PDA

Arată versiune īntreagă : Cum ridic un forum?

Lista
23.06.2011, 12:33
Salut tuturor membrilor din aceasta comunitate, as dori sa stiu ce sfat imi dati pentru a ridica un forum intr-o perioada mai scurta(o saptamana-doua saptamani).
Doresc sa ridic forum-ul astfel incat sa nu fie nevoie sa platesc reclama, ma intereseaza sa adun un numar de mebri cat mai mare si sa am multe postari pe forum.
Ascult sugestile tuturor si as prefera daca ati avea amabilitatea sa imi spuneti ce forum-uri aveti pentru a mai prinde astefel niste sugesti.
Ma intereseaza mai mult sa aflu mici sfaturi de la cei care au forum-uri mici,in prin proces de dezvoltare(nu m-ar deranja daca mi-ati spune si ce forum-uri aveti).
Multumesc de atentia acordata.

netul
23.06.2011, 12:43
Fara sa bagi bani in promovare (bannere, advertoriale, platesti oameni ca sa posteze, organizezi concursuri cu premii), slabe (imposibile) sanse sa cresti un forum in scurt timp.
La inceput poti sa iti faci mai multe usere, iti pui singur intrebari si iti raspunzi singur (ai grija sa schimbi userul cand iti raspunzi :)) ), rogi prieteni sa se inscrie si sa posteze.... insa chestia asta nu te ajuta prea mult, ci e doar un punct de plecare.
Forumurile sunt tipul de siteuri care sunt cel mai greu de dezvoltat. Tu trebuie sa te gandesti ce oferi vizitatorului. Tu daca ai intra pe un forum si vezi ca nu are useri si nici continut, cu siguranta nu doar ca nu te-ai inregistra, dar nici nu ai mai vizita acel forum. In concluzie, fara bani de promovare si fara rabdare e f.f.f. greu sa dezvolti un forum.
Acum depinde si de tiopul de forum. Unii ar crede ca un forum generlist ar fi mai usor de dezvoltat pt ca exista subiecte pt oricine. Fals. E mai usor de gasit oameni cu o anumita pasiune / interes ca sa dezvolti un forum pe o anumita nisa.

crt_
23.06.2011, 12:53
Eu ma uit la noi pe forum si ma bucur pt. fiecare nou inscris sau atunci cand mai creste traficul. 1-2 saptamani... imposibil. Eu ma gandeam la cel putin un an. In plus de asta am investit in reclama, se adauga continut destul de des iar nisa este una destul de mare. Rabdarea este cheia succesului :)

vipe
23.06.2011, 13:11
1. gasesti o idee ce nu merita promovare platita pentru ca va atrage prin metoda "radio-web-sant"
2.faci un design placut si simplu (dar complex)
3.realizezi un mister in jurul lui si blochezi accesul total celor ce nu au cont
4.pe mai tarziu!

Dennis
23.06.2011, 13:13
Este ceva mai greu sa ridici un forum intr-o durata scurta. Trebuie sa ai rabdare si sa investesti o oarecare suma in reclama pt. forum.
Cand am preluat cwr.ro avea circa 100 de utilizatori, dar cu timpul au devenit mai multi - am investit si investesc continuu in a-l face mai cunoscut. O anume metoda X pentru succes la ridicarea unui forum nu exista, exista doar perseverenta, continut, continut si iar continut si ...atentie la toti spiderii care-ti viziteaza forumul, sitemap actualizat si cod sursa cat mai optimizat.

Lista
23.06.2011, 13:16
Problema este ca am un forum ce are peste 200 de membri si peste 6000 de postari.
Eu postez dar nu prea raspunde nimeni,vreau sa ii trezesc din amorteala.

Dennis
23.06.2011, 13:25
Eu postez dar nu prea raspunde nimeni,vreau sa ii trezesc din amorteala.
Asta este si mai greu de realizat.
Dar ai mai multe posibilitati:
- creezi discutii care sa-i provoace
- inviti persoane de la acer acestia pot invata ceva si-i atragi intr-un chat de specialitate
- creezi sondaje si-i inviti via newsletter sa participe si sa castige ceva ;)

Nu ai sa poti avea o participare ridicata intr-un forum. Majoritatea utilizatorilor citesc informatiile fara a participa, nu este nimic gresit in acest demers, insa te irita putin aceasta inactivitate, te inteleg.

crt_
23.06.2011, 13:28
Depinde de subiecte Madalin. Am observat si eu ca anumite subiecte atrag discutii iar altele, desi sunt mai utile, nu prea prind la public :)

netul
23.06.2011, 13:50
Am observat ca, in general, vizitatorii au o retinere de a se inscrie pe un forum in general (multi vor sa scrie imediat, nu sa piarda timp cu inregistrare, completare profil, verificare email, aprobare cont...). In ultimul meu proiect pe care vreau sa fie o comunitate (www.epedia.ro) am renuntat la forum si am facut un script in care nu e necesara inregistrarea, ci oricine poate pune intrebari si poate comenta (bineinteles, exista filtre antispam). Am observat ca activitatea e mai intensa pe acest site vechi de cateva luni, decat pe forumul care are vechime de ani de zile...

vipe
23.06.2011, 15:10
Rezolvarea e:
1.Facebook connect
2.Yahoo connect
3.Google connect
4.Twitter connect
5.Myspace connect
Fiecare din cele enumerate poate avea un alt nume ca de exemplu in cazul Yahoo unde se numeste OAuth parca!
Folosirea lor exclude timpul pierdut!
aplicatia de Facebook connect o am si o dau cui doreste pe gratis!

CiprianG
23.06.2011, 19:02
Salut Madalin,
1. Organizeaza un concurs cu premii reale, pentru acumularea de nr. de posturi... in general aceasta metoda functioneaza, acum depinde si de ce premii oferi... :)
2. Promoveaza-l! Inscrie-l in directoare, link exchange cu forum-uri din aceeasi nisa, foarte important...
3. Fa-ti reclama la propriul site prin "fluturase", anuntand deschiderea propriului forum, concurs cu premii etc. etc.
Incerca metode originale!

mdaniel2x
13.10.2011, 14:46
Daca vrei pot sa iti povestesc eu, in mare, cu am ridicat forumduster.ro:

-am cumparat domeniul si hostingul cu putin timp inainte de lansarea dusterului
-am adunat date tehnice
-am adunat poze
-am fost in showroom-uri si am filmat / pozat dusterul
-am creat articole originale din materialele adunate (zeci la numar)
-am facut 2 concursuri cu premii
-am creat pagina pe fcbk
-am creat cont twitter
-submit in directoare

si uite asa dupa cateva luni de zile am avut putin peste 2-300 de membrii. In prezent am depasit 1000.

Site-ul a fost lansat la mijlocul lui martie 2010.

ellada
13.10.2011, 17:00
Ai uitat sa zici de spam-ul care il faci la 2-3 zile.

mdaniel2x
14.10.2011, 13:02
Ai uitat sa zici de spam-ul care il faci la 2-3 zile.

Daca esti membrul al forumului si primesti un newsletter pe saptamana ma indoiesc sa fie catalogat acest lucru ca spam.

ellada
14.10.2011, 14:08
Doar saptamana asta am primit 2 sau 3 mail-uri de la voi, asa ca nu este chiar saptamanal. Si nu ca m-ar deranja, insa in mod normal daca ti-ai respecta utilizatorii ai permite acestora sa se poata dezabona. La tine nu exista aceasta posibilitate, nici in mail-uri nici in contul de pe forum.
Eu sunt membru, la fel ca pe mine, ar mai putea fi si altii deranjati de aceste mail-uri. Daca eu ca utilizator al forumului tau ti-am reprosat acest lucru ar fi normal sa rezolvi problema, nu sa-mi zici ca nu este spam sau ca sunt eu prea exagerat.

Ontopic: Nu incerca sa aduci utilizatori fortat, oricum acestia nu raman pe forum..

ev0l
15.10.2011, 08:44
Doresc sa ridic forum-ul astfel incat sa nu fie nevoie sa platesc reclama, ma intereseaza sa adun un numar de mebri cat mai mare si sa am multe postari pe forum.

Mult succes ce sa spun.

Singura cale este sa ataci retelele de socializare.
A 2 solutie ar fi sa postezi subiecte atractive intr-o maniera care sa le starneasca curiozitatea.
Un concurs dar daca nu vrei sa platesti raclama sigur nu vei face nici concursul.
Dar asta cred ca a scris si dennis - imi va cere drepturi de copyright (JOKE), asta iti intaresc si eu.

Iar intr-o saptamana, 2, ce vrei tu este imposibil, iar daca va fi posibil nu iti va fi benefic, ca vei avea de la inceput toate prostiile adunate pe forum. (parerea mea)

Incet incet si in timp iti vei rezolva treburile. parerea mea.

mdaniel2x
17.10.2011, 09:09
Ontopic: Nu incerca sa aduci utilizatori fortat, oricum acestia nu raman pe forum..

Fortat? te-am pus eu sa accesezi forumul? btw, singurul care a plecat de pe forum esti chiar tu..., te-am scapat eu personal de povara de a fi membru pe forum.