Arată versiune īntreagă : Joc online web based
Din plictiseala, pentru cei care se plictisesc, am creat jocul spanzuratoarea (hangman) pe care va invit sa il testati la adresa de aici (http://www.suflet.net)
Pentru cine nu stie cum se joaca, regulile sunt simple:
1) Alegeti limba in care doriti sa jucati (momentan e ro, en, it) si specificati numele cu care participati la joc.
2) Se va genera un cuvant in limba aleasa pe care trebuie sa il ghiciti din cat mai putine incercari. Daca gresiti de prea multe ori pierdeti jocul.
Daca aveti sugestii le astept aici.
pushtius1
18.03.2011, 06:14
dragut, mai ales spanzuratul, idee, fa in asa fel incat link-urile sa se reinoiasca, ca e cam aiurea, sa apara in 2 culori, la primul joc e ok, dar dupa, cele apasate deja au culoarea schimbata si te induc in eroare!
felicitari
Am vazut cuvinte de care n-am auzit in viata mea. Foloseste si tu cuvinte populare. Ar trebui sa dai si un indiciu :D
Eu stiam ca spanzuratoarea se joaca asa:
De exemplu cuvantul Taur se precizeaza prima si ultima litera , adica t si r iar daca aceste litere mai apar pe undeva in cuvant se precizeaza ( nu e cazul aici ). Oricum e dragut , bravo :).
Mi-ar place la nebunie daca ai face mai bine un joc de trivia integrat intr-un chat,intr-un chat multiroom ar fii chiar tare,de ce consideri ca nu s-ar merita?
smbdstopme
18.03.2011, 08:20
Eu stiam ca spanzuratoarea se joaca asa:
De exemplu cuvantul Taur se precizeaza prima si ultima litera , adica t si r iar daca aceste litere mai apar pe undeva in cuvant se precizeaza ( nu e cazul aici ). Oricum e dragut , bravo :).
Asa stiam si eu. Defapt cred ca asta ii mai lipseste jocului, plus culori mai usor vizibile pentru litere cum a spus si @pushtius1
- de culori o sa tin cont la urmatoarea versiune, ms de sesizare.
- in ce priveste afisarea primei si ultimei litere... m-am jucat prima oara cu jocurile de la concurenta si erau la fel (adica prima oara fara nici o sugestie, doar liniute, asa ca am facut si eu la fel) Cu 2 litere deja e prea usor, eventual probabil o sa il fac pe 2 nivele, easy in care apar cele 2 litere si hard in care apare ca acum...
- @lista, jocul l-am facut in 2 zile de plictiseala, si il vand pentru 5 euro cui vrea... daca cineva plateste pentru un trivia cum vrei tu, ma apuc sa studiez algoritmul jocului si fac si asta (desigur acolo o sa fie mai mult de lucru deci pretul va depasi 10 euro)
- in ce priveste cuvintele, toti se plang de asta... eu doar am copiat cuvintele de pe dexonline (pentru ro) si de pe wiki pentru en
La primul joc am avut cuvantul A B E R O M E T R U pe care normal nu l-am ghicit :D
Dupa ce am dat joc nou, am avut din nou acelasi cuvant, cred ca ar trebui rezolvata chestia asta..
alegerea cuvantului se face "SELECT * FROM tabel_words WHERE language = $limba_aleasa ORDER BY RAND() LIMIT 1"
daca stii tu o alta varianta mai buna astept sugestii. In acest moment sunt 100 cuvinte pe fiecare limba, deci sansele sa se repete sunt mai mari...
alegerea cuvantului se face "SELECT * FROM tabel_words WHERE language = $limba_aleasa ORDER BY RAND() LIMIT 1"
daca stii tu o alta varianta mai buna astept sugestii. In acest moment sunt 100 cuvinte pe fiecare limba, deci sansele sa se repete sunt mai mari...
Nu cunosc php, dar nu se poate face o functie care sa aleaga cuvintele random?
Nu cunosc php, dar nu se poate face o functie care sa aleaga cuvintele random?
cam asta face interogarea aceea
nu tine de php selectul ala ci de SQL (si in sqlite si in mysql si cred ca si in mssql e acelasi select ca mai sus, e posibil ca si in alte baze de date sa fie acelasi select, standardul sql fiind acelasi...)
cuvintele le am intr-o coloana in baza de date, si cu selectul ala aleg RANDOM (asa cum ai zis tu) un cuvant... problema apare cand sunt prea putine cuvinte si probabilitatea de a alege acelasi cuvant de mai multe ori sa fie mai ridicata.
smbdstopme
19.03.2011, 08:32
Ai putea de asemenea sa folosesti cuvinte mai des folosite pentru ca daca ai mai multe cuvinte precum "A B E R O M E T R U" cum a zis redhat, s-ar putea sa nu nimereasca nimeni nici un un cuvant.
am facut modificari la joc.
- implementat 3 nivele de dificultate
- adaugat paginare la top jucatori
- implementat algoritm pentru evitarea repetarii cuvintelor la acelasi jucator
- alte modificari pe care le descoperiti voi.
Mai astept feedback :)
costyn33l
20.03.2011, 19:21
Ai putea sa adaugi si un ajutor.
Ma refer sa dai un indiciu la fiecare cuvand care trebuie ghicit.
am pus pe 3 nivele de dificultate... daca ti se pare prea greu dai pe easy si ai deja 2 litere vizibile ... indiciu mai simplu nu stiu cum ar fi...
oricum ideea de baza a jocului este sa aflii cuvinte noi pe care probabil nu le stii (nici eu nu le stiam pana nu le-am copiat din dex in joc)
Ar fi frumos sa adaugi:
- " selectare domeniu " - Adica membri sa isi poata selecta domeniul din care sa faca parte cuvintele. ( ex. medicina, sport etc. ) .
- Membri sa se poata inregistra pe site ( e stresant sa iti scrii numele mereu ).
- Sa faci un mod " multiplayer " - Ex. Se aduna 3 utilizatori, fiecare pe rand propune cate un cuvant iar ceilalti 2 trebuie sa il ghiceasca astfel castigand puncte.
Daca faci aceste lucruri eu fac designul la site gratuit si cumpar domeniu, astfel putem colabora.
LE: Mai am idei... chiar multe.
da acum lucrez la partea de multiuser... nu stiu cand o sa fie gata ca mai am si alte proiecte si la asta lucrez doar cand am timp...
o sa mai implementez din idei pe parcurs la urmatoarele versiuni.