PDA

Arată versiune īntreagă : Intrebare instalare OS

GarryOne
23.10.2011, 20:02
Am o mare dilema. Cand iau un hdd de la un prieten, il pun la mine in pc si instalez OS-ul pe el, si cand il pun la loc pe pc-ul de la care l-am luat, cateodata merge perfect, cateodata nu merge. nustiu dupa ce creteriu se ia.
Oare daca cand instalez OS-ul si bag si ram-ul la mine in pc, ar merge ca ma gandesc ca la instalare se face o legatura si cu RAM-ul?

Katalin
23.10.2011, 20:35
Invata sa compui o intrebare.. Citeste de doua ori inainte sa dai "posteaza".

Despre ce OS vorbesti tu acolo? Da informatii clare despre orice daca vrei sa afli un raspuns.

Ce nu iti merge cateodata la celalt calculator? Ce eroare da windows-ul? Iti da o eroare inainte sa apara boot loader-ul gen "ALT+CTRL+DELETE to restart" ? Daca da, eroarea este din cauza ca partitia ta cu windows-ul nu este activa. Google it.

Cand instalezi OS-ul, incearca sa scoti hdd-ul tau si sa te deconectezi de la internet.

GarryOne
23.10.2011, 21:18
ma "google it" daca nu stii nu posta. OS nu inseamna windows ci inseamna toate sistemele de operare.

da alen
23.10.2011, 21:33
Oare daca cand instalez OS-ul si bag si ram-ul la mine in pc, ar merge ca ma gandesc ca la instalare se face o legatura si cu RAM-ul?

Ce legatura sa aiba cu RAM-ul? Acea memorie se pierde cand nu este tensiune.

Katalin
23.10.2011, 21:46
ma "google it" daca nu stii nu posta. OS nu inseamna windows ci inseamna toate sistemele de operare.

Stiu foarte bine despre ce vorbesc. Dar ma gandeam ca esti cam fraer si nu trebuia sa ma obosesc sa iti spun cu ce soft sau pasii pentru a face o partitie activa.
Ai incercat cu toate OS-uri? O parte din ele? Linux, mac, windows, chromeos? Sau cum ai ajuns la concluzia asta?
Verifica cine invata pe cine, aici.
Nici nu mi-ai dat raspunsul ce eroare iti da. Daca ar fi cineva sa iti ghiceasca problema, ce fain ar fi :(. Fuckkk!

Si.. nu mai fi fraer ca vei avea multe de pierdut! ;)

ellada
23.10.2011, 22:02

ma "google it" daca nu stii nu posta.
Invata sa pui o intrebare, "daca nu stii mai bine nu posta".

Ce legatura sa aiba cu RAM-ul? Acea memorie se pierde cand nu este tensiune.
Eu cred ca acele doua componente si-au format sentimente reciproce, probabil aveau deja o relatie serioasa cand individul de mai sus fara mila a sustrat hdd-ul din respectiva unitate. Probabil HDD-ul este in acea perioada de recuperare dupa o relatie si cateodata are chef cateodata nu. Intelegi?

P.s: Ai grija sa nu fie prea deprimat, sa nu inceapa sa planga, pe urma o da in scurt.

Birkoff
23.10.2011, 22:02
problema sunt driverele... indiferent de OS... din moment ce instalezi un OS pe un anumit hardware se vor instala drivere pentru acel sistem... daca tu muti hdd-ul pe alt sistem cu alt tip de componente hardware logic ca o sa crape sau o sa iti dea erori... e valabil pentru orice sistem de operare...

susp3kt
23.10.2011, 23:29
Tu cand instalezi un sistem de operare pe un pc automat el salveaza in configuratile lui toate datele despre pc-ul respectiv (procesor,rami,hdd,video,sunet,etc), si automat tu cand muti hdd respectiv pe alt sistem componentele respective nu o sa corespunda cu setarile default care si le-a facut windowsul la prima instalare, si prin urmare o sa dea unele erori sau nu o sa functioneze la parametrii normali......

am incercat sa fiu cat mai explicit, si sper sa intelegi la ce m-am referit...

IonutArbunea
29.01.2012, 13:12
hdd nu are nicio problema din cate inteleg , problema este ca OS pe care l-a iinstalat tu este suportat de computerul tau dar nu de al lui deoarece configuratiile sunt diferite . Sa presupunem ca tu ai instalat windows 7 pe un sistem care are 2 gb ram ceea ce este ok , dar el sa aiba 512 mb ram . sunt multe cauze pentru care se blocheaza , din cate informatii am eu ti-as putea da cam 20 cauze, prin pm .( sunt sursele mele asa ca nu le impart la toti ) :D