Arată versiune īntreagă : Subdomeniu sau subdirector
Am tot citit articole legate de acest subiect dar nu am ajuns la o concluzie clara asa m-am decis sa cer si parerea voastra. Cum credeti ca e mai bine de utilizat la un site: subdomenii (subdomeniu.domeniu.tld) sau subdirectoare (domeniu.tld/subdirector)?
Din experienta pot sa spun ca Google vede un subdomeniu ca pe un domeniu principal si il trateaza ca atare. Este ok din anumite puncte de vedere insa utilizarea subdomeniilor nu ajuta site-ul principal si celelalte subdomenii.
Daca utilizam subdirectoare avem dezavantajul ca toate sectiunile se rapotreaza cumva la site-ul principal.
Google am vazut ca foloseste pentru o sectiune subdirectoare dar are definite si subdomenii (exemplu analytics).
Astept parerile voastre legate de acest subiect.
subdomeniu recomand. le poti face cum are @netul un link exchange intre ele
De ce subdomeniu.
Avem cwr.ro pentru google (CWR) este pe primul loc
avem cwr.ro/help1/help2/titluhelp3
Importanta cea mai mare este cwr.ro
Apoi help1
help2 si etc
Cat e mai departe de radacina cu atat pierzi ca si importanta
Ca si subdirector ai asa
cwr.ro/blog/titlu
Titlu este departe, si ai facut o ciorba.
Subdomeniu
blog.cwr.ro/titlu.
Ambele (blog si titlu) sunt aproape de radacina. Ceea ce este extraordinar
As avea si eu o intrebare legat de subiectul asta:
Am un blog pe .edu
Blogul este ceva de genul: domeniu.edu/NUMELEMEU/blog/aici-vin-tiltlurile-posturilor
Ma juta cu ceva ?
Nu., e de preferat sa ai cat mai putine "/" dupa domeniu.
@ EckLesiastru - nu conteaza terminatia.
Am tot citit articole legate de acest subiect dar nu am ajuns la o concluzie clara asa m-am decis sa cer si parerea voastra. Cum credeti ca e mai bine de utilizat la un site: subdomenii (subdomeniu.domeniu.tld) sau subdirectoare (domeniu.tld/subdirector)?
Fiecare cu avantaje si dezavantaje.
Daca ai un site cu tematica restransa, fara continut total diferit (pe nise diferite), atunci subdirector.
Daca ai un site mai mare, grupat pe mai multe nise, atunci subdomeniu. De exemplu cum am eu pe portal. Am si anunturi, am si forum, am si stiri, am si feminin, am si radio, am si dictionar, am si mobile, am si vremea etc.... Deci subiecte total diferite, care nu au nicio legatura unul cu altul. (vezi si exemplul Yahoo, e structurat tot pe subomenii)
Un site cu subdirectoare e mai usor de promovat ca un singur site, e mai usor de dezvoltat, tot trustul paginilor interne se adauga domeniului principal.
Un site cu subdomenii e mai greu de promovat deoarece fiecare subdomeniu e considerat (aproape) ca un site separat, deci pt fiecare subdomeniu trebuie sa te ocupi de el ca si cum ai promova un site separat. In schimb, este mai usor de aparut in google la cautari dupa cuvinte cheie legate de nisa acelui subdomeniu (fara de subdirectoare, cand toate sunt amestecate). De asemenea, se transfera trust si PR atat intre subdomenii cat si catre domeniul principal (cu legaturi in subdomenii catre celelalte subdomenii).
In concluzie:
Asadar, daca ai un site gen blog, stiri, informatii, sau cu continut preponderent dintr-un anumit domeniu de interes, atunci clar tb sa folosesti subdirectoare.
Daca ai un site mai mare (gen portal) care se ocupa de tratarea unor subiecte si nise total diferite si care nu au legatura unul cu altul, atunci subdomeniu. Bineinteles, nu e o regula acest lucru. Insa ajuta mai mult la promovare (desi e mai mult de munca)
Okey. Dar in cazul meu nu are nici-un efect ?
In fiecare post pe acel blog pot pune pana la 3 link-uri externe dofollow ...+ alte beneficii.
Deci, cum va vedea google acel blog ?
Il va vedea mai bine ca unul de genul cwr.ro/blog ?
Multzam.
Am un blog pe .edu
Blogul este ceva de genul: domeniu.edu/NUMELEMEU/blog/aici-vin-tiltlurile-posturilor
Ma juta cu ceva ?
Si care ar fi motivul pt care ti-ai pune numele in domeniu? Optimizezi domeniul pentru cautyari pe google a numelui tau?
Si mie intuitia imi spune ca subdomeniu daca sunt domenii foarte diferite. Totusi vad ca de exemplu ehow foloseste subdirectoare pentru categoriile lor.