PDA

Arată versiune întreagă : PHP sau ASP ?

morion
28.06.2007, 09:19
Care limbaj de programare server-side este mai popular in randul programatorilor web ?

Dennis
28.06.2007, 09:26
Fara indoiala ca cel mai popular limbaj, dintre cele 2, e PHP.

Usurinta de a-l invata, lucrul usor cu bazele de date si flexibilitatea, capabilitatea de a programa aproape script cu PHP, il face cel mai folosit in randul limbajelor de programare server-side.

RO Silviu
28.06.2007, 14:07
PHP cu siguranta

RedboY
30.06.2007, 21:36
clar... php :D

Catalin
15.07.2007, 23:25
Aleg php :)

dassad
06.08.2007, 12:29
Fara indoiala PHP bate pe ASP

Hetzenauer
13.10.2007, 08:17
PHP, ca e gratis :)) pe de alta parte, PHP n-o sa bata ASP niciodata... cine stie cu ce se mananca ASP-ul, stie de ce.

Cracknel
15.10.2007, 16:04
asp e facut pentru platforma windows si putini sunt cei care stiu sa configureze un server pe windows on mod corect pentru a nu avea probleme de securitate :)

eu prefer php pentru bogatia de informatii aflata peste tot. daca ai o problema reusesti sigur sa o rezolvi :) la asp putini se baga :)

Quber
14.01.2008, 18:25
PHP fara multa discutie..! e usor de configurat si de invatsat...!

mariusrec
15.01.2008, 02:14
php este mult mai bun....
gasesti multe resurse gratuite pe net, plus este si usor de invatat...intr-o saptamana se poate invata..

netwsdotbiz
23.08.2008, 13:57
PHP merge bine cu MySQL si cam trebuie folosit cu Apache pentru a genera pagini web.

ASP e tehnologie Microsoft care merge bine cu ODBC-ul (Access, Excel, etc ) si ai nevoie de IIS pentru el.
Merge si cu Apache - poti folosi Chlilisoft, dar nu e gratuit.
Poti folosi si apache::asp, dar nu e de recomandat pentru ca ruleaza doar aplicatii scrise in perl/cgi-script.
Cat despre visual basic, nu il recomand sub nici o forma.

Cam atat.. momentan :smile:

netwsdotbiz
28.08.2008, 00:31
Care limbaj de programare server-side este mai popular in randul programatorilor web ?

PHP ? parerea mea..

Am citit odata un articol pe Sitepoint si zicea asa: cine stie PHP sa ramana la PHP, cine stie ASP sa ramana la ASP, iar cine nu stie nici una nici alta, sa se-apuce de PHP.

O mica concluzie:

PHP:
- multiplatforma
- open-source
- definirea variabilelor optionala

ASP:
- strict legat de platformele Windows
- nu este open-source, si ca sa dezvolti aplicatii trebuie sa scoti din buzunar destul de multi banuti (nu am luat in calcul WebMatrix)
- definirea variabilelor este obligatorie
- usurinta in dezvoltarea interfetelor datorita mediilor vizuale in care se dezvolta cod ASP
----------------------
comparati: :biggrin:

Cod: <%
Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.connectionstring = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" _
& Server.Mappath("db/users1.mdb") & ";User Id=Administrator;Password=rev01t;"
Conn.Open
%>

cu:

Cod: <?php
$connection = mysql_connect('localhost', root, password);
if(!$connection) {
die("Could not connect to database!");
}
?>

asp? no thanks... :cool:

PS: PHP vs ASP = JSP :biggrin: (to be continued.....)

coxmin
07.09.2008, 23:48
PHP este mult mai cunoscut si mai util.
PHP rulez.

remix
14.09.2008, 07:56
eu aleg... php imi place pentru ca este usor de invatat...

urma
15.09.2008, 09:10
si eu tot php dar pe asta sint obijnuit nu mi-ar displace sa aflu mai multe despre asp pe acesta nici nu stiu sa-l folosesc

f_huba
21.09.2008, 08:56
personal votez pentru PHP, desi la inceputul anilor 2k am folosit ASP ...
a fost foarte interesant din cate imi aduc aminte, dar am renuntat fiindca nu gaseam aplicatii si exemple, iar toti prieteni programatori foloseau PHP, doar eu eram "oaia neagra", in plus eram nevoit sa folosesc serverul 2k pe post de webserver si pentru baza de date ...
- cu ASP imi era usor fiindca colegii din birou foloseau foxpro sub dos, quatro, mfoxplus, access deci usor mergea conversia pentru ODBC-ul folosit de ASP
- avand in vedere ca acasa am avut server sub linux cu care imi imparteam internetul (la 3 calculatoare si la inca 4 vecini :) ) am hotarat sa incerc PHP ...
chiar daca nu stiu mare lucru in PHP, raman in continuare fan PHP

MariusHack
08.11.2008, 10:52
PHP usor de folosit .. si bun !!

toofast
11.11.2008, 19:07
Fara indoiala PHP, ai mult mai multe resurse pe net si este mult mai popular

dorikut
11.11.2008, 20:04
PHP deoarece este mai simplu, problemele de securitate sunt mai rare si mai mici, iar ASP este legat inca de platforma Windows sau Chilisoft ASP, platforme inca instabile si costisitiare

Scooby
20.11.2008, 09:47
PHP e cel mai folosit dintre cele 2 pentru ca e usor de configurat + gasesti oriunde informatii si scripturi ca sal personalizezi asa cum vrea muschiuletul tau :)

ganditorul_2003
05.01.2009, 07:49
PHP. De ce? Pentru ca poti gasi mult mai usor informatii / tutoriale pentru a rezolva o problema.

SlipKnoT
05.01.2009, 07:53
PHP de ASP nici n-am mai auzit :rolleyes:

grande_ecks
20.01.2009, 18:46
PHP logic. E mult mai bun şi ma avansat (bineînteles, fiecare cu părerea lui), mie unul mi se pare mai uşor de umblat în PHP decât în ASP.
Şi cum zicea cineva, pe net sunt tutoriale mai explicabile şi uşor de înteles pentru PHP.

Cu stimă,
Claudiu

cristian0s
23.01.2009, 14:29
PHP , e foarte usor de invatat si de utilizat ;)

GABYYY
23.01.2009, 15:21
admin
Administrator
--------------------------------------------------------------------------------

Fara indoiala ca cel mai popular limbaj, dintre cele 2, e PHP.

Usurinta de a-l invata, lucrul usor cu bazele de date si flexibilitatea, capabilitatea de a programa aproape script cu PHP, il face cel mai folosit in randul limbajelor de programare server-side.

--------------------------------------------------------------------------------

Nu cred ca mai e nimica de comentat

google
12.05.2009, 19:51
php desigur:rolleyes:

sorinake23
12.05.2009, 20:51
Am votat PHP pentru multele atuuri pe care le-ati precizat voi toti in posturile voastre, insa ASP este conceput pentru platforma WIN si are un avantaj pentru cei ce stiu ce si cum, fata de PHP... :)

Mihai1555
13.05.2009, 07:25
php e bun:))

Raavi
21.06.2009, 12:33
cu siguranta php

hpaul
01.08.2009, 13:57
Fiecare are avantajele si dezavantajele lui.

PHP:
-Un cod usor de interpretat/citit
-Multe functii
-Open-Source
-O documentatie vasta din care ai ce sa inveti

ASP
-Este dezvoltat de Microsoft :))
-Multe programe care usureaza scrierea codurilor
-Daca stii cum, poti sa-l faci invulnerabil(dar sa nu ignoram faptul ca un computer sigur e cel scos din priza)

Cunosc doua aplicatii scrise in ASP foarte dezvoltate: YetAnotherForum si 360WebCMS.