PDA

Arată versiune īntreagă : Partidul dumneavoastra

andutzel
15.11.2007, 20:57
Am deschis acest topic , pentru a ne cunoaste mai mult si fiind vorba despre politica, PRO / CONTRA cui ?

Partidele romanesti:

PNL
PSD
PDSR
PRM
PNG
PDMR
PD

Eu personal ... nu stiu , tin cu Presedintele, respectiv Traian Basescu(parerea mea ca este cel mai corect din toti cei care fura), si ca partid PSD(deoarece ei mai mult actioneaza decat ... vorbesc.) Daca nu am scris toate partidele , va rog sa completati voi.

balazs_szabi
16.11.2007, 01:09
in loc de PDMR cred ca ai vrut sa scrii UDMR... dar nu conteaza...eu nu tin cu nici unul...nare rost sa ma duc si sa votez...stiu ca ii prostie si daca toate lumea se gandeste asa chiar si JIJI poate sa ajunga presedinte sau in parlamentul EU, dar eu nu tin cu nici unul dintre aceste partide si de aia nici nu ma duc.

Cei de la UDMR, cei care ar treb sa ma reprezinte sunt mai preocupati sa fure si de alte lucruri (nu le enumerez pentru ca e prea tarziu ca sa ma enervez).
Mult timp tineam cu PSD, pe Iliescu nu-l suportam dar in rest era ok (iar'nafar de cativa mosneagi ramasi in timpul comunismului), m-am gandit ca Nastase e un tip de treaba, dar m-am inselat si in privinta lui.

Din pacate nu avem nici un partid care intradevar sa vrea binele nostru si asta e mare pacat, trebuie sa alegem dintre toti rai unul care e mai putin rau, si atunci dispare sensul votului.

Dennis
16.11.2007, 15:24
Asta asa este, dintre cei rai trebuie sa-l pe cel mai putin rau, dar...
...daca nu mergi la vot este cel mai inadecvat lucrul pe care-l poti face ca individ care traieste intr-o societate.

De ce? ...simplu, votul persoanelor care nu se prezinta la vot si nu voteaza, trec automat la partidul majoritar, asa se falsifica datele de votare in favoarea majoritarului.

Un exemplu, sa presupunem ca in 'run' sunt PD, PSD, UDMR si restul partidelor cot la cot.

Prin voturi se distanteaza urmatoarele partide dupa cum urmeaza:

PD 30%
PSD 27%
UDMR 23%
...restul partidelor 10%
...voturi anulate din motiv legislativ 3%
...persoane care nu s-au prezentat la vot 7%

Dupa cum vezi si tu 7% sunt voturi care trec in finala la PD, asa ajunge PD la 37%
iar la impartirea locurilor din parlament au o majoritate zdrobitoare fata de celelalte partide politice.

Cand populatia intelege cum unctioneaza chestia cu alegerile (voturi) atunci poate ajunge si Romania mai departe, pana atunci ...

Sfatul meu personal:
Voteaza si participa activ la dezvoltarea situatiei din jurul tau, asta inseamna preluarea unei parti din raspunderea fata de hotararile luate de partidul caruia i-ai dat votul.
Daca partidul sau reprezentantul caruia i-ai dat votul se indeparteaza de cele 'propagate' in campania de alegeri, nu te sfii sa bati la usa lui, sa-l intrebi de 'sanatate' sa iesi in strada pentru idealul tau.

Daca ne uitam bine la ce se intampla in Romania, vedem un anumit grad de 'lasitate' si indiferenta a multor cetateni, care se complac in mizeria creata prin indiferenta lor.
Dar daca stai si asculti printre randuri sau la un pahar, toti injura, sunt nemultumiti cu partidul X,Y,Z dar daca-i spuni sa iasa pe strada, sa incerce sa schimbe ceva, auzi doar propozitii de genul:
- ...ce crezi ca pot eu schimba
- ...ce pot eu face
- ...nu rezolvi nimic
- ...samd.

Toate aceste incercari de retragere sunt in ochii mei o lasitate, gura mare acasa dar cand este vorba de o schimbare se face mic si se ascunde.

Toti sunt nemultumiti cu situatia actuala, primarii, presedintii de partid si politistii sunt corupti si mituibili, inspectorii de la fisc, forzele de numca, pompieri, inspectia sanitara samd. la fel.
...dar acum sa fim seriosi: cine-i mituieste pe acestia daca nu 'noi'!

De cate ori sunt in Romania ma cert ca nebunul cu fel si fel de tampiti, angajati ai statului sau angajati pe baza de nepotisme si obligatii fata de cutare si cutare, pe aceasta baza, de la mine nu vad ei nici macar un cui pentru cosciug cand mor, parazitii naibii ce sunt acestia.

Am intalnit un tampit de politist (fost tractorist, inainte) in Sebis (Jud. Arad) care m-a oprit de 3 ori in doua zile, el zicea ca: "sa controleze actele masinii si sa vada daca am baut ceva".
...astora nu le dau nimic nici daca se tarasc in genunchi in fata mea, daca gresesc, platesc amenda, daca nu fa-ti datoria si dispari.

Deschideti gura oameni buni daca vreti sa ajungeti mai departe, daca nu ...

andrei
16.12.2007, 19:12
nici un partid nu reprezinta interesele reale ale romanului de rand .. trebuie ceva nou .. condus de tineri ..

stryker
06.09.2008, 13:01
ar trebui sa se faca un partid numit "emo" :)) ca sunt destui in romania, te sperii ce vezi pe la stiri

RoCr
15.12.2008, 11:58
PSD-ul cred ca unul dintre partide care mai fac si ei ceva nu sunt doar cu vorba :confused:

GABYYY
01.01.2009, 17:58
decamdata nu cred ca pot fi pro cu vreun partid mi se pare aberant sa tin cu cineva dintre politicieni romani .
si de ce intra saraci si hoti si iese bogati si destepti......

roscabgdn
16.01.2009, 12:46
interesant topicul....
sincer....nu tin cu nimeni...adica sunt apolitic chiar nu-mi place sa imi bat capu cand vad cum se fura si cu ce nonsalanta apar la televizor si declara ca sunt nevinovati....Si ca si cum nu ar fi de ajuns ii mai doare si in cot de toata tara romaneasca.
Eu unu cred ca suntem o tara condusa de "mici si bere" si bairamuri de 2 lei. Nu ?
Votezi cu mine ? Da ... Poftim un mic.... Si Nevastata? Daaaaaa... Mai ia un mic...Mai pui si pe vecinu ? Daaaaaaaaa Poftim si mustar la ei....si cam asa functioneaza.... :-j Am ajuns rau de tot

Realtuning
16.01.2009, 21:48
nu tin cu nimeni...nu am pentru ce sa tin cu ei pentru ca ei care ar trebui sa ne conduca,sa ne dea locuri de munca,sa avem si noi cat de cat din toate...ce fac ei? ne fura ca si pe niste straini???asta e tara?? eu unu sincer as spune jungla unde ne furama unu pe altu pe la spate....eu unu daca as putea,ias zbura pe toti bosorogi din senat si din parlament si as pune numai tineret,care au mintea limpede si stiu cum se traieste in romania in momentele acestea....PSD ce are putina putere in aceasta tara,dar stiti de ce??pentru ca dupa revolutie,PSD a luat multe fabrici si multe alte chesti din care acuma scot foarte multi bani,dar daca nu au fost alesi,ce au zis,nu ne-or ales,nu le dam nimic......

lixus
21.02.2009, 17:34
pro partidul verde , :)

indesign
26.02.2009, 18:47
pro partidul verde , :)

ar trebui sa existe acest partid nu numai din punct de vedere juridic. Din pacate oamenii sunt mult prea ocupati sa prinda orice oportunitate de imbogatire ca nu tin in vedere ca si copii lor o sa traiasca pe acest pamant. Singura poasibilitate este ca fiecare din noi sa-si dezvolte in el abilitatea de a proteja mediul inconjurator. Poate prin exemplu putem influenta vecinii nostrii cu care ne intalnim zi de zi sa se schimbe si ei.

shd
13.03.2009, 18:23
Eu sunt cu PDL'istii
Consider ca Traian Basescu este cel mai potrivit pentru functia de presedinte si sper ca sa obtina presedentia si mandatul viitor. Dintre toti care au fost la presedentie, el a furat cel mai putin si asta e cel mai important lucru. In ceea ce priveste PSD.. cat traieste Hrebenciuc tot acelasi partid de hoti va ramane, chiar daca ei incearca sa ascunda acest lucru.

xtremlaur
13.03.2009, 19:41
Problema e ca nu e chiar cum am vrea noi acest presedinte. Romania e trasa din ce in ce mai mult in jos si nu stiu de cine dar nu cred ca travian Basescu e cel care o trage in Jos ci noi...
Ati vazut ce se intampla acum in Spania cu Romanii.

Nelu
13.03.2009, 22:59
Interesanta ideea.........
Omul se comporta in conformitate cu credintele lui. Credintele ii sunt insuflate, functie de timp si loc. Ar fi necesar sa observam ca forma de "organizare sociala" de acum "capitalismul" creeaza credintele noastre (exceptiile intaresc regula) si indiferent de partid va genera continuu disfunctionalitati(unii putini isi umplu camara fara sa-i intereseze de cei multi). Vorba lu'Cezar "dezbina si stapaneste". Poate oricare sa promita orice ca, nu-i poate lua nimeni la rost pentru nerespectarea promisiunilor(votul - o iluzie).
Spor la Vot
Cu stima Mudura

diamondnetwork
13.03.2009, 23:24
Eu sunt cu PDL'istii
Consider ca Traian Basescu este cel mai potrivit pentru functia de presedinte si sper ca sa obtina presedentia si mandatul viitor. Dintre toti care au fost la presedentie, el a furat cel mai putin si asta e cel mai important lucru. In ceea ce priveste PSD.. cat traieste Hrebenciuc tot acelasi partid de hoti va ramane, chiar daca ei incearca sa ascunda acest lucru.

SHD...imi pare si mie rau ...dar Traian Basescu nu va mai fi presedinte :P

Este pentru a 2-a oara...va fi ales altcineva... :) Daca nu esti la curent cu legile statului te anunt ca nu poate sa fie presedintele romaniei decat de 2 ori in viata. :)

S-a dus... :P

andreifan
17.03.2009, 16:49
Lasa ca ma pun eu ca presedinte dupa Basescu .. fac parte din Partidul Tinerilor Dornici de Afirmare
PTDA :))

PitiKk
19.03.2009, 14:49
PRM Pana la moarte! :) spersa iasa presedinte vadim tudor:)))

fulgerul101
19.03.2009, 17:13
SHD...imi pare si mie rau ...dar Traian Basescu nu va mai fi presedinte :P

Este pentru a 2-a oara...va fi ales altcineva... :) Daca nu esti la curent cu legile statului te anunt ca nu poate sa fie presedintele romaniei decat de 2 ori in viata. :)

S-a dus... :P

Si as vrea sa mai adaug ca.. daca asta este legea 2 presedinti nu au respectato si anume:
-Caucescu care a fost presedinte intre perioada 1967-1989, pe vremea aceea un madndat dura 5 ani. care a avut 4 madantate si 2 ani
-Ion Iliescu 1989-1996 a avut 3 mandate (pe cand Ceaucescu era dictator si nu il putea inlatura nimeni, acesta, Iliescu cica a fost un presedinte prea bun.. si de asta a ramas in continuare presedinte

diamondnetwork
19.03.2009, 18:04
:O
Si as vrea sa mai adaug ca.. daca asta este legea 2 presedinti nu au respectato si anume:
-Caucescu care a fost presedinte intre perioada 1967-1989, pe vremea aceea un madndat dura 5 ani. care a avut 4 madantate si 2 ani
-Ion Iliescu 1989-1996 a avut 3 mandate (pe cand Ceaucescu era dictator si nu il putea inlatura nimeni, acesta, Iliescu cica a fost un presedinte prea bun.. si de asta a ramas in continuare presedinte

:D I.Iliescu este anchetat;)

rechim
09.04.2009, 21:13
eu sunt cu PNL mai ales pentru TNL(tineretul national liberal).sunt unii tineri carora chiar le place politica si care chiar au o viziune reala si frumoasa asupra noii Romanii ! TNL 4ever

gabygames
26.04.2009, 20:00
Partidu lu Becalii mai e ??? ca nu prea l-am mai vazut...sau stiu ca era si el in politica...

indesign
28.04.2009, 09:04
Partidu lu Becalii mai e ??? ca nu prea l-am mai vazut...sau stiu ca era si el in politica...

Becali a fost propus pentru europarlamentare pe lista lui Vadim Tudor. Dar da, exista inca partidul lui, probabil daca le iasa faza se vor fuziona. Singuri oricum nici unu nu are sanse. Cred ca este cea mai mare surpriza politica a acestui an, dupa ce anul trecut Vadim l-a facut pe Becali cu apa si cu otet, acuma il invita pe lista lui de europarlamentari.
Becalii a castigat foarte multe voturi datorita incidentului cu arestul. S-a reusit victimizarea lui Becali, care l-a ajutat foarte mult sa devina simpatic pentru o anumita patura sociala. Acuma el foloseste metafora "Isus in inchisoare, Barabas liber.. " pentru a ajunge la inimile romanilor. Ciudat ca toata lumea uita ca o societate nu pota functiona fara legi, si fara aplicarea lor, si nimeni nu are dreptul sa incalce aceste legi, chiar daca vrea sa corecteze o greseala facuta de altii.

Mihai1555
13.05.2009, 16:29
pai PSD asta ar fi:)

sorinake23
13.05.2009, 17:14
Nu vreau sa luati acest mesaj ca pe un afront.

Observ ca majoritatea obtati pentru PSD. Doua mesaje sunt alaturi de PDL si Traian Basescu, iar unul singur alege PNL. Ei, bine, eu sunt al doilea care as vota PNL. De ce? Nu pentru ca PNL sunt cei mai cei, care vor sa schimbe tara asta 100%. Sunt ferm convins ca ORICINE ajunge la putere in Romania fura cat il tin buzunarele, dar macar nu exagereaza. In primul rand aleg PNL pentru a nu alege PSD si PDL. Acestea doua sunt principalele candidate ale liberalilor acum, la prezidentiale. De ce NU PSD? Pentru ca PSD este un pardit condus de comunisti, hoti si cei mai mari ipocriti si mincinosi. De ce NU PDL? Acest partid este condus de "imparatul" Traian care, daca mai este lins mult pe talpi, va instaura un fel de dictatura... In momentul in care atat presedentia cat si parlamentul vor fi condusi de PDL va spun eu, totul se va sfarsi... Coalitia prezenta cu PSD-ul au incurcat putin planurile dictatorului, bazandu-se pe un nou mandat de prezidentiale. Sa stiti ca nu ma prea pricep la politica, asta este ceea ce simt cu adevarat. In al doilea rand, PSD este condus de Geoana, Nastase, Hrebe si alti corupti care au reusit cat au fost la guvernare sa saraceasca tara asta de tot. Sa stiti ca nu PNL-ul au adus Romania in criza cum s-a spus pe la TV, ci pur si simplu cei care au urmat, au facut sa para asa. Colac peste pupaza, il consider pe Crin Antonescu un mare om, care chiar vrea sa faca ceva bun pentru Romania, chiar alaturi de Tariceanu. Cum spunea un utilizator, si TNL sunt un viitor excelent pentru Romania si sper, ca tara asta sa evolueze si ea, odata!

cosmin1
13.05.2009, 18:21
PRM pentru ca imi place de "descreieratu" de Vadim