Salutari.
Nu stiu daca am ales bine categoria pentru acest mesaj dar chiar as avea nevoie de niste sfaturi pentru un portal regional al Municipiului Pitesti - www.ghid-pitesti.ro . Monetizare, seo, viteza de incarcare continut, etc. As vrea sa am mai multi vizitatori. Mi-ar trebui mai multe backlinkuri? Oricum multumesc anticipat pentru sfaturi!
RobciucIonut
08.08.2011, 21:03
@Radu - Incearca sa faci parteneriate cu cluburi/ pub-uri, pizzerii, magazine, etc. Participa la cat mai multe evenimente si fotografiaza/ filmeaza. Personalizeaza un tricou sau doua si cand mergi la un eveniment sau cnad te plimbi prin oras, poarta-l! Iti va aduce cu siguranta x2 vizitatori fata de ce ai acuma.
Si in ce ar consta mai exact aceste parteneriate? Sincer m-am tot gandit si eu la aceste solutii de monetizare, inss nu prea stiu cum sa le concretizez!
RobciucIonut
08.08.2011, 22:48
@equynox - De ce te gandesti dde la inceput la monetizare. Parteneriatele te ajuta foarte mult sa iesi in evidenta, bineinteles, daca esti serios si pus pe munca. Gandeste-te ca, odata ce ai un parteneriat (exemplu: partener media) cu clubul X iar aici sunt invitati cei de la BUG Mafia. Cu cateva zile inainte se vor lipi afise prin tot orasul, etc. Iar tu, ca partener media vei fi pe acel afis. Asta conteaza foarte mult!
Apoi, n-o sa mai platesti bilete la intrare, in caz ca vin artisti cunoscuti. Ce vei face tu? Poze, video, vei lua interviu de la artisti, etc.
Apropo, ca veni vorba de foto, etc. Sa stii ca "meseria" asta prin cluburi e una buna. Iti zic pe de-acum ca n-ar trebui sa iei nici 10 lei in buzunar. Bautura vei avea asigurata. :))
Oricum, ca sa ajungi la parteneriate, etc. trebuie sa lucrezi foarte mult. Trebuie sa demonstrezi patronilor ca site=ul are potential, etc. Sa stii ca nu e asa usor sa faci un partenertiat cu un club. Iti zic din propria experienta. ;))
Ştiri
Pentru īnceput ai putea īncepe prin a scrie ştiri mai lungi, ştiri de 1-2 pagini măcar, sfatul meu ar fi să plăteşti pe cineva şi să ai 3-5 ştiri zilnice.
Ideea fiind de a avea ştirile publicate aproape de orele următoare , 8.00, 12.00, 17.00, 21.00,00.00.
Tu dacă ai 2 articole pe zi nu este exclus să ai vizitatori doar de 2 ori pe zi.
Cu cāt ai mai mult conţinut cu atāt cei ce vizitează portalul vor petrece mai mult timp la ţine pe site.
Poţi scrie despre chestii mărunte, muzică, it, bārfele oraşului(mas media), business, mondenităţi (dacă vei scrie cāte un articol din fiecare categorie ce ţi-am propus vei putea avea vizitatori de toate vārstele.
Ideal ar fi să scri doar despre Piteşti, īnsă nu cred că s-ar supăra nimeni dacă ai scrie despre teme generale cum ar fi despre Romānia(este un ghid dedicat Pitestiului dar totuşi Piteşti face parte din Romānia), despre ce se mai petrece īn lume( ştii cum e lumea, romānul nu vrea să ştie ce face bulgarul iar bulgarul ce face romānul).
Deşi nu este de actualitatea ai putea să deschizi 2-3 cărţi de istorie şi să scri legende, poveşti, īntāmplări istorice ce ţine de Piteşti, ar ridica moralul.
Te-ar ajuta să cāştigi publicul senior din Piteşti.
Temele ce fac oraşul Piteşti să fie cāt mai unic te-ar ajuta cāt mai mult.
Timp liber
Observ că ai scris despre cluburi, magazine toate atractive oraşului Piteşti, nu-i rău, īnsă īncarcă să faci descrieri mai lungi, să publici ultimele noutăţi,oferte ale acestor cluburi, concerte, spectacole etc.
Cu aceste atracţii ai putea să faci un parteneriat, un schimb de bannere, un schimb de noutăţi.
Recomandabil ar fi să strāngi ceva comentarii, plāngeri, păreri despre cluburile din Piteşti pentru ca īn momentul īn care eu vizitez Pitestiul să ştiu de ce să mă duc sau nu īn locul respectiv.
Ai putea face un loc prin care să oferi posibilitatea fiecărui membru de a-şi face de a pune poze cu diferitele spaţii comerciale ale Pitestiului, odată cu pozele vin şi părerile.
Anunţuri
la această categorie ar trebui să fie mai consistentă, nu e musai să doar despre locurile de muncă.
Mai ideal ar fi să informezi cetăţeanul din Piteşti despre acţiuni umaniste.
Foloseşte-te de site-urile mare precum ejob pentru a găsi anunţuri pentru a completa această secţiune.
Afaceri
Nu ai o carte gen pagini aurii sau ceva de genul de care să te foloseşti pentru a prezenta mai multe firme?
Dacă nu greşesc, Piteşti stă bine la capitolul auto, parcă era/este oraş ce se ocupă/ocupa cu industria constructoare de maşini şi la transporturile de mărfuri datorită faptului că e aproape de Bucureşti.
Ai putea scrie despre firmele partenere dintre Bucureşti şi Piteşti.
Turism
Ai putea īncepe prin a prezenta mai multe poze īn detaliu despre hotelul,motelul respectiv, ştii tu cum se pune "o poză face cāt 1000 de cuvinte".
Ia-ţi un aparat foto şi pozează cele mai atractive locaţii din Piteşti sau poate poţi organiza un concurs foto pentru membri.
Video
Ai o secţiune pentru video, sfatul meu este să te axezi pe cinema, un film bun va fi mereu bun chiar dacă nu este tocmai nou, ai putea face o categorie cu filme bune.
Chiar dacă se uită multă lume la filmele familiste, ai fi cazul să faci deoarece ai să ridici moralul.
Foarte atractiv pentru cei īn vārstă ar fi filmele romaneşti, vechi şi noi.
Forum
Forumul oricāt ai vrea nu are să meargă bine decāt dacă utilizatori tăi au despre ce vorbi, īn primul rānd trebuie să ai 2-3 persoane care să deschidă teme, să vorbească.
Se merge pe principiul unde-s doi ce vorbesc vine şi al 3 a lea, dacă īs trei peste o săptămānă vor mai veni doi dacă aceştia au prieteni.
Oricum ai răbdare dar nu īl lăsa nici baltă.
Comunitate
Pune-te şi cheamai pe cei tineri, publică link-uri cu diverse teme despre teme, cum ar fi īnvăţămāntul,muzica,it-ul, mondenităţi din Piteşti, chestiile adolescentine.
Foloseşte-te de facebook, cum scri ceva ce poate fi benefic comunităţi tale, publică pe facebook.
Play
Secţiunea asta deşi este mai neimportantă este cea mai importantă din punctul meu de vedere, mai multe jocuri, gen 100-1000 de jocuri pe lună adăugate nu ţi-ar face rău.
Descrierile fale īn romānă şi mai lungi de 2 rānduri..., pune etichete.
Concentrează-te şi pe seo după ce ai pus ceva continuă, cam de 10 ori mai mult decāt ai tu acuma pentru fiecare secţiune cel puţin.
Foloseşte-ţi toate metodele ce sunt ok pentru a obţine un număr tot mai mare de backlink-uri.
Uită-te mai bine asupra seo on page pe care l-ai făcut, poate ai greşit sau ai uitat ceva, poate te trage īn jos, īntreba mai multe persoane, fă o mică analiză.
Poate că nu ai fi de acord cu mine, poate o să fi contra mea.
Īnsă eu mereu pe merg pe motoul "Primeşti ceea ce oferi" īn cazul tău oferi mult conţinut, vei primi şi vizite, dacă mergi şi pe motoul "Cere mult şi vei primi puţin, cere puţin şi vei primi nimic" iţi vei dea seama că ai de muncă.
Rezultatele se vor vedea după 6-12 luni de muncă asiduă (mult conţinut, continuă să adaugi zilnic conţinut ).
1. Mai lucreaza la optimizarea SEO si la promovare. Pentru cuvantul Pitesti nu am gasit site-ul in primele pagini.
2. Adu ceva nou fata de celelalte portaluri dedicate orasului Pitesti.
3. Promoveaza-ti site-ul local si organizeaza concursuri.
Sunt multe lucruri pe care le poti face. Cauta pe cwr ca au mai cerut si altii sfaturi si idei pt. site-uri locale. Dupa ce urci site-ul te poti gandii si la monetizare: colaborari cu presa locala pt. postarea anunturilor de mica/mare publicitate in ziare si pe site, reclama la firmele locale, google ads, etc. Daca urci site-ul mult pana la anul te poti baga si pe politica (in preajma alegerilor se fac ceva bani).
Bafta