Arată versiune īntreagă : Intrebare pentru un site html
donpablo
12.01.2011, 22:42
Va salut as dori cum pot securiza hostul pt a nu putea fi 'colnat' si aici ma refer si la a nu fi downloadat pt vizionare offline cu diverse programe . Astept sugestiile voastre! Va multumesc !
daca e doar html poti folosi asa ceva http://codecanyon.net/item/html-encrypt/136945
este sigur programul? browserul nu vede codul normal?
Pe scurt : Nu exista ce cauti tu :)
Pe lung : Oficial nu poti face nimic sa nu iti fie site-ul copiat. Daca e html simplu cu atat mai putin. Daca e php e un pic mai dificil dar cu vointa se copiaza si in formatul asta in functie de complexitatea site-ului tau. Metode de genul : "blocarea click dreapta" , "encriptare base64" si alte cuvinte si "scripturi" marete sunt inutile atat timp cat oricine poate da "view source" :)
P.S. In Romania exista legislatie care se ocupa de "problema" ta, partea rea este ca nu se aplica mai deloc :) si chiar daca incerci sa faci ceva pe plan legal nu se merita decat daca ai un "script" extrem de scump si te trezesti ca ti-a fost clonat, in nici un caz pt articole pentru ca un asemenea proces dureaza ani, e costisitor etc etc
encriptare base64 , degeaba il folosesti in decodezi usor.
Singura sansa pe care o vad este sa il imparti
Header, footer, sidebar, si tot asa
Output acceasi pagina.
Si nici asa nu vei reusi. Nu prea ai nici o sansa.
donpablo
13.01.2011, 14:05
da aveti dreptate dar eu ma refeream sa nu poata fi downloadat de exemplu prin internet download manager e un program cu care poti sa si downloadezi (ADICA CLONEAZA PAGINA CU TOT CONTUNUTUL EI LA TN IN PC ) si am vazut de exemplu ca pe unele situri scrie denited pm pentru a va trimite url pagini respecrive pt cei interesati tin sa va zic ca pagina respecriva e facuta din html , css, etc
Poti salva si cu mozila sau cu internet explorer, nu este nevoie de program
skinnerul
13.01.2011, 17:56
Nu poti face securitate maxima pentru site-ul tau. Stiu ca si "Facebook" a fost clonat, am script-ul la mine! Si multe alte script-uri, site-ul poate sa fie downloadat cu tot feluri de programe utile. Deci NU poti face securitate maxima ca sa nu iti copieze nimeni site-ul.
P.S. Cine vrea sa-ti copieze site-ul, credema ca reuseste egal ce securitate faci la site! Gandestete ca totul e posibil in ziua de azi.
Dar sa impiedici putin pe "copiatorii" poti integra sa nu functioneze click dreapta cum au spus si ceilalti useri, sau ai putea plati pe cineva sa-ti lucreze umpic la pagina, sa faca putin de schimbari in cod si sa integreze ceva pe ascuns (o eroare de genu "nu se poate copia")... sunt destule surse, nu ti pot da pentru ca nu am ajuns inca aici, dar daca dai de un programator profesionist, nu ezita sa il intrebi cum ar putea sa te salveze la chestia asta.
Scuze ca nu am putut sa-ti dau idei mai tari, dar o parere am vrut sa-mi dau.
@skinnerul aia nu tine de securitate, degeaba pui tu codul acela java ca sa nu mai poata da click dreapta ca dai ctrl +u sau dai direct din meniul browserului Save page asa ->Web page,complete si ti se salveaza toata pagina cu imagini + css
skinnerul
13.01.2011, 18:26
Nu trebe sa iti faci griji pentru asta :) se copiaza doar prima pagina, ce crezi ca faci cu acea pagina ? e sursa HTML, e ceva normal sa dai Save As, chiar eu am salvat cateva pagini cu Save As, ca sa intru din Desktop pe ele, nu sa mai scriu www..... Deci in afara sa criptezi cu HTML nu se poate!
Pe site-ul de criptare uite ce spun: (cod tradus cu Google Translate)
Vă rugăm să reţineţi că nu există nici o modalitate perfecta de a ascunde dvs. HTML de la utilizator, şi cel mai bun mod de a le proteja este de a pune totul pe script server-side (PHP, ASP, etc ..)
donpablo
14.01.2011, 10:26
@skinnerul nu ar fi problema daca ar lua doar prima pag dar pb e ca iti downloadeaza situl de la A-Z inclusiv sa zicem ca aiun site de download .. orice e tu te chinui sa uploadezi alea acolo sa zicem ca ai 100 de fisiere uplaodata si un pust de 15 ani il downlaodeaza in 5 min schimba infatisarea si gata ara "SAIT"O_O
donpablo
14.01.2011, 10:28
@skinnerul nu ar fi problema daca ar lua doar prima pag dar pb e ca iti downloadeaza situl de la A-Z inclusiv sa zicem ca aiun site de download .. orice e tu te chinui sa uploadezi alea acolo sa zicem ca ai 100 de fisiere uplaodata si un pust de 15 ani il downlaodeaza in 5 min schimba infatisarea si gata ara "SAIT"
Foloseste php, asp etc. E mai greu sa-ti cloneze cineva un site intreg avand un CMS la baza. Daca nu vrei sa iti fie copiat site-ul niciodata singura solutie e sa nu-l faci deloc.
donpablo
14.01.2011, 16:13
Foloseste php, asp etc. E mai greu sa-ti cloneze cineva un site intreg avand un CMS la baza. Daca nu vrei sa iti fie copiat site-ul niciodata singura solutie e sa nu-l faci deloc.
Am zis eu cumva nici o data era vb da pustimea asta care rupe siturile :) speram ca pe comunitatea asta sa nu fie genu de persoane ca tn cu raspunsuri acide .... in fine
Nu e vb de acizi si baze si nu era decat un sfat. Ti-a fost explicat in acest topic "cruda" realitate cum ca nu poti proteja un cod html pentru a nu fi copiat de "pustimea asta care rupe siturile".
Tu crezi ca daca facebook, cum s-a spus intr-o postare anterioara, a fost clonat, are acelasi succes?
@donpablo -> http://www.ioncube.com/html_encoder.php
Se pot face anumite chestii cum ar fi codarea fisierului css in java. Te vor ajuta in cazul copiilor dar daca sunt utilizatori mai avansati tot se poate clona un site.