Arată versiune īntreagă : HTML/CSS editor?
Hey,
Din pacate cele mai bune editoare pt HTML/CSS etc sunt compatibile doar pentru MAC, cum ar fi CODA, Textmate .. am incercat o gramada de editoare pt PC si am gasit unul care este cat de cat ok, CoffeeCup se numeste. Pe langa el am incercat si alte ca Intype, Notepad++ si Dreamweaver dar parca nu au farmecul celor facute pentru MAC.
Alte sugesti?
madalin iti recomand sa folosesti Dreamweaver, lucrezi foarte repede si foarte bine.
Faza cu Intype e ca e in stadiu de alpha de f multe timp si este cam out of date. Dreamweaver e ok dar eu cautam ceva gen Coda sau Textmate, ceva mai light.
RobciucIonut
21.01.2011, 20:31
@unique - Eu folosesc Notepad++ si sunt foarte multumit de el.
ionutzz23
21.01.2011, 21:08
eu iti recomand phpDesigner 7
ai pus o intrebare la care vei primi enorm de multe raspunsuri.
nu poti compara editoarele facute pentru mac cu cele pentru pc pentru ca nu au comparatie.
cele mai folosite editoare sunt in ordine:
dreamweaver - folosit atat de catre designeri cat si de catre programatori (dupa ce o sa lucrezi cateva zile cu el o sa intelegi de ce)
eclipse - un puternic editor folosit in diverse comunitati (java, javascript, php, si multe alte limbare)
restul nu au autocompletare, sau debug sau nu iti afiseaza functiile definite sau nu te ajuta asa de mult cum te ajuta astea 2 (un editor bun e cel care te ajuta sa lucrezi mai repede nu sa stai sa cauti prin cod pana gasesti scriptul cu functia de care ai nevoie) sau sa pierzi timp facand debug manual...
asa daca vrei ceva minimal sunt multe incepand de la notepad++, pspad, si altele..
pe parte de design, ai inkscape (free) sau photoshop
pentru baze de date sau alte chestii poti citi tutorialul de aici (http://www.tutorialeonline.net/ro/article/scule-aplicatii-de-lucru)
Mda... nu stiu cum sa zic :) atata timp cat stii cu ce se mananca programarea nu ai nevoie de programe care sa iti faca ele debug sau etc...
de ce sa pierzi timp cautat o functie sau puricand codul sa vezi unde e eroarea cand in mod normal ar trebui sa fi focusat pe dezvoltare? eu consider ca cel mai bun editor e cel care te ajuta sa nu pierzi timpul cu chichite si te focusezi pe dezvoltare (scris cod)
vad multi incepatori care scriu aiurea codul si dupa aia stau si pierd ore sau zile intrebandu-se de ce da eroare acolo sau dincolo sau de ce nu functioneaza cum trebuie... cand daca ar folosi un editor care sa ii ajute ar fi mai focusati pe scrierea codului si corectarea erorilor din mers pe masura ce scrie codul decat prin incercare si rescriere pana vezi ca merge...
eu personal am testat multe editoare dar m-am oprit doar la cele 2 (dreamweaver pe parte de css/html si eclipse pe php/mysql si mysql workbench pentru generarea structurii bazei de date) (desigur ca poti folosi doar unul singur dar lucrezi ceva mai mult)
in notepad++ sau in pspad de exemplu pierzi 5 minute sa generezi un tabel sau un form mai complex pe cand in dreamveaver pierzi 30 secunde pana se genereaza si modifici parametrii manual... la fel in eclipse ai multe facilitati (sau zend editor daca preferati versiunea comerciala) - desigur asta nu te scuteste sa nu stii sintaxa (pentru incepatori pana invata sintaxa chiar le recomand un notepad++)
Si te duci la un concurs si spui: stai sa imi downloadez dreamwaver?
Daca esti apt sa te duci la un concurs atunci garantat cunosti limbajul de programare.
In topic era vorba despre lucrul acasa. Presupun ca al un concurs iti spun ei pe ce sa lucrezi si etc.
Da pe mine ma interesa cam ce editoare pt pc sunt pe piata si cam care este cel mai friendly, sunt incepator in HTML/CSS si majoritatea tutorialelor pe care le-am vazut sunt facute pe coda , textmate de aia am si intrebat daca exista ceva asemanator. Stiu ca nu se poate compara un mac cu un pc in domeniul asta din pacate.. Dreamweaver pare cel mai perfect pentru mine in momentul de fata.. oricum multumesc pentru raspunsuri.
Si te duci la un concurs si spui: stai sa imi downloadez dreamwaver?
ce treaba are concursul cu topicul acesta?
eu nu am fost la concursuri (pe vremea mea abia aparusera pc-urile 286) dar cand ma duceam la interviu sa dau proba deschideam notepad (nu notepad++ ci cel din windows) si scriam codul si aratam rezultatul angajatorului...
in topic e vorba de care editor pe WINDOWS e mai bun in locul celor folosite pe Apple si eu i-am recomandat din ce am testat care mi s-au parut cele mai bune.
Am testat asa:
- pspad
- notepad
- notepad++
- phpedit
- http://www.eclipse.org/pdt/ (mai sunt si alte variante de eclipse cum e aptana sau phpeclipse.com sau zend studio dar eu prefer pdt-ul, le puteti incerca ca sa vedeti diferente
- adobe dreamweaver cs5 (stie si html5 si css3)
- kompozer
dar cum am spus din lista de mai sus le prefer doar pe cele 2 care ma ajuta mai mult decat toate celelalte
iar pentru baze de date folosesc asa:
- mysql workbench + mysql query browser si heidisql (cu primul fac ce face un database designer, cu al doilea compun si testez query-uri complexe si cu heidi il folosesc ca e bun pentru import/export la backup-uri de marime mare - in locul lui phpmyadmin)
- sqldbx.com si sqlite spy (pentru sqlite pentru ca mai lucrez uneori si cu asta)
- http://portableapps.com/apps/development/database_browser_portable asta stie cam de majoritatea tipurilor de db pentru cine lucreaza si cu oracle sau mssql sau alte tipuri
de asemenea (pentru ca sunt project manager si trebuie sa explic echipei ce vrea clientul) cand trebuie sa desenez diagrama aplicatiei folosesc
- dia portable sau
- dynamic draw
Daca vrei ceva gen TextMate pentru pc ia e-texteditor.Eu il folosesc doar pentru programare si este pe departe cel mai bun editor ca rapiditate dintre toate pe care le-am folosit,insa pentru html/css pe departe Dreamweaver este cel mai bun din punct de vedere al rapiditatii.
Personal nu ii inteleg pe cei care se chinuie sa scrie cod html manual.Ce rost are sa stai 5 minute sa scrii cod pentru un tabel cand din dreamweaver poti sa il faci intr-un minut.
AlexandruMiron
06.09.2011, 08:47
Eu folosesc de cand ma stiu Notepad++, si codez manual, nu cu diferite programe care da mura'n gura (scuze de expresie). Astfel imi intra ceva si in cap.
Plus ca, programele care codeaza in locul tau, mai adauga si coduri CSS aiurea, in plus.
Eu folosesc de cand ma stiu Notepad++, si codez manual, nu cu diferite programe care da mura'n gura (scuze de expresie). Astfel imi intra ceva si in cap.
Plus ca, programele care codeaza in locul tau, mai adauga si coduri CSS aiurea, in plus.
Lucrez de mai bine de un an cu DW si Notepad++ si nu am avut aceasta problema. La ce te refereai mai exact?
AlexandruMiron
06.09.2011, 15:38
Pai daca iei de pe net un template facut cu DW ai sa vezi ca sunt coduri css care nu-si au locul.
De ce sa trec la fiecare id border-radius: 3px;
deci sa am multe id-uri cu acest cod, cand defapt folosesc odata codul si aplic efectul la mai multe id-uri sau class-uri prin separarea lor cu virgula, gen
#nume, .nume2, #nume3 { border-radius: 3px;}
dar nu, multe gasesti ceva de genu
#nume { border-radius: 3px;}
.nume2 { border-radius: 3px;}
#nume3 { border-radius: 3px;}
coduri in plus.
Sau cand ai ceva de genu
padding-left: 2px;
padding-right: 3px;
padding-bottom: 0px;
padding-top: 0px;
coduri in plus si aici, cand poti face asa
padding: 0px 2px 3px 0px;
Cine stie intelege.
Si asta e putin pe langa codurile inutile, care pot fi scurtate.
Multe aplicatii cum e si DW iti baga in plus.
Eu ma axez doar pe ceva scurt, dar acelasi efect
Salut! :)
Nici mie nu imi place DW, dar nu neaparat pentru ca nu iti scrie shorthand-urile din CSS, ci pentru alte chestii nasoale ..
Cea mai buna combinatie gasita de mine - fiind o alternativa a programului Espresso de pe platforma Mac - este Notepad++ unde scri semantica tagurilor din care vrei sa faci template-ul SI o extensie a browserului - fie de la chrome (edit css), fie de la mozila firefox (web developer tools) - care iti afiseaza codul css LIVE - in timp ce scri, rendeaza automat; fara refresh si alte chestii neplacute.
Daca as avea un Mac, cu siguranta as folosi Espresso si poate si Coda.
Pai daca iei de pe net un template facut cu DW ai sa vezi ca sunt coduri css care nu-si au locul.
De ce sa trec la fiecare id border-radius: 3px;
deci sa am multe id-uri cu acest cod, cand defapt folosesc odata codul si aplic efectul la mai multe id-uri sau class-uri prin separarea lor cu virgula, gen
#nume, .nume2, #nume3 { border-radius: 3px;}
dar nu, multe gasesti ceva de genu
#nume { border-radius: 3px;}
.nume2 { border-radius: 3px;}
#nume3 { border-radius: 3px;}
coduri in plus.
Sau cand ai ceva de genu
padding-left: 2px;
padding-right: 3px;
padding-bottom: 0px;
padding-top: 0px;
coduri in plus si aici, cand poti face asa
padding: 0px 2px 3px 0px;
Cine stie intelege.
Si asta e putin pe langa codurile inutile, care pot fi scurtate.
Multe aplicatii cum e si DW iti baga in plus.
Eu ma axez doar pe ceva scurt, dar acelasi efect
Asta tine de designer si de experienta lui, DW nu iti face cod optimizat. Eu unul ma folosesc de DW pentru trei lucruri:
1. Acelasi tab pentru pagina html si fisierul css
2. Prescurtarile css.
3. Recunoasterea numelor div-urilor.
Niciodata nu am folosit DW la nivel foarte avansat, dar ceea ce zici este un lucru de incepator, eu nu as folosii proprietatile acelea din DW ca sa creez clase si stiluri. Fiecare cu stilul lui.
Acum vizionez un tutorial de dreamweaver with css de la lynda.com.
Si cum nu sunt coincidente in fiecare zi..
@AlexandruMiron incearca Dreamweaver > Preferences > Css Styles > primele 3 checkbox-uri .
Sper sa te ajute.
AlexandruMiron
07.09.2011, 04:21
Nici nu-l am instalat :))
Eu cred ca o sa i mai dau o sansa. Nu ma uit la optiunile programelor, dar acum ca m-am uitat la optiunile lui, cred ca iese ceva frumos :) .