PDA

Arată versiune īntreagă : Dambovita Online - www.edambovita.ro

Laurentiu
29.05.2011, 17:11
As vrea sa primesc cateva sfaturi in legatura cu site-ul edambovita.ro
Momentan, site-ul este la inceput de drum, il administrez singur si asta nu e un lucru prea bun, insa doresc sa il extind dupa ce termin sesiunea.
Am cateva idei pentru el, as dorii sa il fac un portal care sa cuprinda diverse subdomenii de anunturi, un director web, un site dedicat studentilor din targoviste dar si alte lucruri.
As dorii cateva pareri despre estetica actuala a site-ului dar si cateva sfaturi pentru a extinde proiectul.
O zi buna!

robi09
29.05.2011, 18:07
Site-ul este ingramadit, utilizatorul se pierde. Tema nu cred ca este originala pentru ca imi pare foarte cunoscuta.

Titlurile precum "TIMP LIBER" , "LOCAL" , "SPORT" - fale mai mari, abea se vad.... tot site-ul pare o adunatura de texte. Site-ul tau este adresat unui public larg.... inclusiv persoanele peste 35 de ani, care este posibil sa aiba probleme cu vederea, text-ul mic nu este o solutie si acele liniiute gri foarte deschis nu sunt o solutie.

Logo-ul nu prea se deosebeste de restul elementelor din header.

Horoscopul este pus acolo dar nu cred ca il foloseste cineva.

Newsletter-ul trebuie evidentiat.

Scoate numarul de comentarii din box-ul articolelor, asa poti sa "usurezi" pagina...

crt_
29.05.2011, 18:54
Daca ai ales sa faci un portal atunci trebuie sa ai si timp sa te ocupi de el. Nu stiu cum sta Dambovita cu site-urile locale dar se pot scoate bani din reclama pt. afacerile locale. Bafta

Laurentiu
29.05.2011, 20:19
In primul rand vreau sa va multumesc ca ati avut timpul si placerea sa revizuiti putin topicul si implicit site-ul la care lucrez.
In al doilea rand ma simt obligat sa "raspund" anumitor afirmatii ale voastre:

"Logo-ul nu prea se deosebeste de restul elementelor din header." Momentan nu am un logo. Textul este definit din optiunile temei. Daca ai vreo idee de logo, te rog sa mi-o impartasesti pentru ca ar avea cine sa o puna in practica.

Titlurile precum "TIMP LIBER" , "LOCAL" , "SPORT" - fale mai mari, abea se vad - Sunt total de acord. Nu este o problema asta, dar mersi pentru sfat..am sa tin cont de el.

Tema nu cred ca este originala pentru ca imi pare foarte cunoscuta. - Tema este a unei conostinte care are abonament la gabfirethemes, avand acces la toata colectia lor de teme. Nu stiu daca e in regula ce fac, insa daca am acordul lui, banuiesc ca o pot folosii.

Nu stiu cum sta Dambovita cu site-urile locale dar se pot scoate bani din reclama pt. afacerile locale. - Asta a fost si idee mea de plecare. Dambovita nu detine un site super vizitat sau un site care sa ofere vizitatorilor locali informatii recente si detalii mai amanuntite despre turism, sport, stiri locale, evenimente si alte lucruri. Legat de punctul in care te referi la bani din reclamele locale: momentan nu ma gandesc la asa ceva pentru ca principalul meu scop este sa dezvolt cu cativa prieteni/colegi de facultate un site local. Sunt constient ca pot profita de acest lucru incluzand diverse reclame locale pe el, insa momentan scopul meu este sa il pun la punct, dupa care sa imi formez o echipa de 4-5 persoane care sa ma ajute sa il intretin si sa il promovez cum merita.

Horoscopul este pus acolo dar nu cred ca il foloseste cineva.

Newsletter-ul trebuie evidentiat. - Ai dreptate legat de horoscop, ar trebuii facuta o pagina separata dedicata acestui lucru, nicidecum pe index. Legat de newsletter: o sa incerc sa il evidentiez cat mai mult. Pentru un site de acest tip, este foarte important acest aspect.

Legat de ideea mea de a face un portal...Vroiam sa incerc sa il divizez, pentru ca sunt constient ca e putin cam incarcat. In plus eu am intentia sa fac loc si pentru o sectiune dedicata studentilor din oras, poate chiar sa mut sectiunea de turism pe subdomeniu, sa fac un subdomeniu de anunturi locale(ar putea aduce si profit pe viitor daca as face anunturile de 2 tipuri, cu/fara plata). Daca am posibilitatea sa ma afiliez unui site de meteorologie si sa preiau un script cu care sa prezint date meteo, ar fi iarasi ceva interesant(insa nu e neaparata nevoie).

Daca mai aveti alte sfaturi, le ascult cu cea mai mare placere. Sunt novice in aceasta nisa, si incerc sa prind cat mai multe lucruri bune de la cei care au experienta.
Cu respect, Laur.

isshmen
29.05.2011, 20:19
Nu e usor sa faci un asemenea portal. Iti trebuie o echipa pentru asa ceva.
De bani nu cred ca se pune problema. Cu timpul poti vinde reclama firmelor din judet..etc.
Din dambovita cunosc proprietarul site-ului etargoviste.ro, care tot timpul mi-a spus ca ii merge foarte bine. Mai are si cateva site-uri cu localitati din judet.
Eu cred ca ar trebui sa mai cauti 2-3 insi, cu care sa poti colabora. Daca nu ai timp, poti abandona inca de pe acum proiectul.

Laurentiu
29.05.2011, 20:36
Nu e usor sa faci un asemenea portal. Iti trebuie o echipa pentru asa ceva.
De bani nu cred ca se pune problema. Cu timpul poti vinde reclama firmelor din judet..etc.
Din dambovita cunosc proprietarul site-ului etargoviste.ro, care tot timpul mi-a spus ca ii merge foarte bine. Mai are si cateva site-uri cu localitati din judet.
Eu cred ca ar trebui sa mai cauti 2-3 insi, cu care sa poti colabora. Daca nu ai timp, poti abandona inca de pe acum proiectul.

Parerea mea este ca timpul imi permite sa ma apuc de acest proiect. Cred ca 3-4 ore pe care le folosesc accesand netul, mi le pot dedica daca nu in proportie de 100%, macar in proportie de 75% pentru a imbunatatii si actualiza acest site. Si cum am specificat si mai sus, ajutor am sa primesc din partea a minimum 3-4 persoane care pot ajuta cu actualizarea lucrurilor pe site. De bani, nu cred ca ar fi o problema (trebuie sa specific ca nu stiu exact cat ar trebuii investit, excluzand aici hostul care este asigurat..dar sunt sigur ca necesita o investitie in ceea ce numim optimizarea SEO...in plus nici o investitie in reclama locala nu ar strica deloc...dar asta in timp, momentan sunt multe lucruri de pus la punct legat de aspect si definitivarea ideii de lucru...pentru ca daca tot plec la drum, trebuie sa fac un plan bine pus la punct inca de pe acum, ca sa stiu de cat ajutor am si cat timp trebuie sa investesc)
Va multumesc pentru opinii tuturor!

AboutWeb
29.05.2011, 22:19
Mie site-ul imi place, ideea e buna. In legatura cu horoscopul, vreau sa-ti spun ca atunci cand am pluginul firefox Adblock Plus activat, blocheaza si horoscopul. Il considera reclama, nu stiu de ce.

susp3kt
29.05.2011, 23:29
Eu cred ca ar trebuii sa scoti horoscopul de pe index si sa faci o categorie separata pentru ca da urat acolo..
Tema am mai vazut-o si eu pe un site de stiri din Gorj..
Headerul trebuie schimbat, fai un logo frumos si automat o sa schimbe si fata site-ului

Numai Bine si bafta cu site-ul

Laurentiu
01.06.2011, 17:01
Va multumesc tuturor pentru pareri. O sa incep in acest weekend sa le si aplic pe unele dintre ele si o sa va si cer putin ajutor.
Ca de exemplu: De unde pot lua un horoscop mai complex? As vrea un cod sa il pot aplica pe o pagina...Cel de la acvaria vi se pare ok?(L-am vazut pe portalul lui netul si mi s-a parut destul de interesant...chiar foarte...insa nu stiu daca este free sau pe bani)

crt_
01.06.2011, 18:19
Acvaria ofera horoscopul si free si cu bani. Le trimiti mail si discuti cu dna de la Acvaria. Ar mai fi myhoroscop.

Dupa mine horsocopul e la fel peste tot... o vrajeala ieftina :))

Baga si un forum si axeaza-te pe ideea de comunitate. Poti sa faci reclama online pe canale de irc, forumuri si hub-uri locale sau offline (afise, pliante pe la scoli).

Nu stiu daca exista la tine in oras dar daca poti financiar (sau iti gasesti un partenet) poti face si o mica revista de publicitate. Bine ne lungim prea mult acum dar ca idee de viitor poti sa o retii.

Un alt aspect important... cititorilor de plac articolele legate de scandaluri (nu cred ca stati rau cu spagarii pe acolo) si articolele mai deochiate. O sa observi singur asta. Daca publici un articol despre un scriitor o sa ai 10 vizualizari.

In rest continut, SEO, promovare si putin noroc.

Laurentiu
01.06.2011, 18:27
Horoscopul nu este chiar atat de important, insa daca tot il am la mana acum, vreau sa il pun la punct in totalitate sa nu imi mai dea batai de cap in viitor.

Imi place cum ai punctat partea asta:

Un alt aspect important... cititorilor de plac articolele legate de scandaluri (nu cred ca stati rau cu spagarii pe acolo) si articolele mai deochiate.

Ma gandeam si la un forum pentru a crea o comunitate. Cred insa ca am sa merg pe o platforma gratuita, gen mybb sau phpbb pentru ca nu se merita o investitie in VB sau IPB.
Am dezbatut azi cu niste colegi de facultate si am ajuns la concluzia ca ar fi foarte utila o miniplatforma educationala, gen studenti.edambovita.ro unde sa ne adaugam diversele teme/proiecte si anunturi oferite de profesori, pentru ca sunt sigur ca multi nu au timp sa ajunga pe la facultate zilnic sau lucreaza, si un astfel de subdomeniu ar fi util si in plus s-ar promova foarte rapid printre studenti.
Am multe planuri cu acest proiect, daca ii pot zice asa, insa trebuie sa termin momentan sesiunea ca sa ma pot implica serios :D. Momentan incerc sa il tin actualizat si sa mai fac mici modificari cand imi permite timpul.
Multumesc mult pentru sfaturi crt! ai +

computerscom
04.06.2011, 05:35
Incearca sa optimizezi un pic site-ul.
- imagini
- micsoreaza fisierele JavaScript (.js)
- micsoreaza fisierele CSS
- eastrolog si statistics, trag site-ul in jos

Poti pune codurile astea in fisierul .htaccess si cu siguranta va fi mai bine:

#Computerscom Optimizare
Header unset ETag
FileETag None
<ifmodule mod_expires.c>
<filesmatch "\.(jpg|gif|png|css|js)$">
ExpiresActive on
ExpiresDefault "access plus 1 year"
</filesmatch>
</ifmodule>

<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive on
ExpiresByType image/gif "access plus 1 months"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 months"
ExpiresByType image/ico "access plus 1 months"
ExpiresByType image/png "access plus 1 months"
ExpiresByType text/css "access plus 1 months"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 1 months"
</IfModule>

ExpiresActive On
ExpiresByType image/gif A28800
ExpiresByType image/png A28800

ExpiresByType image/jpg A28800

ExpiresByType image/jpeg A28800

Header set Cache-Control "public"
ExpiresActive On
ExpiresDefault A18000
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/jpg A2592000
ExpiresByType image/jpeg A2592000
ExpiresByType image/png A2592000
ExpiresByType image/ico A2592000
Expiresbytype text/js A21600
Expiresbytype text/js "access plus 1 year"
ExpiresByType text/php "access plus 1 year"
ExpiresByType text/html "access plus 1 year"
ExpiresByType text/css "access plus 1 year"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 year"
ExpiresByType image/jpg "access plus 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 year"
ExpiresByType image/png "access plus 1 year"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 month"

<FilesMatch "\.(ico|pdf|flv)$">
Header set Cache-Control "max-age=29030400, public"
</FilesMatch>

<FilesMatch "\\.(js|css|html|htm|php|xml)$">
SetOutputFilter DEFLATE
</FilesMatch>

<IfModule mod_headers.c>
<FilesMatch "\.(bmp|css|flv|gif|ico|jpg|jpeg|js|pdf|png|svg|swf |tif|tiff)$">
Header set Last-Modified "Mon, 31 Aug 2010 00:00:00 GMT"
</FilesMatch>
</IfModule>
# Final Computerscom Optimizare

Laurentiu
04.06.2011, 20:17
Multumesc pentru precizare. Partea SEO nu este punctul meu forte, poate si din acest motiv am stat zile intregi sa citesc multe topicuri de pe acest forum ca sa aflu pareri si sfaturi de la utilizatorii cu experienta in domeniu. Am invatat multe, dar cum o arata si raspunsul tau, mai am inca multe lucruri de descoperit in acest domeniu, care este foarte important. O sa incerc sa inserez acest cod in fisierul .htaccess cum mi-ai spus. Daca mai poti sa imi oferi si alte sfaturi, raman indatorat.

Acum ca mi-am facut datoria si ti-am raspuns, sa revin la motivul pentru care am accesat forumul.
Vreau sa imi dati 1-2 idei de cum ar arata bine un logo. Ce text ar fi indicat sa folosesc? eDambovita.ro | eDambovita sau Dambovita Online?
Aveti vreo idee? Astept un logo de un webdesigner, insa el totusi mi-a spus ca cel mai bine ar fi sa ii spun clar ce vreau sa contina, pentru ca dat fiind faptul ca mi-l realizeaza absolut gratuit, ar dorii sa nu piarda prea mult timp facand n variante pana ar reusii ceea ce imi doresc eu.

PS: Cum as putea sa iau legatura cu Dennis? Am o problema legata de utilizator...Primul meu cont "Funky11" nu este nici in clipa de fata verificat, desii a fost facut cu mult timp in urma, ceea ce m-a facut acum o perioada de timp sa fac unul ocazional cu utilizatorul actual. Nu vreau sa se rezolve problema cu primul cont, as dorii macar sa imi pot alege un nume mai apropiat de realitate care sa ma reprezinte...Laurentiu/Laur/Laurentiu Iancu (in ordinea libertatii acesto nume de utilizator). Dennis, daca vezi acest post, te rog sa ma ajuti. Raman dator!

da alen
04.06.2011, 20:28
PS: Cum as putea sa iau legatura cu Dennis? Am o problema legata de utilizator...Primul meu cont "Funky11" nu este nici in clipa de fata verificat, desii a fost facut cu mult timp in urma, ceea ce m-a facut acum o perioada de timp sa fac unul ocazional cu utilizatorul actual. Nu vreau sa se rezolve problema cu primul cont, as dorii macar sa imi pot alege un nume mai apropiat de realitate care sa ma reprezinte...Laurentiu/Laur/Laurentiu Iancu (in ordinea libertatii acesto nume de utilizator). Dennis, daca vezi acest post, te rog sa ma ajuti. Raman dator!

Vezi cand este Dennis pe chat si te "boteaza" imediat. Mai are cativa "fini" pe aici.

Lasand gluma la o parte, este adevarat ce am scris. Stiu ca Dennis a schimbat, la cerere, numele multor utilizatori.

Laurentiu
04.06.2011, 20:31
Daca ai placerea sa ma ajuti tastandu-i tu pe chat ceea ce doresc, sau mai bine lasandu-i link cu aceasta legatura, ti-as ramane dator. Eu nu pot accesa chatul pentru ca nu am cont premium. Mersi anticipat!

isshmen
04.06.2011, 20:35
... Stiu ca Dennis a schimbat, la cerere, numele multor utilizatori.
Off
Printre care si al meu :)

Nu iti trebuie cont premium penru accesa chat-ul, ci ..trebuie sa indeplinesti "anumite" criterii.

da alen
04.06.2011, 20:37
Daca ai placerea sa ma ajuti tastandu-i tu pe chat ceea ce doresc, sau mai bine lasandu-i link cu aceasta legatura, ti-as ramane dator. Eu nu pot accesa chatul pentru ca nu am cont premium. Mersi anticipat!

Hmmmm...nu stiu ce sa zic. Nu ca nu as vrea dar poate incalc vreo regula de pe aici si deh...
Sunt convins ca Dennis va citi acest topic.
Oricum, daca il vad pe Dennis am sa il intreb despre. Momentan nu pun link pe chat.

Laurentiu
04.06.2011, 20:37
@ isshmen: Din cate observ nu pot accesa chatul cu acest tip de cont, si in plus toti cei care il acceseaza in clipa de fata par a avea conturi platite, deci prima concluzie care am tras-o a fost ca doar voi, cei cu conturi premium, puteti utiliza chatul. Sper ca sa vada Dennis aceasta mica rugaminte, sau macar un moderator care sa ii comunice asta.
@ da alen: Nu stiu daca este interzis sa pui link-uri pe chat, si nici nu fortez limita :D Dar dupa parerea mea, un link intern, care nu seamana deloc cu a promova, nu cred ca deranjeaza. Oricum, din cate vad Dennis este offline, deci nu ajuta la nimic, deci mai bine ii comunici cand ai posibilitatea, sau il lasam chiar pe el sa citeasca acest topic.

vipe
04.06.2011, 20:44
info@cwr.ro parca era adresa de mail la care poti lua legatura cu Dennis!

Laurentiu
04.06.2011, 20:46
info@cwr.ro parca era adresa de mail la care poti lua legatura cu Dennis!

Mersi mult vipe. O sa incerc sa ii las si un email in caz ca nu are timp sa ajunga si la acest topic.

Laurentiu
06.06.2011, 13:48
Scz de DP:
Are cineva un fragment de cod php pentru inserarea in header-ul unei teme de wordpress a 4 link-uri (register | log in - pentru vizitatori si log out | profile - pentru utilizatorii conectat) ?

Laurentiu
17.06.2011, 00:23
As avea si eu nevoie de un sfat sau mai degraba de un pont.
Folosesc un plugin pentru retele sociale, dar intampin o problema cu el(ce-i drept, toate au aceeasi problema). In momentul cand dau share, imi iau o imagine oarecare de pe pagina, nicidecum imaginea din post. Am fost nevoit sa scot absolut toate imaginile de pe pagina, incat sa imi ramana doar cele pe care le inserez in stiri, astfel incat in momentul cand cineva da share/like facebook-ul sa ia imaginea corespunzatoare. Aveti vreo idee cum pot configura acest lucru? Mai ales ca vreau sa inserez si un logo pe site si mai mult ca sigur imaginea va fi pentru fiecare share/like logo-ul respectiv. Macar o setare in functie de marimea imagini...chiar nu stiu...

Vreo idee/solutie?

susp3kt
17.06.2011, 00:56
As avea si eu nevoie de un sfat sau mai degraba de un pont.
Folosesc un plugin pentru retele sociale, dar intampin o problema cu el(ce-i drept, toate au aceeasi problema). In momentul cand dau share, imi iau o imagine oarecare de pe pagina, nicidecum imaginea din post. Am fost nevoit sa scot absolut toate imaginile de pe pagina, incat sa imi ramana doar cele pe care le inserez in stiri, astfel incat in momentul cand cineva da share/like facebook-ul sa ia imaginea corespunzatoare. Aveti vreo idee cum pot configura acest lucru? Mai ales ca vreau sa inserez si un logo pe site si mai mult ca sigur imaginea va fi pentru fiecare share/like logo-ul respectiv. Macar o setare in functie de marimea imagini...chiar nu stiu...

Vreo idee/solutie?

Si eu as fii interesat de aceasta problema...si eu caut rezolvarea, asa si la mine cad da cineva like imi ia o img din footerul site-ului :(

netul
17.06.2011, 01:15
In momentul cand dau share, imi iau o imagine oarecare de pe pagina, nicidecum imaginea din post. Am fost nevoit sa scot absolut toate imaginile de pe pagina, incat sa imi ramana doar cele pe care le inserez in stiri, astfel incat in momentul cand cineva da share/like facebook-ul sa ia imaginea corespunzatoare

in <head> pui codul:

<link rel="image_src" type="image/jpeg" href="http://www.example.com/images/image.jpg" />

Cand dai share, imaginea "image.jpg" va fi folosita ca thumbnail pe facebook.

crt_
17.06.2011, 07:43
Daca vreti ca sa se faca share la prima imagine din post trebuie modificat pluginul (deci trebuie sa stim exact ce plugin folositi). Acest lucrur se poate face cu o functie (daca nu e implementata deja).

Daca vreti sa folositi o anumita imagine faceti eventual cum a spus Gabriel.

Laurentiu
17.06.2011, 11:25
Nu as vrea sa folosesc o simpla imagine, pentru ca din cate am realizat din testele pe care le-am facut, ordinea imaginilor ar fi: sidebar-footer-content-header.
Deci in principiu trebuie sa anulez toate imaginile din sidebar si footer ca sa imi poata lua imaginea din content. Banuiesc ca se specifica undeva in plugin acest lucru sau se poate adapta sa se preia imaginile de la o anumita dimensiune "in sus".
O sa incerc sa urc fisierele plugin-ului sau sa las un link de download al plugin-ului, poate v-ati mai confruntat cu aceasta problema si stiti vreo solutie.
Mersi de sfaturi.

robi09
17.06.2011, 11:51
Incearca sa adaptezi codul acesta

<link rel="image_src" type="image/jpeg" href="http://www.example.com/images/image.jpg" />

Incearca asta

<?php $image = get_post_meta($post->ID, 'NumeCustomFields', true); ?>
<link rel="image_src" type="image/jpeg" href="<?php echo $image; ?>" />

si editezi "NumeCustomFields" corespunzator. Incearca, eu inca nu am incercat :).