Arată versiune īntreagă : Caractere speciale in HTML
balazs_szabi
16.11.2007, 00:59
Am o mica nelamurire...este vreo diferenta intre codul caracterului si caracterul...adica conteaza pe care il scriem in codul HTML?
de ex.: care-i diferenta intre "â" si "ā".
Reprezinta acelasi caracter, dar poate voi stiti de ce este mai des utilizat versiunea "â".
eu folosesc Dreamweaver si scriu cu ţ.ă,ī,ş iar pana acum nu am avut nici-o problema
Am o mica nelamurire...este vreo diferenta intre codul caracterului si caracterul...adica conteaza pe care il scriem in codul HTML?
de ex.: care-i diferenta intre "â" si "ā".
Reprezinta acelasi caracter, dar poate voi stiti de ce este mai des utilizat versiunea "â".
Din cate stiu "â" este mai folosit pentru ca principalele motoare de cautare il interpreteaza si ca "a" cat si ca "ā".
te contrazic nu este adevarat "a";"ā" sunt mai folosite decat "â"
fervoare
22.03.2010, 19:26
Diferenţa īntre â şi ā este că primul cod este scris īn format UNICODE pe cātă vreme cel de-al doilea este scris īn format UTF-8.
Dacă īncerci să afişezi īntr-o pagină al cărei conţinut declarat este Unicode caracterul ā, acesta va fi afişat incorect.
Dar â este afişat ca "ā" indiferent de conţinutul declarat al paginii.
Cum declari conţinutul unei pagini? Īn HTML prin
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
(pentru UTF-8 īn acest exemplu).
Declaraţia de HTML suprascrie header-ul trimis de php! Acesta are forma de mai jos:
<?php
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
?>
Sper că acest răspuns īţi lămureşte problema.