PDA

Arată versiune īntreagă : SEO pentru site Flash

ganditorul_2003
05.01.2009, 07:23
Salut. Ma intereseaza modalitatea de promovare a unui site realizat 100% in Flash. Voi cum procedati cu SEO? Din moment ce majoritatea motoarelor de cautare nu cauta in fisierele .fla, ce fel trebuie procedat? Black SEO? Fisierul trebuie incorporat intr-un HTML acoperind textul ?

Hasouni
10.01.2009, 12:23
Salut. Ma intereseaza modalitatea de promovare a unui site realizat 100% in Flash. Voi cum procedati cu SEO? Din moment ce majoritatea motoarelor de cautare nu cauta in fisierele .fla, ce fel trebuie procedat? Black SEO? Fisierul trebuie incorporat intr-un HTML acoperind textul ?

e destul de greu sa faci seo la un flash ... tot ce ai putea face este sa ai mult content pe site.
Nu sugerez BSeo

ganditorul_2003
19.01.2009, 13:58
tot ce ai putea face este sa ai mult content pe site.
Content pe site... Unde pe site? Din moment ce site-ul este .fla si motorul de cautare nu il citeste... :confused:

Hasouni
19.01.2009, 14:00
pai flashul nu il citeste dar poate face content in html

ganditorul_2003
19.01.2009, 14:13
pai flashul nu il citeste dar poate face content in html
Poti fi mai explicit te rog? M-am uitat un pic pe net dar tot nu m-am lamurit exact. Multumesc.

Hasouni
19.01.2009, 14:16
pai doresti un site flash cu un design placut ... dar nu ai vizitatori ... mai taie din flashul ala , poti pune si bannere in flash care pot aduce stil site-ului tau iar restul sa fie facut html ...

PS: cum e mai bine ? Design frumos placut dinamic si fara vizitatori ? sau Design stilat fara flash si cu vizitatori , viitori clienti al siteului ?

ganditorul_2003
19.01.2009, 14:20
pai doresti un site flash cu un design placut ... dar nu ai vizitatori ... mai taie din flashul ala , poti pune si bannere in flash care pot aduce stil site-ului tau iar restul sa fie facut html ...

PS: cum e mai bine ? Design frumos placut dinamic si fara vizitatori ? sau Design stilat fara flash si cu vizitatori , viitori clienti al siteului ?
Scuze dar am un client cam ca nea gheorghe care nu intelege asta. El vrea FLASH :mad: ca asa da bine. Nu stiu ce sa fac ca sa fie multumit.

Hasouni
19.01.2009, 14:22
ii zici exact ce tiam zis si eu tie :

cum e mai bine ? Design frumos placut dinamic si fara vizitatori ? sau Design stilat fara flash si cu vizitatori , viitori clienti al siteului ?

:biggrin:

ganditorul_2003
19.01.2009, 15:02
ii zici exact ce tiam zis si eu tie :

:biggrin:

O sa incerc. Insa cu nea Gheorghe nu te poti pune :biggrin: :biggrin: Voiam numai sa impac si capra si varza. Multumesc oricum.

Hasouni
19.01.2009, 18:34
nu ai pentru ce !

Cu respect .

ddada
09.02.2009, 15:45
Pune flashul intru html

addy23
10.07.2009, 14:32
Pune flashul intru html

se poate pune si altfel flashul? ..orice flash se pune intr-o pagina printr-un cod html

tolby
10.07.2009, 14:56
Am vazut multe pareri si se vede ca nu prea stiti Flash. In flash continutul text poate fi indexat de motoarele de cautare,chiar poti sa ii adaugi si CSS. Daca vrei sa inveti acest lucru uitata-te la video tutoriale pe learnflash.com.

addy23
10.07.2009, 15:02
Am vazut multe pareri si se vede ca nu prea stiti Flash.

Te avem printre noi pe tine, atotstiitorule!

dorikut
27.07.2009, 20:47
Conceptul de vizibil pentru un crawler se opune flash. Nu se poate face SEO pe flash deoarele pentru spider nu ai continut.

addy23
27.07.2009, 21:07
nu ai decat sa faci spam ceea ce este ilegal

indesign
27.07.2009, 21:26
Si eu asa am crezut ca daca faci flashul normal da, nu prea se poate indexa. Mai mult m-am rezumat la pagini mixte, cu html content si eventual header flash.
Am dat insa o cautare si am gasit mai multe articole in legatura cu faptul ca si flashul este indexat de google, iar crawlerul are capacitatea de a citi si extrage texte si linkuri dintr-un flash. Daca cineva stie bine engleza as aprecia daca l-ar traduce, in mare inteleg dar nu prea sunt bun in traduceri. :P

Google Now Crawling And Indexing Flash Content

Jul 1, 2008 at 12:00am ET by Vanessa Fox

Historically, search engines have been unable to extract content, such as text and links, from Flash (SWF) files. Subsequently, much of the Flash-based content on the web has been unavailable in search results. This situation has been frustrating for web developers, who have tried to come up with workarounds to help get search engines to index and rank their Flash pages.

This situation hasn’t been ideal for searchers either, as this limitation has kept them from seeing potentially great matches for their queries because they’ve been locked away in Flash files.

According to Adobe and Google, all of that is changing. Google is launching what they tell me is a “deep algorithmic change,” augmented by Flash reader technology supplied by Adobe, that enables them to “read” Flash files and extract text and links from it for better indexing and ranking. This could be great news for both site owners and searchers.

Below, more details about how it all works, as well as some caveats for those who see this development as a Flash panacea and think they no longer have to ensure their Flash applications are search engine friendly.

Google can now crawl and index Flash files

Google has been working on improving how they crawl and index rich content (such as Flash and JavaScript) for some time, and in fact have been able to extract some text and links from Flash files for a while. However, their methods weren’t perfect, and they tell me that this new technology from Adobe makes Google’s algorithms “less error prone” and enables them to access content created in any version of Flash in a variety of languages.

sursa:
http://searchengineland.com/google-now-crawling-and-indexing-flash-content-14299