Arată versiune întreagă : Google intra in criza
cristian0s
24.01.2009, 09:30
Dupa ani de succes, liderul in cautarile pe internet Google Inc. se va alatura companiilor care au avut si au, in continuare, de suferit din cauza crizei economice globale.
Rezultatele financiare ale Google pentru trimestrul patru fiscal reflecta cea mai mica crestere a sa din anul 2004 si explica motivul pentru care divizia de management a companiei a facut eforturi financiare, in ultimul timp, pentru a menaja profiturile.
Printre acestea, Google a exclus din portofoliul sau produsele care nu au avut succes, a acceptat reclamele la bauturi alcoolice care, initial, erau interzise, a deschis sectiuni comerciale gratuite ale site-ului sau Web si a concediat o multime dintre angajati.
Si asta de la o companie care se afla intr-o pozitie cu mult mai buna fata de alte business-uri datorita fortei dominante pe care o detine in zona de publicitate pe internet. Totusi, chiar si cresterea publicitatii online este asteptata sa scada cu aproximativ 10 procente in acest an.
Asadar, se pare ca nici Google nu este imuna la criza economica, cifra sa financiara pentru ultimul trimestru al anului trecut scazand uimitor cu 48% fata de 2007. De la un trimestru la altul, expertii au prevazut ca dificultatile economice vor afecta rezultatele sale, insa, chiar si asa Google ramane in continuare o masina de facut bani.
Sursa: Google Community si hit.ro
roscabgdn
24.01.2009, 11:08
daca si pe astia io palit criza e grav ...
de aia dau asa putin bani pe clickuri :-?? :))
sper sa imi dea banii :)) =)) si apoi ... mai vedem :P
indesign
24.01.2009, 18:13
Eu nu as fi foarte ingrijorat. Nu ma mir ca se inchid firme, se inchid magazine etc. In primul rand pentru ca au scazut vanzarile si regia e mare. Unii inchid, altii cauta alternative, o chirie mai mica, posibilitate de a ajunge la consumatori cu resurse mai mici.
Deocamdata cea mai ieftina chirie este un hosting, cel mai ieftin anunt este pe internet. Asta inseamna ca se va dezvolta comertul online. Si nici Google nu va muri de foame, poate se restructureaza.
Colorstyle
25.01.2009, 14:34
E nasol daca ramanem fara google
johnny18
21.02.2009, 16:39
Nu ramanem fara google asa cu una cu doua:)
GeorgeSoft
21.02.2009, 17:10
E nasol daca ramanem fara google
Le-au scazut profitul , doar nu crezi ca is pe minus.
toti sufera pe criza insa eu gasesc cateva afaceri profitabila pe timp de criza
Pentru ca aceasta criza este una de supraproductie produsele se ieftinesc!
Un exemplu de afacere:
Masinile se ieftinesc: - faci o investitie cumperi cateva autocare mai ieftine decat ar fi fost intr-o perioada mai ieftina apoi faci curse de italia!
:))))))))
Mai am si alte planuri in cap =)))!!!
Nu faceti mijto me-am expus punctul de vedere :))!
toti sufera pe criza insa eu gasesc cateva afaceri profitabila pe timp de criza
Pentru ca aceasta criza este una de supraproductie produsele se ieftinesc!
Un exemplu de afacere:
Masinile se ieftinesc: - faci o investitie cumperi cateva autocare mai ieftine decat ar fi fost intr-o perioada mai ieftina apoi faci curse de italia!
:))))))))
Mai am si alte planuri in cap =)))!!!
Nu faceti mijto me-am expus punctul de vedere :))!
Nu face nimeni mijto (sau misto) din cele scrise de tine, dar te rog sa-ti deschizi un topic propriu, in acest topic se discuta despre google, chiar daca a cazut cuvantul 'criza' de cateva ori ;-)
Cu stima
Niculescu9
21.02.2009, 21:28
ERa si normal ca aceasta criza sa ii afecteze si pe ei .
da deea pe 60 de clickuri imi da 0.01 :-S
Criza nu va dura o vesnicie. A-propos de concedieri.
Daca se vor face angajari, probabil acestea vor fi REangajari. E mai usor sa reaccepti in firma, pe cineva care stie mersul treburilor, este format deja ca si coechipier. Din cate stiu eu banii de somaj in strainatare reprezinta o suma rezonabila pentru trai. Plus ca, daca ai fost concediat (restructurare, reducere de personal) primesti referinte din partea Google.
Mi se pare injusta alegerea lor de a include in portofoliul lor reclame la bauturi alcoolice. E drept ca acestea platesc enorm, dar totusi…
Normal ca aceasta criza nu va dura o vesnicie!
Dar nu te supara ca ce sens ai deschis acest topic?
Cu stima
Editat de Dennis
Normal ca aceasta criza nu va dura o vesnicie!
Dar nu te supara ca ce sens ai deschis acest topic?
Cu stima
Editat de Dennis
Cui i de adresezi?
Dupa prima parte a raspunsului se pare ca mie.
platesc binisor :)
dar se poate si mai bine :P
Afişări pagină Clicuri CTR al paginii eCPM pagină [?] Câştiguri
12.749 83 0,65% 0,16 US$ 2,07 US$
trecem noi si peste criza asta... :D
razvan162
06.03.2009, 09:26
Sa speram ca inca ne vom mai lua banii pe clickuri si nu vor mai scadea...o sa ajungem da luam 1$ pe 500 de clickuri...
pixel3cs
06.03.2009, 09:32
Google isi opreste multi bani pt ei, mai ales in aceasta perioada de criza.
De unde stiti voi ca datele din Adsense sunt cele reale?
Ai avut 83 click-uri si 12000 afisari ? Verifica si log-urile de pe server si o sa vezi ca ai avut poate dublu.
Dar Google vrea profit.
xtremlaur
12.03.2009, 20:33
a inceput sa palteasca prost rau la adsense. probabil adworderi dau mai putin dar totusi pe 200 au avut 28 de miliaone de euro venit din adwords si adsense
pixel3cs
13.03.2009, 07:49
S-ar putea totusi sa-si revina
Thursday, March 12, 2009 517 9 1.74% $3.30 $1.71
kenvello
13.03.2009, 09:34
oameni buni,nu disperati.Cat va tine criza? 3 luni , 6 luni , 1 an ?trebuie sa se termine.Aveti voi grija de siteurile voastre si faceti in asa fel incat sa le aduceti la cel mai bun nivel.Cand se va termina criza va asigur ca "GOOGLE" va avea o explozie (in bine),iar ca sa stie mai multa lume ,angajatii aceia care ii are nu sunt doar niste oameni care stau la PC-uri si se joaca Counter-strike.Aia sunt oameni care gandesc in permanenta noi alternative . Daca webmasterii au profit fiti siguri ca Google are si mai mult profit.
PS: Tineti de conturile la Adsense ca la ochii din cap ,eventual nu mai puneti anunturi in aceasta perioada,google taxeaza la sange.
La mine si-au revenit castigurile cam de 2 saptamani, de cand sunt in continua crestere.
xtremlaur
13.03.2009, 19:47
eu primesc fff putin de al google ads
akum vreo sapt nici 1 cent de click .De cateva zile incepui sa cresc fac vreo 1.5 centi de click
Totusi se simte peste tot pe net(mai ales pe site-urile americane)
Poate ca au probleme insa fara Google Inc. nu vom ramane.
Pentru cei care se tem ca nu isi vor mai primi banii: Don't worry....Platile se vor efectua dupa calentarul de plati cu care ne-am obisnuit.