Arată versiune īntreagă : SEO si Iframe.
prunarevic
19.01.2011, 18:41
Buna, dauneaza iframe la seo? Am un iframe pus pe site-ul meu, iframe este de pe un site foarte bine vazut de google, un site de stiri cu continut original, ar putea afecta ceva la seo? Ma intreb daca indexeaza google continutul din iframe? Sau vede doar ca pe un link ... Multumesc anticipat :D
Da, este afectat:
- continutul va fi citit de catre boti dar va face referire la sursa din iframe - esti afectat pt. ca tu vrei sa fie citit contiutul site-ului tau
- iframe-ul va fi vazut ca un link extern iar daca ai mai mult de 40-50 de linkuri in pagina nu vor fi toate citite de bot... prin urmare link-uri importante nu vor fi indexate in detrimentul link-urilor externe
- nu poti pacali google cu continut copiat de pe ale site-uri indiferent de modul in care este acesta copiat (iframe, manual, rss) etc.
iframe foloseste la anumite chestii legate strict de html. Daca informatiile preluate de tine prin iframe nu iti sunt abosult utile atunci te sfatuiesc sa il scoti.
subscriu crt
Ma intreb daca indexeaza google continutul din iframe? Nu vede continutul, dar il deranjeaza <iframe>
Din cate am observat, un iframe iti permite si testat.
Al 2 - 3 iframe deja pr dispare, in google ai pozitii mult inferioare.
Continutul din iframe este indexat pentru site-ul care il furnizeaza. Dar sa nu va ganditi ca site-ul sursa va avea de castigat. Motorul de cautare va considera ce este vorba de continut duplicat si de aici va dati seama singuri ce se intampla.
iframe aduce si probleme de securitate... Visiting this site may harm your computer! cred ca va este cunoscut. Unele browsere in functie de setari pot bloca desemenea site-ul care contine iframe. Anumite programe antivirus pot desemenea bloca continutul unor site-uri ce contin iframe.
In plus de asta multi utilizatori dezactiveaza iframe la browser deoarece prin intermediul iframe s-au trimis de multe ori virusi catre utilizatori si ma refer chiar la site-uri importante. In acest caz continutul nu mai este afisat.
Eu am vazut un caz pe un site de anuturi din Romania. Virusul era distructiv pt. ca pur si simplu iti fura datele de logare pe conturi ftp, se conecta pe ftp-urile respective si insera si in alte pagini acest iframe. Dezastru as zice.
Nu cumparati si nu generati trafic prin iframe. Este cea mai mare prostie si va costa ambele site-uri.
Sfatul meu este sa uitati de acest tag.
"Sfatul meu este sa uitati de acest tag."
Ai observat ca noul mod de distribuire al fisierelor de pe youtube se face prin iframe?
Iframeul e vazut ca un link. Nu dauneaza cu nimic. Testat ;)
Am observat si folosesc vechea metoda care a mult mai "seo friendly" decat iframe. Raman la parerea mea din experienta dar si din articolele citite pe net. In cazul tau este normal sa vada numai link-ul pt. ca nu se poate citi un fisier flv sau swf.
@pancu : youtube da are iframe pentru codul embed dar asta nu inseamna ca iti indexeaza continutul ca fiind parte a site-ului tau. De exemplu daca tu faci acum iframe catre pagina unui alt website continutul acelui iframe este vazut de crawler ca fiind parte a site-ului catre care faci referire si in nici un caz textele prezente acolo nu vor fi indexate in pagina ta. crt_ stie ce zice si eu ii dau dreptate in legatura cu tot ce a zis.
Iframeul e vazut ca un link. Nu dauneaza cu nimic. Testat ;)
Cu ce ai testat ? Ieri am facut doua teste independente pentru a vedea cum afecteaza iframe, si iti spun ca la ambele, a scazut punctajul cand aveam iframe-ul pus in pagina.
Daca imi spunea doar unul ca nu e ok, nu il bagam in sema, dar cand si alt doilea mi-a spus ca nu e bine, am renuntat la el desi mi-ar fi placut sa il tin.
Nu era niciun clip sau similar; un amarat de 'like'.
prunarevic
20.01.2011, 16:14
Am scos iframe-ul, sunt curios sa vad cu va evolua pozitia site-ului in google.
Cu ce ai testat ? Ieri am facut doua teste independente pentru a vedea cum afecteaza iframe, si iti spun ca la ambele, a scazut punctajul cand aveam iframe-ul pus in pagina.
Daca imi spunea doar unul ca nu e ok, nu il bagam in sema, dar cand si alt doilea mi-a spus ca nu e bine, am renuntat la el desi mi-ar fi placut sa il tin.
Nu era niciun clip sau similar; un amarat de 'like'.
la ce punctaj te referi?
outlink-urile scad calitatea paginii ... trebuie sa subliniem asta ??
Poti sa faci link exchange cu 50 site-uri, la 10 - 15 vei arata in top, dupa 15 vei scadea ! 10, 15 , 50 - sunt numere aleatorii
Un exemplu. ai wta pe site, ai si gtop, mai ai inca 40 de genu + directoare.
Ce ai rezolvat ? NIMIC
De aia e google analytics.
@ev0l nu am nimic cu tine, dar induci lumea in eroare.
Poti sa pui 20 de linkuri externe pe o pagina ca nu iti va scadea siteul in google. Bine, acum nici sa te apuci sa faci linkfarm-uri.
Personal nu pot sa am incredere in ce spui tu, atata timp cat la semnatura promovezi un spam site. ;)
Si iframe catre un link intern afecteaza si el?
Am un frame pe site catre o pagina interna unde afisez niste bannere in rotatie scriptul php nu stiu dc, nu am reusit sa il bag direct:S
Afecteaza asta?
@pancu - poti sa pui cate link-uri vrei. Google nu se supara dar nici nu citeste mai mult de 50 (cam asa). In functie de cum sunt puse link-urile in pagina exista riscul ca sa fie citite cele din iframe-uri iar cele importante sa fie ignorate. Apoi te intrebi ce nu a mers bine la SEO :) Cred ca am spus destul de clar in posturile precedente. Este foarte important intr-o pagina ca link-urile cele mai importante sa fie afisate primele (header). Google penalizeaza in cazul in care un site este indexat cu un numar de backlinkuri mare intr-un interval scurt de timp.
@d-zel - Daca mergi pe varianta asta incearca sa bagi in pagina respectiva si un link catre index-ul site-ului dar care sa nu fi afisat in pagina (visiblity hidden). In acest caz motorul de cautare va vedea ca, continutul iframe-ului vine de pe o pagina care are parinte (index). Poti sa ai probleme in alte privinte pe care le-am enumerat intr-un post anterior.
Totusi te sfatuiesc sa folosesti un sistem "ad management". Vei putea introduce cate bannere vrei, unde vrei, de ce dimensiuni vrei dar nu prin iframe ci prin java script. Iti faci campanii, stabilesti nr. de afisari si click-uri pt. o reclama etc.
prunarevic
21.01.2011, 16:10
Nu prea am crescut de cand am scos iframe-ul :D
Nu prea am crescut de cand am scos iframe-ul :D
Ai scos iframe ieri.
am reusit si am bagat codul php de rotatie a bannerului direct in pagina, si nu mai am problema cu frameu-u:)
Mersi.