PDA

Arată versiune īntreagă : Google +1 pentru site-uri e disponibil

AboutWeb
02.06.2011, 07:59
Eram abonat la Google sa imi trimita un mesaj pe email cand voi putea pune butonul +1 pe site-ul meu si iata ca astazi am primit acel mesaj mult asteptat! Puteti avea si voi un buton +1 pe site-ul vostru :)

<!-- Place this tag in your head or just before your close body tag -->
<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

<!-- Place this tag where you want the +1 button to render -->
<g:plusone></g:plusone>

TheGuru
02.06.2011, 08:23
interesant, o sa devina mai popular oare decat cel de la facebook ? ..

redhat
02.06.2011, 08:24
Ai apucat sa il testezi ?
Care sunt beneficiile aduse de acest buton ?

crt_
02.06.2011, 09:03
"Google +1 is yet another attempt to make Google more social."

Dupa parerea mea este aceeasi poveste ca si cu like-urile FB. Unii poate cred ca 100000 de like-uri sunt importante si chiar platesc pt. like-uri. Exista retele de schimb de like-uri. Ideea e ca like-urile reprezinta o parte mica din marketing-ul pe fb care este mult mai complex.

Intrebarea grea cu acest buton este daca "like-urile" astea vor avea importanta in SERP. Daca va fi asa cu siguranta isshmen isi face deja planuri pt. o noua afacere ;-D

AboutWeb
02.06.2011, 09:26
Ai apucat sa il testezi ?
Care sunt beneficiile aduse de acest buton ?

Pai, l-am si introdus pe site deja. Dezavantajul clar este ca vizitatorul trebuie sa fie logat pe contul lui Google sa poata vota, altfel nici nu ii apare butonul. Si, "average Joe" nu are cont Google.

Uite ce spun cei de la Google:

+1 helps people discover relevant content—a website, a Google search result, or an ad—from the people they already know and trust. Adding the +1 button to your pages lets users recommend your content, knowing that their friends and contacts will see their recommendation when it’s most relevant—in the context of Google search results.
When a signed-in Google user is searching, your Google search result snippet may be annotated with the names of the user's connections who've +1'd your page. If none of a user's connections has +1'd your page, your snippet may display the aggregate number of +1's your page has received.

tolby
02.06.2011, 09:48
Din cate am citit acest buton o sa faca parte din noul algoritm SERP . Cu cat o sa aveti mai multe "like-uri" cu atat site-ul sau pagina respectiva are mai multe sanse sa urce.

da alen
02.06.2011, 10:30
... altfel nici nu ii apare butonul. Si, "average Joe" nu are cont Google.

Si daca nu esti contectat, butonul tot apare. Doar ca atunci cand dai click te trimite la login; exact ca la FB

isshmen
02.06.2011, 12:24
"Google +1 is yet another attempt to make Google more social."

Dupa parerea mea este aceeasi poveste ca si cu like-urile FB. Unii poate cred ca 100000 de like-uri sunt importante si chiar platesc pt. like-uri. Exista retele de schimb de like-uri. Ideea e ca like-urile reprezinta o parte mica din marketing-ul pe fb care este mult mai complex.

Intrebarea grea cu acest buton este daca "like-urile" astea vor avea importanta in SERP. Daca va fi asa cu siguranta isshmen isi face deja planuri pt. o noua afacere ;-D

Daca este asa, like-ul pe facebook aproape ca nici nu va mai exista ! Iti dai seama ce important e ca un +1 sa te ridice in cautari ?
Si da, daca e asa, "ma mut" pe google :))

AboutWeb
02.06.2011, 12:35
Google +1 va afecta doar rezultatele cautarilor ale vizitatorilor logati pe contul lor Google.

robi09
02.06.2011, 14:14
Google +1 va afecta doar rezultatele cautarilor ale vizitatorilor logati pe contul lor Google.

Este bine si asa. Am implementat si eu codul, sa vad daca aduce rezultate.

TheGuru
02.06.2011, 22:18
ar inseamna inceputul unei noi afaceri ... :)

vipe
03.06.2011, 01:34
Este o prostie ca voturile sa afecteze pozitia in Google din cauza ca acestea pot fi manipulate usor.
Nu visati aiurea!

websorin
03.06.2011, 01:51
O sa fie o mare prostie, nici nu vreau sa ma gandesc de mass-urile care o sa ne invadeze: "Dati-mi si mie un like la site, merci"
Ma rog, "Like-ul" de la facebook e prea popular si probabil d-asta google a implementat si ei acest buton ;;D ...acum sa vedem daca conteaza in cautarile google, eu cred ca n-o sa conteze, pentru ca daca conteaza...cred ca ar ucide google-ul.

vipe
03.06.2011, 04:56
Deja se cam "fac pe ei" astia de la Google.Incep sa copieze cam multe idei.
Vezi: google.com/offers/ .Acest rezultat a venit dupa ce nu au reusit sa cumpere Groupon.com
Acum vine si faza cu Facebook-ul....deja e kalnica treaba1
Eu vreau concurenta adica sa vina cu ceva nou nu pur si simplu sa copieze de la altii sa raspandeasca zvonul ca daca ai multe like-uri urci in cautari apoi sa spuna ca si-au schimbat algoritmul.

val33ntyn
03.06.2011, 05:12
Si eu eram abonat la noutati. L-am pus la mine pe blog si am observat ca lumea se incumeta sa dea +1.

AboutWeb
03.06.2011, 07:08
Eu vreau concurenta adica sa vina cu ceva nou nu pur si simplu sa copieze de la altii sa raspandeasca zvonul ca daca ai multe like-uri urci in cautari apoi sa spuna ca si-au schimbat algoritmul.
Aici ai dreptate, Google e imprevizibil cu schimbarile sale. Dar ce putem sa facem, decat sa urmam tendintele lui daca ne intereseaza o pozitie buna pe Google. El dicteaza.

val33ntyn
03.06.2011, 09:32
Se pare ca toti ati uitat sa mentionati de unde puteti personaliza butonul de +1. Totul aici>>> http://www.google.com/webmasters/+1/button/index.html

CiprianG
03.06.2011, 10:16
Eu am pus codul pe site-urile mele, si pe niciunul nu a aparut acel buton, care o fi problema? :-?

AboutWeb
03.06.2011, 10:22
Pune
<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script> intre <head> si </head>, asta fiind in header.php

Apoi pui
<g:plusone></g:plusone> dupa continutul articolului - la wordpress e in single.php

CiprianG
03.06.2011, 10:52
Pune
<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script> intre <head> si </head>, asta fiind in header.php

Apoi pui
<g:plusone></g:plusone> dupa continutul articolului - la wordpress e in single.php

Am sa incerc mai tarziu. Trebuie sa plec... merci mult :)

isshmen
08.06.2011, 14:21
Nu stiu prea multe despre acest +1 buton. Dar sa va spun ce cred*e eu:
Sa zicem ca ai un articol despre masini, masini second hand. Sa zicem ca ai 10 prieteni care ti-au dat +1 la acel articol.
Daca ei vor cauta "masini second hand" (sau ceva legat de acel articol) pe google le vor aparea articolul tau, articolul unde ti-au dat +1, ca primul rezultat, nu ?
Deci ca atare, se vor modifica rezultatele cautarii DOAR celor care ti-au dat un +1. Pentru ceilalti utilizatori rezultatele fiind altele.
+ ca le vor aparea pagina articolelor unde au dat +1, in profilul lor google.
In rest, nu stiu la ce ar ajuta mai mult.

Inca ceva, vad ca au bagat aceasta functie si pe blogger.

CiprianG
08.06.2011, 15:50
... Inca ceva, vad ca au bagat aceasta functie si pe blogger.

Era logic... oricum platforma blogger e favorita google-ului.... si intotdeauna va fi superioara in fata wordpress-ului in cautarile din google... ;)

isshmen
08.06.2011, 15:52
si intotdeauna va fi superioara in fata wordpress-ului in cautarile din google... ;)
De unde ai scos-o pe asta ? :D

CiprianG
08.06.2011, 16:04
De unde ai scos-o pe asta ? :D

Crezi ca google isi va da la o parte propria platforma de blogging, pentru wordpress? Stiu cateva avantaje pe care le ai pe blogger si nu le ai pe wordpress, datorita google-ului... nu am dovezi, dar experienta mi-o dovedeste... nu as vrea sa intru mai mult in detalii, pentru ca ma abat de la subiect :)

crt_
08.06.2011, 20:28
Cei de la Google considera ca parerea vizitatorilor legata de un site trebuie sa fie un factor important in SERP. Tocmai de accea Google acorda o mai mare atentie retelelor de socializare si site-urilor de bookmarking si share. Tocmai de aceea a aparut si acest buton +1. Pana la sfarsitul anului vor avea loc schimbari majore in SERP.

Asta cu blogger si wordpress mi se pare o idee tare ciudata. Normal ca blogger are avantaje fata de wp pt. ca de el se ocupa oamenii care se ocupa si google, youtube si multe altele.

redhat
16.06.2011, 19:53
Ceva impresii de la cei care au implementat butonul ?

crt_
16.06.2011, 20:42
E prea devreme ca sa vedem ceva rezultate.

CiprianG
17.06.2011, 07:07
... Normal ca blogger are avantaje fata de wp pt. ca de el se ocupa oamenii care se ocupa si google, youtube si multe altele.

Exact la asta ma refeream...
Cred ca va trebui sa asteptam macar un an, pentru a vedea rezultate, oricum eu tot nu cred ca va ajuta cu ceva... :-??

crt_
17.06.2011, 08:08
Eu cred ca va ajuta. Nu cred ca cei de la Google au introdus acest buton doar pentru a face concurenta Like-ului de la Facebook, In plus de asta, cei de la Google au zis in mai multe randuri ca trebuie tinut cont de parerea vizitatorilor la stabilirea ordinii in SERP pt. ca vizitatorii sunt cei mai potriviti sa stabileasca daca continutul unui site este sau nu util.