PDA

Arată versiune īntreagă : legislatie asupra proprietatii unui domeniu

cnet
20.03.2009, 17:25
salut

am luat un domeniu foarte bun sa-i spunem 'itpedia.ro' - nu detin itpedia e doar un exemplu
eu detin o firma cu alt nume
in acest moment nu exista nici o firma cu acest nume in romania, am inteles ca o societate insa daca are trademark inregistrat la osim cu acel nume imi poate lua domeniu prin hotarare judecatoreasca

dar am descoperit faptul ca exista inafara un trademark inregistrat cu acel nume
si tot oarecum probabil ar fi ca acea firma sa vina (sau nu) vreodata in romania si sa doreasca acel domeniu

este posibil sa-mi ia acel domeniu prin hotarare judecatoreasca?

fulgerul101
20.03.2009, 18:34
Daca firma nu este din ro nu cred.. pentru ca ea doreste domeniu.com

roscabgdn
20.03.2009, 19:01
de exemplu sa zicem eu am yahoo-messenger.xyt [ sa nu fie reclama ] ...nu au ce sa imi faca cei de la yahoo chiar daca e trademark :P atat timp cat eu nu folosesc sigla lor sau alte chestii :P care ar tine de copyright...cel putin eu asa stiam...
bafta

cnet
20.03.2009, 19:31
de exemplu sa zicem eu am yahoo-messenger.xyt [ sa nu fie reclama ] ...nu au ce sa imi faca cei de la yahoo chiar daca e trademark :P atat timp cat eu nu folosesc sigla lor sau alte chestii :P care ar tine de copyright...cel putin eu asa stiam...
bafta

de acord .. dar eu spun ca am gasit trademark in afara in cazul de fata yahoo-messenger nu yahoo

ca sa sintetizez cu inca un exemplu:
am domeniu sa zicem buissnesonline.ro - (e liber btw :P sa vedem pt cat timp)
sunt 2 cuvinte cu caracter general
dar cineva are trademark inafara chiar buissnesonline si detine buissnesonline.com

ce sanse sunt sa-mi ia domeniu?

eu cand am setat domeniu am setat pt cele 2 cuvinte nu pt brand-ul lor
dar fiind un domeniu mult prea bun ... mi-e teama de asta
de asta intreb

roscabgdn
20.03.2009, 19:37
tu nu ai nici o treaba cu ale lor :P
eu pot sa am bussinessonline si sa vand sosete ..si ei sa fie pe alta treaba ...
ti`am zis domeniul nu are importanta. doar sa nu folosesti nimic la partea de design [ pentru ca e copyrifght ]
in rest nu au ce sa iti faca

cnet
20.03.2009, 20:58
tu nu ai nici o treaba cu ale lor :P
eu pot sa am bussinessonline si sa vand sosete ..si ei sa fie pe alta treaba ...
ti`am zis domeniul nu are importanta. doar sa nu folosesti nimic la partea de design [ pentru ca e copyrifght ]
in rest nu au ce sa iti faca

nu-i chiar asa simplu

ei au trademark pe un nume pe care au si com iar eu am domeniu cu trademarkul lor
in romania au fost probleme din cauza asta si precedente create

http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2007/dro2007-0007.html
http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2007/dro2007-0008.html

situatii de disputa si rezolvarea lor in perioada 2001 - 2008
http://portal.rotld.ro/pages/ro/4/

Fabius
20.03.2009, 21:14
Din cate stiu eu, daca domeniul tau este luat dinainte ca firma respectiva sa ajunga in romania si poti demonstra ca nu e luat cu reavointa prin faptul ca site-ul de pe domeniul respectiv nu are nici o legatura cu domeniul de activitate al firmei care are trademark pe cuvantul respectiv atunci nu ai probleme pentru ca tu ai inregistrat domeniul inainte de venirea firmei respective in Romania. Deasemenea poti inreigstra cuvantul la osim ca marca nationala astfel esti asigurat 100%.
Arunca un ochi aici: http://www.icann.org/en/dndr/udrp/policy.htm
Anunta-ne si pe noi ce ai facut.
Bafta

dorikut
16.07.2009, 20:27
1. Conform articolului 34 (din "Reguli de Īnregistrare") impus de ROTLD, ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu daca utilizarea acelui nume de domeniu creeaza confuzie pentru alti utilizatori de Internet.

2. Daca exista un trademark cu recunoastere internationala, domeniul iti poate fi luat fara drept de apel printr-o decizie a WIPO sau a altei institutii/organizatii cu drept decizional.

M4rk4z3
17.07.2009, 01:30
@cnet Dupa cum vezi parerile sunt impartite,unu' spune ca nu are nimic,altu' ca iti poate lua domeniul.Hai sa ne gandim logic,tu iti cumperi un domeniu xyz.ro ,iar in lume mai exista o firam "XYZ",care are domeniul xyz.com.Tu iti faci un site pe xyz.ro,nu iei nimic de pe xyz.com(legat de design,continut),dupa un timp xyz.com observa xyz.ro.Dupa parerea mea nu are ce sa-ti faca,gandeste-te ca sunt foarte multe site-uri cu acelasi nume si TLD diferit.Probabil dupa un timp sa apara si xyz.info,atunci tu ce ai face?