Arată versiune īntreagă : Revolutia AJAX. Upgradam la Web 2.0 ?
Ce parere aveti despre tehnica AJAX, este ceea ce promite: o noua tehnologie bazata pe XML ce va revolutiona interactiunea client-server ? Eu zic ca da, am implementat AJAX cu JAVASCRIPT si sunt foarte multumit de "noua jucarie".
Ceea ce mi s-a parut interesant este faptul ca poate creea o platoforma pentru schimbul de date intre PHP si JAVASCRIPT. Partea rea este ca exista diferente intre browsere in ceea ce priveste implementarea obiectului AJAX cu JAVASCRIPTING.
Cu siguranta, in curand AJAX va deveni o tehnologie basic - standard pentru toate site-urile populare si, implicit, pentru cele ce vor a deveni foarte usor de naivgat si user-friendly.
AJAX in combinatie cu JavaScript reprezinta o asociere omogena, de viitor, care va face furori in tehnologiile web folosite. Programatorii vor deveni din ce in ce mai interesati de domeniu, lasand aplicatiile server-side la o parte.
Cat despre browsere, sunt convins ca se vor stradui fiecare de a interpreta cat mai multumitor aceste limbaje.
fervoare
22.03.2010, 13:26
Răspuns fierbinte: nu există web 2.0. E invenţia stupidă a unora (nici nu m-am interesat cine a lansat inepţia asta pe piaţă). Dacă a apărut USB 2.0 trebuie să avem şi web 2.0, nu? Că altfel JavaScript, HTML şi CSS există dintotdeauna (-exagerare voită)...
Cāt priveşte AJAX-ul, nu este indicat pentru indexarea īn motoarele de căutare. Deşi oferă conţinut utilizatorului nu spune nimic unui bot care nu se oboseşte să facă un parsing paginii. Arată bine dar cam atāt. Şi face magia google de word prediction. Şi multe multe altele dar īntr-un fel e exact ca flash-ul: arată bine dar nu e practic pentru SEO.
pixel3cs
22.03.2010, 16:32
ajax doar pentru chat, in rest, ajax doar pentru aplicatii web, aplicatii interne pentru companii care nu vand reclame, eu personal puteam sa folosesc ajax in multe locuri dar sunt interesat de pageviews si nu de cat de fancy trancy se incarca o pagina
ajax cu javascipt nu vor ajunge departe deoarece ajax e chiar javascript, Asicronyous Javascript And XML, un fel de GET si POST dar care se face asincron fara a incarca toata pagina, ci doar o mica portiune de care ai nevoie
ajax e ca un iframe, un call catre server facut separat de restul paginii
Dennis, ajax nu are cum sa inlocuiasca aplicatiile serverside, ajax nu poate exista fara un serverside, un web service sau un handler, o pagina care preia call-ul ajax si returneaza rezultatul dorit
daca nu vinzi reclama prin site poti folosit ajax la greu, daca vinzi reclama foloseste ajax doar la chat si atat