Arată versiune īntreagă : Cum poti detine un webhosting?
Seven[Costy]
16.08.2011, 08:24
Salut din nou, dupa cum zice si titlu vreau sa stiu cum pot face propriul webhosting pe propriul pc.
Detin deja linux(CentOS 5.5) si doresc sa hostez un domeniu la mine si nu am nici o idee ce sa scriu la nameserver.
Ma puteti ajuta?
PhoeniXman
16.08.2011, 09:41
Iti indic sa treci pe centos 6.0 si apoi tot ce trebuie sa sti gasesti aici http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-6.0-x86_64-ispconfig-3
Daca nu ai ip static nu te chinui, nu merge.
gsofttehnic
18.08.2011, 16:10
home hosting nu se merita pentru cativa centi euro sau dolari pe luna este mai avantajos sa iei un host de la vreun provider ... iti va furniza nameservere si tot ce ai nevoie pentru a rula .
Succes!
@ gsofttehnic - aici nu e discutia de rentabilitate ci strict de configurarea unui server web acasa. Uneori ai nevoie de mai multe resurse decat cele oferite de gazduirea shared sau de vps-uri. In acest caz poti alege dedicat, colocare sau un server tinut acasa. Raportul calitate/pret la dedicate si colocare in Romania este din pacate unul destul de mic asa ca sa ti un server acasa devine o optiune destul de ok.
@ Alin- pe howtoforge.com gasesti o colectie bogata de tutoriale legate de acest subiect, de la instalarea SO pana la configurarea mysql, firewall etc. Bafta.
....................Raportul calitate/pret la dedicate si colocare in Romania este din pacate unul destul de mic asa ca sa ti un server acasa devine o optiune destul de ok.
Tu te auzi ce spui?
Crezi ca tinand un desktop acasa te poti compara cu un DC modest care are de exemplu 6 furnizori de internet functionali (fara restante de facturi catre furnizori ca altii) si curent din 2 linii de inalta tensiune independente plus generator diesel ??? ( astea sunt conditiile in care oferim noi coloacre si dedicate)
Intradevar, sunt persoane care zic ca au DC in Romania si care dau dedicat la pret de bilet de autobuz, cu internet limitat la 0,x Mbps, dar conditiile sunt jalnice si nu merita atentia necesara. In cazul asta cu un desktop tinut in debara esti la acelasi nivel cu ei.
Seven[Costy]
19.08.2011, 08:02
@florin, adevarat, ce iti ofera o firma specializata in asa ceva nu se compara cu un desktop acasa, eu am un pc normal: 2 GB ram, un Dual Core E6500 o sursa normala de 450 si 2 HDD-uri de 500GB 7200 RPM si net de la RDS de 29 de lei si hostez un site si imi merge foarte ok si pot zice ca platesc la curent cu 30 - 40 de lei in plus si il tin deschis non-stop(curentul imi vine 60 - 70 de lei si la citire 100 - 130 de lei) si mi se pare super ok.
Pe scurt costul tau lunar de gazduire ajunge la minim: 30+29=49 ron/luna , asta daca nu luam in calcul uzura calculatorului si lipsa licentelor de la softurile utilizate.
Climatizarea spatiului unde tii calcuatorul nu cred ca are rost sa o luam in calcul chiar daca intr-un centru de date este o necesitate obligatorie.
50 ron/luna este o suma de care poti deja sa beneficiezi de niste solutii de gazduire mai mult decat decente ( excluzand servere dedicate sau colocare).
Daca vrei sa ai o interfata de administrare cat de cat decenta si gratuita, iti poti instala ISPconfig, gasesti tutoriale pe howtoforge.
@ florin - trebuie sa citesti atent ce scriu ca sa si intelegi. Categoric ca si eu recomand un DC nu debaraua insa sunt cazuri in care ai nevoie de resurse mai mari (dedicat) dar nu ai bani sa iti permiti inchiriearea unui dedicat sau o colocare (care prespupune si cumpararea unui dedicat). In acest caz e o solutie sa ti un server acasa pt. ca nu te costa atat de mult. Cunosc multe cazuri (cele mai multe fiind servere de jocuri). Cat despre 6 furnizori, 2 linii de alimentare, generator... ce ti se pare atat de tare? Astea sunt lucrurile de baza intr-un DC. Hai sa vorbim si despre probleme sau imi spui acum ca la voi nu sunt? Spre exemplu spune-mi si mie cat costa 10 Mbps garantat in internet? Chiar nu are rost sa ducem discutia in extreme pt. ca sunt foarte multe de discutat. Cat despre shared hosting in Romania cred ca sti foarte bine faptul ca resursele sunt foarte, foarte limitate in raport cu pretul practicat. Mai avem mult pana sa oferim servicii ca in vest sau ca in state.
PhoeniXman
19.08.2011, 11:47
Seven de curiozitate ce site gazduiesti la tine pe pc?, vreau doar sa vad cum merge, mersi.
Seven[Costy]
19.08.2011, 13:15
Este mai mult un joc online, browser game, este server de triburile privat. Acum nu am cum sa til arat deoarece este inchis ca am de facut niste modificari.
Oricum, am deschis acest topic deoarece ma pasioneaza informatica si doresc sa strang cat mai multe cunostinte in acest capusor.
@crt_, de asta prefer sa am un server acasa, am 15 ani si nu am bani si parintii nu cred ca ma vor ajuta deoarece este o "prostie"(pentru ei) daca ma intelegi.
Downloadezi Xampp , il instalezi , rulezi programul si tadam , e exact ce ai tu nevoie pentru triburile(dar asta ar trebui sa fie deja inclus in script xampp , daca nu folosesti varianta Nulled , ca sa il folosesti pe internet)
Seven[Costy]
21.08.2011, 08:18
@jigShaw, nu se discuta despre cum se face un server de triburile, am scris in postul anterior ca am server de triburile ca m-a intrebat PhoeniXman...
crystole
15.09.2011, 23:40
Eu te sfatuiesc sa cumperi de la o firma specializata.... Asa am fost si eu ... m-am gandit ca imi pot face firma mea am facut acte tot ... am cumparat un server ibm xseries 346 care este pentru asa ceva...si sunt o gramada de balarii ... si pana la urma am renuntat... :) si am decis sa il colochez la o firma unde am tot ce imi trebuie fara sa ma mai complic si sunt foarte multumit . P.S - Scapi si mai ieftin!
Seven[Costy]
16.10.2011, 06:38
@crystole, mie imi plac lucrurile complicate, adica acelea cu multe "balarii"
1. Mai intai de toate, trebuie sa ai o conexiunie de viteza mare.. (nu prin telefon sau altceva)
2. Obligatoriu, o adresa cu IP Static!!! (sa precizat deja)
3. Configureaza-ti router-ul pentru a putea sa transmita conexiunile pe portul 80 (portul HTTP) ; portforward.com
4. Ai nevoie de un server DNS ; dyn.com/dns/
5. Instaleaza si configurizeaza : Apache / MySQL .. (ce ai nevoie)
Si NU!, nu iti recomand sa folosesti XAMPP pe Linux..
Salutare,
Daca ai incredere in stabilitatea liniei de curent si a celei de net, poti face o incercare si vezi cum e. Daca urmezi tutorialele indicate de la howtoforge ar trebui sa mearga totu' ok.
Multa bafta si sa revii aici cu feedback ;)
nixServers
15.11.2011, 02:54
Tu te auzi ce spui?
Crezi ca tinand un desktop acasa te poti compara cu un DC modest care are de exemplu 6 furnizori de internet functionali (fara restante de facturi catre furnizori ca altii) si curent din 2 linii de inalta tensiune independente plus generator diesel ??? ( astea sunt conditiile in care oferim noi coloacre si dedicate)
Intradevar, sunt persoane care zic ca au DC in Romania si care dau dedicat la pret de bilet de autobuz, cu internet limitat la 0,x Mbps, dar conditiile sunt jalnice si nu merita atentia necesara. In cazul asta cu un desktop tinut in debara esti la acelasi nivel cu ei.
Completely OFF: Florine, fara sa te superi pe mine, stiu ca am lipsit o perioada, dar uite m-am intors cu 5 intrebari amuzante. Eu, ca si inca un nene de pe aici care mi-a dat o felina (btw: e bine si se joaca tot timpul), avem la unele chestii gargauni. Acum de exemplu imi adusei aminte de un amic de-al meu care atunci cand consuma alcool vede in ceata, asa ca uite intrebarile mele:
1. Cine sunteti "voi"? Data Node? Sau COMPSEQ SRL? -> RO17699150 (a se citi mfinante, din 2005 pana in 2011, "Numar mediu de salariati -", adica una bucata administrator, 0 employees)
2. Cine sunt cei doi furnizori independenti de energie?
3. Daca tot sunt aici la ce tensiune inalta va alimenteaza "intradevar"?
4. De curiozitate, daca mi se permite de moderatori, la ce pret oferiti "coloacre"?
5. Cei 6 furnizori de upstream functionali fara facturi restante sunt cumva astia 2?
http://i41.tinypic.com/w8s67n.png
Iar downstream-ul vostru specific nu arata cumva asa?
http://i41.tinypic.com/2cp4v7r.png
P.S. Tranzitul "vostru" up/down este: 6663 (doar ceva download de la Euroweb pentru ca probabil nu l-au putut controla foarte bine, dar sa zicem one down), 8708 (activ, ca doar e RDS - functional cum ii zici tu, two down), si prietenii tuturor, the good people of Prime, carora nu ai ce sa le reprosezi, jos palaria ca si ISP 39737 (iarasi activ, no. 3 down). Mai aveti voi 3? Nu de alta, dar "ei" mai au doar 2 de metropolitan...
Edit: ca sa nu uit sa-ti comunic, ei pot sa aiba si 100 de furnizori, daca ceilalti 97 lipsesc din graficul de downstream, inseamna ca nu ai clasa anuntata prin respectivii 97, si deci, implicit, nu ii folosesti nicicum.
Fara sa te superi pe mine, sincer, nu mai zic nimic pe tema asta, dar "Tu te auzi ce spui?"
@ nix
Vad ca te roade invidia, nu am timp sa ma dau in spectacol pe aici ca altii, dar am reusit sa imi fac timp sa atasez si eu o imagine daca tot iti plac pozele.
http://prv.ready2web.ro/tier.JPG
Si mai pun o imagine, pe care sper ca stii sa o citesti de la NOC 2 unde avem alta parte de servere:
http://prv.ready2web.ro/noc2.JPG
nixServers
15.11.2011, 16:58
M-ai inteles gresit... dar in fine, whatever. Ti-am zis sa nu te superi...
pushtius1
15.11.2011, 19:26
Offtopic:
sa mor de mai inteleg ceva, era saracul copil ce intreba cum poate configura un server si cum poate seta nameserverele, si toata lumea a inceput sa-si dea cu parerea ca e mai bine sa inchirieze server ca pana mea, ca unu are mai ieftin, ca altul are mai bun, ca...(nu a intrebat astea) parerea mea, il poate ajuta cineva in problema lui, atunci sa o faca, daca nu poate atunci nu mai comentati aiurea. imi pare rau ca nu sunt capabil in al ajuta.
Imi pare rau daca cineva se simte jignit de postul meu, dar.. mi se pare lipsa de respect ce se intampla in unele posturi, ajunge lumea sa ii fie frica sa posteze o intrebare...
Realtuning
16.11.2011, 21:15
@offtopic
@florin - tu lucrezi la hostzilla? ca vad in imagine aceasi firma ca la ei?
@offtopic
@florin - tu lucrezi la hostzilla? ca vad in imagine aceasi firma ca la ei?
Care imagine ?
Daca citeai atent discutiile, vedeai ca sunt 2 firme diferite
Realtuning
18.11.2011, 14:23
Despre aceasta imagine este vorba http://prv.ready2web.ro/tier.JPG . Firma Tier-Data-Center