Arată versiune īntreagă : Photoshop sau Fireworks?
Probabil o enigma pentru multi webdesigneri, aceasta alegere este si va ramane -cel putin, pentru ceva timp- una cat se poate de dificila.
Fiecare aplicatie din cele 2 are atuurile sale, defecte, factori distinctivi, acestia facand diferenta intre cele 2 programe - fie in bine, fie in rau.
Dumneavoastra, personal, ce preferati din cele 2 aplicatii ce au revolutionat design-ul virtual? O argumentare e esentiala. ;)
Depinde si de complexitatea elementelor grafice... Cu Fireworks se pot face rapid si usor butoane sau alte elemente grafice mai mici.
Photoshop-ul este mai complex si mai indicat pentru a creea elemente grafice complexe, si totusi are o gama larga de utilizatori, nu este dedicat exclusiv webmasterilor, ca Fireworks.
Eu as prefera Photoshop pentru ca poate face tot ceea ce face Fireworks si multe in plus.
RO Silviu
28.06.2007, 14:13
Am incercat ambele programe si acum folosesc doar Photoshop.
- mai multe filtre
- usor de adugat noi plug-in-uri
- poti face absolut orice (iti trebe cativa ani de experienta, dar usor, usor sa ajunge acolo)
- multe tutoriale online
Nu sunt de acord cu morion. Butoane si alte elemente grafice simple se pot face la fel de repede si in Photoshop.
De cand a fost si Fireworks cumparat de Adobe, i-au fost introduse mai multe elemente din aceasta "familie", printre care si compatibilitatea dintre acesta si Photoshop, InDesign, etc.
Plug-in-uri se pot instala la fel de simplu si in Fireworks, majoritatea acestora fiind disponibile pentru ambele programe.
Eu votez pentru Fireworks, lucrez cu el de 3 ani, insa nici Photoshop nu il neglijez. De obicei fac design-ul in Fireworks, iar elementele care necesita mai multa finete le retusez in Photoshop.
nu am alt argument,decat,nu cunosc fireworks,motiv pentru care utilizez photosop si animation shop.
Primul program pe care l-am folosit a fost Photoshop, am incercat si Fireworks, dar Photoshop este mia complex si poti face mai multe in el.
Photoshop datorita multitudinii tutorialelor
deea1994
10.12.2008, 12:09
Photoshop :)
Cristi T
10.12.2008, 13:40
photoshop toata ziua ( si toata noaptea ) e mult mai profesional si are multe "add-onuri" si gadgeturi
Photoshop, pentru ca are o interfata cat de cat intuitiva :). Desi am vazut pe cineva lucrand cu fireworks. Cred ca o sa il incerc....
Scurt si clar!
PhotoShop e foarte bun (daca sti sa umbli in el!)
Puteati sa puneti la vot si PhotoImpact...si programul acela e bun ;)
PhotoShop ce-l mai bun :X
imp3rial21
21.12.2008, 02:05
photoshop e cel mai bun..
este mai complex, are mai multe filtre si tutoriale..
Photoshop la putere, Momentan!
Photoshop...e no1....nu aveti ce comenta la el...e mult mai tare decat fireworks....asta e parerea mea
cristian
17.01.2009, 18:08
Nu sunt un expert in astfel de programe
Photoshop l-am avut instalat de vreo doua ori si nu l-am tinut mult timp (daca a stat maxim o saptamana instlalat in calculator)
Fireworksnu stiu cum se lucra cu el si cum arata, nu prea am auzit de el.
Eu am folosit GIMP, dar doar asa pentru teste mai mult, am facut cateva semnaturi
Dar cred ca nu trebuie neglijate nici unul dintre cele doua.
Mai ales ca apartin de Adobe.
roscabgdn
17.01.2009, 22:32
sincer nu am lucrat cu fireworks dar nici nu am de gand...sunt foarte multumit de ceea ce realizez cu photoshopul
pluginuri,efecte,brushuri,patternuri tutorilae plin de ele pe net ...
off: abea astept sa vad commentul lui indesign pentru ca el e designer si banuiesc ca a lucrat in ambele programe :P
mastertrance
18.04.2009, 23:16
la fel ca unii dintre voi , folosesc photoshop-ul si ma pricep sa lucrez cu el destul de bine si in plus e complex , insa fireworks nu am vazut niciodata si ca atare nu am folosit ...probabil o sa incerc :)............PHOTOSHOP RULZ ;)
Eu folosesc PhotoShop si sunt multumit de el :)
sorinake23
01.05.2009, 08:51
PhotoShop este mult mai cunoscut in lumea web pentru gama mai larga de facilitati, o interfata destul de usor de folosit si exista foarte multe tutoriale in lumea web care sa ajute noii useri ps. Cred ca aceasta este diferenta intre cele doua si de accea am votat "PhotoShop".