PDA

Arată versiune īntreagă : Problema PASCAL - Informatica

Niculescu9
03.02.2012, 12:44
Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine cu o problema in pascal ?
Cam asa suna :
a) Scrieţi definiţia completă a subprogramului cif, care primeşte prin intermediul parametrului nr un număr natural de cel mult 9 cifre şi furnizează prin intermediul parametrilor x şi y prima cifră, respectiv ultima cifră a numărului primit prin parametrul nr.

Exemplu: dacă nr ar primi valoarea 82345 subprogramul ar furniza prin x valoarea 8 şi prin y valoarea 5.

si b :

b) Fişierul evaluare.in conţine, pe o linie, un şir de maximum 1000 de numere naturale, fiecare avānd maximum 9 cifre, separate prin cāte un spaţiu.
Scrieţi un program care citeşte şirul de numere din fişierul evaluare.in construieşte şi afişează pe ecran cel mai mare număr ce poate fi format cu ajutorul celor mai mari două cifre dintre cifrele cele mai semnificative ale numerelor din şir şi a celor mai mici două cifre dintre cifrele unităţilor numerelor din şir, folosind apeluri utile ale subprogramului cif.

Exemplu.
Dacă fişierul evaluare.in conţine şirul de numere:
8432 6541 72016 35084
pe ecran se va fişa numărul 8721

Daca se poate pana la ora 17:00 !
Multumesc enorm de mult !
Nu am nici cea mai vaga idee...

Katalin
03.02.2012, 13:55
Nu cred ca ne facem temele aici. Esti off topic rau de tot cu forumul asta.
Nu se mai scoate pascalul o data din invatamant ?!

Niculescu9
03.02.2012, 14:23
E o treaba urgenta, de asta am si postat... in fine puteti inchide daca tot nu se prea ajuta pe aici

xPaul
03.02.2012, 14:49
Nu cred ca ne facem temele aici. Esti off topic rau de tot cu forumul asta.
Nu se mai scoate pascalul o data din invatamant ?!

Offtopic sau nu, tu puteai sa-l ajuti pe om in caz ca stiai limbajul de programare...pana la urma asta e o comunitate. Daca respectivul nu a procedat corect, sunt moderatori care sa se ocupe de aceasta problema(stergerea topicului, mutarea lui sau indrumarea persoanei in a-si corecta greselile).

Niculescu9
03.02.2012, 15:19
Multumesc oricum, nu mai am nevoie, puteti inchide / sterge.

dorikut
03.02.2012, 15:21
a)

procedure cif(nr:longint;var x:byte;var y:byte);
begin
x:=nr mod 10;
while nr > 9 do
nr:=nr div 10;
y:=nr
end;

Punctul B este puțin ambiguu deoarece nu se specifică ce se afișează dacă valorile primei/ultimei cifre se repetă sau sunt unice (nu se pot identifica 2 valori distincte ale fiecărui parametru).

Tipic manualelor școlare ca enunțurile să fie incomplete, iar exemplele să cuprindă doar variantele cele mai clare variante de input, lăsānd īn urmă multe neclarități.

Cu stimă,
dorikut

Niculescu9
03.02.2012, 18:40
mersi mult, din pacate am dat deja finalizare test, greseala mea. Puteti inchide. inca o data iti multumesc, sa ai o seara buna

Niculescu9
03.02.2012, 19:02
mersi mult, din pacate am dat deja finalizare test, greseala mea. Puteti inchide. inca o data iti multumesc, sa ai o seara buna

tolby
03.02.2012, 19:30
Poti sa il inchizi singur ca tu ai deschis topicul,insa de curiozitate : Cine naiba mai foloseste Pascal?
Stiam ca e un limbaj mort sau poate sunt eu prost informat

Dennis
03.02.2012, 19:35
Topic inchis

micku7zu
04.02.2012, 09:00
Poti sa il inchizi singur ca tu ai deschis topicul,insa de curiozitate : Cine naiba mai foloseste Pascal?
Stiam ca e un limbaj mort sau poate sunt eu prost informat

La scoala se foloseste, sunt multi profesori care stiu doar pascal si trebuie sa mergi pe pascal (nici ala nu il stiu defapt, dar na, acolo macar mai stiu si ei ceva).
Si eu am facut in a IX-a si a X-a pascal, iar in a XI-a s-a schimbat profesoara si am trecut pe c++.