PDA

Arată versiune īntreagă : Ce spuneti de Lukiano.Net varianta imbunatatita?

lukiano
11.07.2011, 09:01
Salutare!

As dori parerea voastra despre situl lukiano.net . Pana mai acum ceva timp a fost doar o paragina, dar cu putina vointa si munca investita a ajuns ce este astazi.

Momentan deabia am terminat de postat continutul, iar acum mai am de trecut peste campania de promovare SEO, imediat ce reusesc sa mai prind niste timp liber.

Situl, dupa cum se vede, are la baza platforma wodrpress cu cateva mici plugin-uri de optimizare a continutului si navigare mai usoara.

Targetul pe viitor este unul destul de indraznet: intre 5.000 si 10.000 vizitatori/zi .

Sanse, cred eu, exista deoarece continutul este destul de bine optimizat, fiecare pagina in parte avand propriul titlu asa cum se cuvine, propria descriere meta, URL SEO FRIENDLY si titlu h1, iar in plus situl dispune si de un sitemap.xml .

Tot ce mai am de facut este sa obtin cat mai multe linkuri pentru o crestere in SERPS si bineinteles o crestere a traficului.

Dupa cum am spus si mai sus, timpul liber de care dispun vara aceasta este unul relativ mic deci mi-ar lua destul de mult timp sa muncesc singur la campania de promovare. Ma gandeam sa gasesc pe cineva sa ma ajute in schimbul "cedarii de actiuni" :D, adica in schimbul unui spatiu publicitar de pe site. Bani, inca sunt la inceput, deci nu imi pot permite investirea de "lichiditati" decat din profitul sitului insasi. Adica primii bani obtinuti sa mearga in investirea pentru promovare.

In ceea ce priveste SEO voi incepe cu inceputul, deci primul pas este obtinerea de linkuri din directoare, forumuri, retele sociale, bloguri personale gen blogspot.com si bineinteles parteneriate. Dupa obtinerea primilor bani doresc si achizitionarea catorva ONE-WAY-LINK-uri de la situri cu un continut apropiat pentru relevanta, un pr bun si INLINK-uri pe masura.

Aprox. 300 de directoare romanesti, 30 de forumuri tot romanesti, cateva retele sociale pentru cresterea in PR, vreo 50 de bloguri personale pe subdomenii ce au la baza un domeniu unic (ex. wordpress, blogspot, hocusblogus.net, myfreeblog.ro etc.) si vreo 5 parteneriate cu situri apropiate de nisa mea cu un pr de minim 3, ma vor ajuta pentru inceput in obtinerea unei mici reputatii si cresterea sitului la prox. 2.000 vizitatori/zi ?

In ceea ce priveste forumurile, sunt cateva, cred ca aprox. 10 mai importante, care accepta intre 1 si maxim 2 linkuri in semnatura, iar pentru celelalte pot posta situl intr-un subiect nou, iar cu aceasta ocazie voi primi si reviewuri.

Voi ce spuneti? Cam de cat timp as avea nevoie sa ajung la targetul dorit (adica de peste 5.000 zilnic) in raport cu continutul optimizat? Cu ajutorul in campania de promovare SEO cum sa procedez atata timp cat nu dispun de bani pentru investitie? Este ok ca in urma ajutorului dat in promovarea SEO, respectivul sa primeasca un loc de publicitate important pe site?

Parerile voastre motiveaza deci as vrea pareri cat mai profesionale posibil stric la obiect.

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Va multumesc !

PhoeniXman
11.07.2011, 09:40
Dupa parerea mea este un talmesbalmes, nu arata a site mai degraba a blog, nu vei ajunge la 10.000 vizitatori unici9 pe zi in viata asta cu acest blog, alexa rank foarte slab, in mare parte continut duplicat si foarte mult flash, sincer mai bine era un blog personal decat ce e acum, aveai mai multe sanse.

netul
11.07.2011, 11:09
Targetul pe viitor este unul destul de indraznet: intre 5.000 si 10.000 vizitatori/zi .

Sanse, cred eu, exista deoarece continutul este destul de bine optimizat, fiecare pagina in parte avand propriul titlu asa cum se cuvine, propria descriere meta, URL SEO FRIENDLY si titlu h1, iar in plus situl dispune si de un sitemap.xml .

Imi dai voie sa rad? :) Daca aveai un alt tip de site, cu continut mai serios si mai interesant si nu cu cateva avatare si desene animate, poate in cativa ani aveai sanse sa ajungi la cateva mii de vizitatori pe zi. Tu crez ca SEO e de ajuns ca sa creasca traficul? Te inseli.

Cam de cat timp as avea nevoie sa ajung la targetul dorit (adica de peste 5.000 zilnic) in raport cu continutul optimizat?
Niciodata (cu trafic real). Nu iti mai fa iluzii aiurea. Asa cum iti faci iluzii si spunand (in profil) ca esti "programator web". E o MARE diferenta intre un webmaster de duzina si un programator.

lukiano
11.07.2011, 11:22
Alexa Rank nu este normal sa fie slab atata timp cat sunt la inceput de drum? Dupa o campanie de promovare seo putem vb si de o crestere a rankurilor de orice fel, fie alexa, google pr sau trafic real.

Daca in decurs de ceva timp dupa o campanie SEO dusa la bun sfarsit nu se obtine mare lucru in alexa rank, google pr s.a. atunci ceva nu este in regula, ori continutul nu este bn optimizat, ori linkurile obtinute sunt de mantuiala sau sunt prea putine pentru a ajunge la targetul propus.

In legatura cu continutul, intr-adevar este mult flash deoarece in marea majoritate se gasesc videoclipuri si jocuri.

Dar daca facem o socoteala sunt peste 1.000 de videoclipuri fiecare cu titlul, linkul si descrierea sa, peste 700 de poze in aceeasi situatie fiecare continand si tagul "title". Doar de la astea dak as obtine in medie din SERPS sau recomandari 1 vizitator per videoclip sau imagine, cu o aproximare ar veni aprox. 1.000 . Plus restul sitului dak as apuca niste locuri mai fruntase in SERPS as ajunge la 5.000 .

Oricum nisele in care se incadreaza sunt destul de populate de cerere, dar bineinteles si concurenta este pe masura.

Iti pot da dreptate...Este nevoie de o munca titanica sa se ajunga la 10.000 zilnic dar cei 10 mii sunt maximele asteptarilor.

Cred k ar fi perfect si dak as obtine 150.000 intr-o luna adica 5.000 pe zi.

Totusi din 5.000 doar din adsense se scot aprox. 10 euro zilnic, deci 300 euro lunar.

In privinta sitului, da pot spune ca este un blog. Vroiam sa fac cate un subdomeniu pentru fiecare sectiune in parte dar asta ar fi fost destul de complicat din punct de vedere administrativ si am ajuns la concluzia ca este mai ok sa il fac blog cu link-uri seo friendly.

Oricum ms mult pt review.

crt_
11.07.2011, 11:36
Nu inteleg de ce toti pun pe plan secund optimizarea seo si promovarea online. Acest capitol trebuie sa inceapa cu prima pagina si sa continue permanent. Trebuie sa vi cu ceva nou sau "altfel" daca ai un asemenea target.

Mult succes

lukiano
11.07.2011, 11:45
ok...nu pe desene animate ma bazez...acela este un alt site si la fel si cel de avatare.

Eu ma refer strict la lukiano.net si continutul de pe acest domeniu. Dupa cum am explicat si mai sus doar cate aprox. 0,5 vizitatori per articol sa obtin fie el videoclip sau imagine si as ajunge la 1.000 .

In cazul profilului cu "programator web", intr-adevar nu am niciun fel de diploma care sa ateste cele spuse, dar am participat exclusiv la constructia catorva mici scripturi. In plus am avut cateva, mai mult de 10 experiente de creare ale unor situri de prezentare apartinand unor firme.

In cazul sitului nu cred k ar fi avut vreun rost sa reinventez roata cand ea este deja inventata si foarte imbunatatita, deci nu ar fi avut niciun rost sa concep un script special pt lukiano.net atata timp cat am avut la dispozitie ,si gratuit, wordpress. Asta ar fi insemnat multa munca si bataie de cap fara niciun fel de profit mai special.

Am observat ca deranjeaza destul de tare asa ca am schimbat cu "webmaster".

Gabriel mersi mult de review, chiar daca este unul mai rautacios sunt sigur ca tot ce ai incercat a fost sa fi cat mai realist.

Mai astept si alte review-uri .

Multumesc !

lukiano
11.07.2011, 12:25
Cata nu ai cum sa promovezi un continut inexistent. Primul pas dupa cum se stie e sa iti pui continut pe site, al doilea sa il optimizezi, iar prin optimizare de continut ma refer ca fiecare pagina in parte sa aibe titlu, descriere meta, cuvinte cheie, titlu h1 si in cazul in care se gasesc si imagini acestea sa aibe in componenta "title" si/sau "alt". Sa nu uitam si de importanta navigarii deoarece aceasta este importanta atat pentru Spideri cat si pentru utilizatori.

In privinta continutului, nu este neaparata nevoie de ceva UNIC sau ALTFEL pentru a obtine vizitatori. Este nevoie doar de o pozitionare mai buna si o navigatie catusi de cat simpla pentru utilizator. Daca doua situri ar fi identice si ar fi pozitionate unul langa celalalt diferentiindu-le doar domeniul, cu siguranta ca ambele ar avea vizitatori, bineinteles cel cu o treapta mai sus in rezultate bucurandu-se de mai mult "belsug".

Ms mult pt participare!

Astept si alte pareri.