PDA

Arată versiune īntreagă : Idee de site [parerea ta]

Randy
08.12.2011, 20:59
Stiu ca n-am mai scris de f mult timp aici, dar revin acum cu o intrebare pentru voi.

Am gasitwww.joobs.ro/blog/2009/07/15/una-pe-zi-schimb-de-carti-online o idee de site care mi se pare interesanta. Ideea e un site care sa permita schimbul de carti intre utilizatori (carti normale, nu pdf-uri sau doc-uri).

Chestia e ca eu am gasit si partea negativa la ideea asta. Daca un membru ofera o carte gratis iar altul o primeste, atunci se pune problema transportului. Din cate am inteles prin Posta Romana e undeva la 7 lei transportul (nu-i prea mult dar totusi...e!). Cel care primeste cartea se presupune ca plateste transportul (nu cred ca i-ar conveni celui care trimite cartea sa plateasca transportul), lucru care cred ca nu-i prea convenabil. Pentru ca pana la urma se presupune ca e gratis cartea insa totusi trebuie sa platesti 7 lei transportul, care in unele cazuri s-ar putea sa fie chiar mai mult decat valoreaza cartea.

Acestea fiind spuse, credeti ca ar 'prinde' un astfel de site? Credeti ca ar avea succes? Va rog argumentati.

PS: Va rog nu puneti problema profitului deoarece nu ma intereseaza asta momentan. Comentati doar ideea.

robi09
09.12.2011, 06:04
Ideea in sine este ilegala. Schimb de carti electronice intre membri, este similara cu un link de download pentru aceste carti. Dar..ideea mi se pare geniala; trebuie sa existe o cale sa faci acest website legal.

Randy
09.12.2011, 07:49
Nu este vorba de carti electronice ci carti normale, cartile din biblioteca de acasa.
Si de ce ar fi ilegala ideea? Nu este ca si cum ai face cadou acea carte cuiva?