Arată versiune īntreagă : Problema Sitemap
am si eu o mica mare problema ... care cred eu k e esentiala.
Am facut un sitemap cu generatorul de pe net am luat sitemapu in format XML, lam upload-at pe server , toate bune pana acum lam inscris la webmaster tools la google am asteptat k sa vad daca am erori si , da am erori. fiind urmatoarea:
URL timeout: robots.txt timeout
We encountered an error while trying to access your Sitemap. Please ensure your Sitemap follows our guidelines and can be accessed at the location you provided and then resubmit.
mam dus sa robots.txt sa vad care e problema si nu vad care ar fi cauze de da timeout :confused:
ROBOTS.txt
User-agent: *
Disallow: /admin/
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /include
Disallow: /templates
Deci ce as putea sa fac sa imi adaug sitemapu la google fara erori ?
Respect !
...revin - uite ce am aflat - testeaza-ti domeniul - de nenumarate ori, greseala nu este de la domeniu ci de la server in sine.
Cu acest tool (http://www.intodns.com/) poti citi toate setarile domeniului tau pe serverul respectiv ;-)
...desi unii webmasteri speculeaza ca ar fi un bug care provine direct de la google - oare sa fie adevarat?! Cine stie, cine stie :D
Si inca odata pot sa confirm - robots.txt nu are legatura cu maps ci cu spiderii motoarelor de cautare care-ti viziteaza site-ul
Sper sa te fi putut ajuta putin.
...revin - uite ce am aflat - testeaza-ti domeniul - de nenumarate ori, greseala nu este de la domeniu ci de la server in sine.
Cu acest tool (http://www.intodns.com/) poti citi toate setarile domeniului tau pe serverul respectiv ;-)
...desi unii webmasteri speculeaza ca ar fi un bug care provine direct de la google - oare sa fie adevarat?! Cine stie, cine stie :D
Si inca odata pot sa confirm - robots.txt nu are legatura cu maps ci cu spiderii motoarelor de cautare care-ti viziteaza site-ul
Sper sa te fi putut ajuta putin.
cautand pe alte forumuri am gasit si eu acest tool
si lam folosit si se pare ca am ceva gresit :
Your SOA EXPIRE number is: 3600000. That is NOT OK
ce as putea sa fac in privinta asta ?
Personal nu vad nicio greseala in robots, ce ma irita sunt ultimile doua restrictii, daca acestea sunt fisiere atunci scrie si terminatia, daca sunt foldere atunci pune la capatul acestora un / (backslash).
Eu inteleg din ce-ti spune google ca nu gaseste fisierul maps in locul pe care l-ai inregistrat tu la ei.
...un Timeout la robots.txt nu ar trebui sa apara, robots.txt nu are ce cauta pe maps
Poate ma insel si eu, am sa mai intreb pe cineva sa vad ce zice.
Cu stima
am pus backslash si la acele foldere si acu o sa re adaug sitemapu la google...
PS: ce este acel SOA EXPIRE ?
SOA - Start of Authority
...aici este controlata setarea SOA a domeniului tau.
SOA detine informatiile de baza ale zonei domeniului tau
- Master Name Server
- E-Mail de contact
- Valoarea Standard TTL (Time-to-Live) si Resource Records
- Configurari pentru actualizarea Slave Server-elor
Daca mi-ai servi si un URL catre site as putea incerca sa te ajut...
Incearca sa adaugi siteul in Webmaster Tools cu prefixul www pt. ca fara www sitemapul are un delay (se fac cateva redirectari pana se ajunde la sitemap) de raspuns.