Arată versiune īntreagă : Ce se poate intampla daca folosesti scripturi fara licenta pe site-ul tau?!
RedPoint
29.11.2007, 21:07
Unii webmasteri sunt inca de parere ca nu se poate intampla nimic, pentru altii vorbeste intre-timp avocatul programatorului care i-a dus in fata instantei.
Pe langa pagubele financiare pe care cei care folosesc scripturi fara licenta in general le risca, mai exista o alta paguba si anume paguba morala, aceea paguba care in Romania se numeste *RUSINE*
rusine fata de utilizatorii care ti-au vizitat site-ul si care acum afla ca ai furat munca altora
rusine fata de ceilalti webmasteri care te credeau ca fiind in 'stare de ceva'
rusine fata de prietenii si tovarasii tai carora le-ai prezentat site-ul, design-ul si scriptul furat ca fiind 'ale tale'
In foarte multe cazuri, programatorii, cei care au depus munca pentru a creea scriptul respectiv, implementeaza unele 'cheite de siguranta' in codul scriptului ca atunci cand gasesc munca lor furata, sa poata sa atraga atentia despre furt.
Asa se intampla si pe site-ul: proxypage.info ...situatia se vede clar in screenul urmator:
17
Pe scurt:
daca vrei sa oferi ceva utilizatorilor tai, ofera ce stii tu, nu fura munca altuia si te lauda cu ea!
...nu dureaza mult si te faci de ras prezentand munca furata de la altii.
Dar pana la urma e chestie de bun simt, deci la latitudinea fiecaruia.
In mod normal ar trebui nu numai sa lasi back linkul, ba sa-i si multumesti celui ce ti-a pus la dispozitie scriptul asa de "ieftin".
Dar cum romanul incearca intotdeauna sa arate cat de smecher este...
Am vazut cateva site-uri fara, ce rost are sa le dau de exemplu aici.
In principiu nu castigi nimic neafisand linkul..cine stie de ce unii fac chestia asta.
Cu sau fara cheite de siguranta, eu zic ca e de bun simt sa lasi acolo ce trebuie lasat.
PS Nu am inteles prea clar: e vorba de scripturi open source, la care tre sa lasi linkul in footer (ex: wordpress), sau pur si simplu de scripturi comerciale furate de pe undeva...:rolleyes:
Este vorba de scripturi pe care trebuie sa le cumperi
...la open source este asa cum ai scris, un link si un multumesc este bine-venit.
Dar se pare ca avem prea multi 'smecheri' care se cred webmasteri sau 'webmasteri' care se cred 'smecheri'!
...in momentul in care si in Romania stiu avocatii si judecatorii cu ce se mananca internetul, ce este dreptul de autor, samd. si pun cativa 'smecheri' sa vanda casa parinteasca pentru a plati despagubiri, atunci vor disparea si astfel de retarzi de pe piata.
Ciao
untouchable
23.12.2007, 10:40
am si eu o intrebare .. exista aici pe site acel script pentru magazin online . Shop Script Pro . Vreau sa stiu daca il pot folosii fara vreo problema legata de licenta . Ms Mult !
RedPoint
23.12.2007, 12:42
...ai primit raspunsul la intrebarea ta pusa direct la scriptul respectiv.
Am si eu o intrebare?
DE unde stii daca un script e cu licenta?
Un prieten de-al meu mia trimis un pachet de peste 3000 de scripturi luate dupa nu stiu ce torrents.Fiind luate dupa un torrente banuiesc ca sunt si piratate multe dintre ele,exista vreo cale sa aflu care sunt acelea ca sa nu le folosesc.
Sunt nou in comunitatea webmasterlor asa ca daca unele comentarii vi se par deplasate ,scuzati nu stiu care sunt standardele verbale in aceasta comunitate.
...personal tendez sa cred ca 90% ce se transfera prin torrents sau Yahoo!Messenger sau alte sisteme de share, sunt produse piratate, deci atentie la folosirea acestora, este posibil sa te trezesti cu o citatie din partea unui avocat sau judecatorie.
Testarea acestor scripturi pentru averedea daca ai nevoie de licenta sua nu este posibila dar anevoioasa.
Foloseste google.com, scrie numele scriptului si cauta in rezultate site-ul care ofera acest script, acolo scrie totul.
In privinta 'comentariilor deplasate' nu-ti fa griji, comentariul tau a fost pe cat se poate de cuviincios.
...incearca sa nu deschizi tema ta in tema altui utilizator si sa scrii in rubrica adecvata, restul este pe cat se poate de simplu aici in forumul comunitatii webmasterilor din Romania.
Cu stima
florescualin
01.12.2008, 21:06
eu am fol onarcade dar cu licentza am inteles ca dak fol fara ti le poate inchide
Eu am avut probleme cu cei de la vbuLLetin!
Dar pana la urma s-a rezolvat :D
Mai bine nu folositi decat sa da-ti de belea...
EU am facut o boacana, si riscam pedeasa minima amenda 800 euro, asa ca mai bine stati cuminti!