pareri ca design spuneti-le, parerea mea e mai sus.

Ce trebuie sa facem noi cu un site? Sa fie usor accesibil.
De unde ne luam cea mai mare parte a traficului? Din google.
Google tine cont de design-ul vostru ? Daca aveti trandafi in background sau Poze cu manelisti ? Daca aveti in header scris titlu curcubeu ?
Daca X Y Z cauta pe google, optimizare motoare cautare, intra pe cwr, nu se uita sa vada ce banner are dennis, ce link-uri are in footer, ce logo.
Citeste ce a scris ev0l 2 3 comentarii si are butonul X de sus si a terminat.

Daca o sa imi spuneti link exchange. Daca va sterge cineva link-ul cum stati cu traficul ?
Sau daca nu aveti bani de promovare?

Cea mai mare problema la utilizatorii cwr pe care am observat-o sunt sitemap-urile.
Am observat aceasta problema la wordpress a mai multora.

In primul rand Prioritatea in sitemap.
Prioritatea poate fi de 0.1 pana la 1.0

Site-ul de baza. www.nume.extensie sa aibe 1 - pentru ca este cel mai important pentru motoarele de cautare.
Am vazut aici dilema. La articole aveti 0.2
La taguri 0.2
Categorii 0.2
Munciti de va sar capacele inseamna pentru un trafic respectat ?

Articolele sunt ceea ce va evidentiaza, deci punem un 0.9
La taguri 0.9 de ce ? Pentru ca va evidentiaza keywords + articolele.
Un tag puternic, o plasare mai buna in google pentru acel keyword.
La categorii la fel 0.9

Inca una.
changefreq :
* always
* hourly
* daily
* weekly
* monthly
* yearly
* never
De cate ori se schimba Pagina respectiva.
Articole am vazut Monthly, normal ar trebui daily pentru un site maricel. De ce ? COMENTARII
Tags/categorii am vazut la fel Monthly, normal ar trebui la fel daily sau hourly, depinde de cate articole publicati.
Pagina principala unde se aduc mereu imbunatatiri , am vazut weekly.
Treceti always.

Cititi asta pentru sitemap-uri : sitemaps.org/protocol.php

Despre optimizare keywords nu va invat, pentru ca, se pare ca nu cunoasteti deloc aceste detalii.

Exemplu.
Title il compuneti asa :
Comunitatea webmasterilor din romania cwr.ro - optimizare
Descriere : copiati jumate de articol si il treceti ca si descriere.
Keywords ca e pagina principala ca sunt pagini secundare .
Aveti exemplu : lichior, monden, bancuri.

La titlu: Keyword apoi ce aveti de adaugat, NU scrieti povesti la titlu.(azi o sa va invat cum o sa va optimizati site-ul pentru motoarele de cautare si sa aveti un succes garantat.)
Exemplu : optimizare comunitatea webmasterilor
In loc sa va luptati sa castigati trafic, voi va bateti cu site-uri gigant!
In fiecare carte seo, pe fiecare blog seo, pe fiecare optimizare seo, O SA AUZITI MEREU.
KEYWORDS CAT MAI DETALIATE, COMPUSE DIN 2,3 SAU 4 CUVINTE si aceste keyword-uri sa fie PREZENTE SI IN CONTINUT

- Cum va alegeti keyword-uri potrivite?
- Cum imi fac site-ul mai seo ?
- Cum aduc mai multa lume din google pe site-ul meu?
- Site-ul meu e pe ultimele locuri, de ce ?
* Mi-am publicat un job si cred ca este o mocangeala, optimizarile seo costa o caruta de bani !

Ultima sugestie. Cand va cumparati un domeniu nu luati www.pere.extensie si scrieti depsre portocale!!! Keyword din domeniu trebuie sa fie relevant si in continut!
Tot cand va cumparati un domeniu nu luati www.anaAreMereSiNuLeImparte.com
Folositi adwords keyword tool si incercati sa va plasati pe un keyword bine cautat, dar sa nu fie concurenta MARE.

Mult SUCCES !!!

Daca credeti ca va este de folos aceasta discutie, apasati butonu multumesc, daca nu, injurati-ma aici.

** imi cer scuze de eventualele greseli gramaticale, sau o exprimare incoerenta, sunt indopat cu pastile, stau in pat, am febra 38 cu 3, laptopul in brate si incerc sa va dau un ajutor

pushtius1
09.01.2011, 17:08
nu pot spune decat: Frumos, insanatosire grabnica, si: de unde fac rost de un sitemap generator bun pentru joomla?

ev0l
10.01.2011, 07:20
@pushtius1 multumesc .
Nu cunosc joomla prea bine, nu stiu pugin-uri bune, imi cer scuze .

computerscom
10.01.2011, 10:08
Ai doua variante XMap (componenta Joomla) si Artio JoomSEF. Artio este ceva profesional, cu posibilitati multiple la optiunea de sitemap, este pe bani dar si fara gasesti. Licenta pe un site costa cam 28 de Euro. Versiunea gratuita nu are enable la sitemap, doar daca ai Joomla 1.6 si Artio 4.0, gratuit si cu optiune de sitemap. Daca gasesti altfel de varianta (intelegi nu ?), sa ai mare grija pentru ca sunt aranjate de maestri si au link ascuns catre ei, greu de gasit. Daca nu te descurci la teste, te pot ajuta sa vezi link-urile ascunse ( daca exista).

Acestea sund 2 din variantele bune.

pushtius1
10.01.2011, 10:13
offtopic (cred)
merci frumos @computerscom pentru informatie, am xmap pe site, dar vad ca nu prea vede el bine, nu vede link-urile seo friendly si in webmaster tools daca bag link-ul de la el, e dezastru, in loc sa creasca paginile indexate, scad.

ev0l
20.01.2011, 18:20
Inca ceva:
Wordpress, discutam si cu @roby.
am vazut site-uri cu articole " www.cwr.ro/2011/01/12/Optimizare-seo"

Cu cat e mai departe "Optimizare-seo" de "cwr.ro" pierdeti relevanta google.

Altceva:

titlu articol " AM GASIT O OPTIMIZARE SEO" - Optimizare seo e la final, pierdeti de asemenea din relevanta !
Modificati
"Optimizare Seo din ce am gasit... "

Keyword pe care va bazati, trebuie sa fie primul, mereu, intotdeuna.

Tot despre keyword.
Meta kyewords, nu folositi 100 de keyword, ai un articol 5 keyword - 6 sunt de AJUNS
Keyword de baza - PRIMUL
meta ... "Keyword de baza, keyword secundar (relevanta mai mica), keyword (cu o relevanta si mai mica), keyword ( cu o relevanta mult mai mica), ETC"

DEscriere.
Keyword = comunitate webmasteri
Din ce am vazut "ev0l face x si y, si poate prinde a si b pe cwr.ro comunitatea webmasterilor"
comunitatea webmasterilor e departe
Reformulati
"evol comunitatea webmasterilor ........ " nu am o idee fixa, dar incercati ca, comunitatea webmasterilor(keyword) sa fie primul, adica primul/primele cuvinte cu care incepeti un articol.

Nu folositi o descriere de 12318731 caractere. Una scurta e mereu cea mai buna !

robi09
21.01.2011, 05:32
ev0l am discutat multe cu tine, mai sfatui, te-am sfatuit - multumesc de sfaturi - dar acum te contrazic putin :D - in priviinta primului post -. Designul conteaza foarte mult. - Nu spun asta ca sunt webdesigner- Iti spun si de ce. Designul este amprenta vizuala a site-ului - include si logo-ul -. Un exemplu este fordjs.ro, cu fostul design si pe fostul domeniu avea 80 de vizitatori cu cateva articole pe saptamana care stateau mai putin de un minut pe site si proveneau din motoare de cautare. Acum, are ~50 vizitatori care sunt directi si stau mai mult de 3 minute pe site.

Eu consider ca designul este o parte importanta, mai ales pentru marketingul online. Pentru a face site-ul accesibil, ai nevoie de design, pentru exprimarea nisei, ai nevoie de design, pentru plasarea reclamelor si atragerea atentiei asupra lor ai nevoie de design. ;)

crt_
21.01.2011, 08:32
Nu are nici o treaba optimizarea SEO cu design-ul. Cel mai important lucru care ar trebui sa va intereseze la un site este continutul acestuia. Totusi, pentru o parte din site-uri conteza si aspectul. Pentru firme spre exemplu site-ul este ca si o carte de vizita. Daca realizam un site de prezentare ar trebui sa aiba un aspect placut. Un site de jocuri, unul pentru copii, unul de muzica sa zicem sau un site de portofoliu trebuie deasemenea sa fie placute ochiului. Conteaza mult si aranjarea unui site, usurinta cu care utilizatorul poate gasi informatia in acel site si functionalitatea sa.

Ca sa completez cele spuse de ev0l:

- incercati sa treceti cuvintele cheie ale site-ului in titlul site-ului, intre tag-uri headings, in bold si in link-uri. Daca scrieti articole incercati sa evidentiati aceste cuvinte prin tag-urile mentionate anterior.
- daca site-ul vostru e gazduit in SUA trebuia sa spuneti motoarelor de cautare ca desi el e gazduit in Amercia, continutul este destinat utilizatorilor din Romania. Puteti face asta prin meta tag-uri sau in contul google.
- incarcarea unui site este foarte importanta. Daca site-ul se incarca greu sau este down cand spyder-ul il citeste acesta "se va supara" si va reveni dupa o perioada mai mare decat in cazul site-urilor care se incarca repede.
- trebuie sa arati google ca esti important dar asta nu inseamna sa cumparati backlink-uri sau trafic. Incercati mai bine sa postati articole pe site-urile de specialitate care au vechime si pr bun. Chiar daca linkurile au nofollow fiti siguri ca motorul de cautare le va citi.
- nu copiati continut. Adaugati continut de calitate si cat mai des posibil.

Trebuie sa intelegeti ca o pozitionare buna in motoarele de cautare nu este de ajuns pt. un site. Da, ve-ti avea vizitatori dar asa nu inseamna ca ei vor si ramane mult pe site. Am ajuns de multe ori din google pe site-uri care nu aveau nici o legatura cu ceea ce cautam eu. In concluzie sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa tineti cont cand va apucati de un proiect web.

E mult de discutat legat de SEO si promovare.

robi09
21.01.2011, 09:57
Nu are nici o treaba optimizarea SEO cu design-ul. Ba are. DAca nu imbini SEo cu web designul nu faci nimic. Sti ce contine web designul? Metodologia creerii unui design?

crt_
21.01.2011, 10:04
Ba are. DAca nu imbini SEo cu web designul nu faci nimic. Sti ce contine web designul? Metodologia creerii unui design?

Nu stiu dar poate ne lamuresti tu. Eu ce pot sa iti spun este ca atunci cand citesti un articol pe net trebuie sa il si intelegi. Un tutorial legat de imbinarea SEO cu webdesign-ul cred ca ar fi util tuturor.

robi09
21.01.2011, 13:11
Multumesc de idee, o sa il scriu cand am timp.