Arată versiune întreagă : ...curatenie la paidmail.ro
RedPoint
02.04.2008, 21:05
Oameni buni, echipa de la paidmail.ro a facut curatenie in baza de date :eek:
Au fost radiate toate conturile care nu detineau datele corecte (nume, prenume, strada, numer, cod postal si localitate).
Controlul a fost efectuat online folosind bazele de date ale unor site-uri care ofera coduri postale samd. ...pentru a nu se face greseli, 'controlul' a fost facut in baza de date a 2-3 site-uri de acest gen. (inside info)
Candva trebuia sa se ajunga si la acest punct, cine nu stie care-i este adresa, nu stie pe care strada locuieste sau inca mai scrie codul postal de pe timpul raposatului nu are ce cauta sa se inregistreze prin internet.
...in scurt timp auzim prin unele forumuri utilizatorii care striga 'tzeapa' - doar ca aici si-au tras singuri 'tzeapa' :biggrin::biggrin:
Citeste si esti in avantaj - inregistreaza-te cu date corecte si reale si nu patesti nimic!
...mai cunosc pe cineva care a facut inregistrarea la AdSense pe nume fals, iar cand a primit primul cec, plangea ca nu-l poate deconta:tongue:
Ciao si la mai bine
zsorzsaty
03.04.2008, 10:23
tzeapa :))... am avut toate datele corecte scrise si contul meu e tot sters.. asa ca nu mai stiu...
RedPoint
03.04.2008, 10:51
ok, sa presupunem ca este asa cum spui tu, dar lamureste-ne si pe noi ce sens ascuns ar putea avea sa-ti radieze tie contul daca totul este OK?
...un astfel de site este facut sa aduca cat mai multi utilizatori si nu sa-i radieze.
Care era numele tau de utilizator la paidmail.ro?
Ciao
Stimate Admin al Paidmail.ro!
Contul meu de pe paidmail.ro nu a fost radiat, ceea ce voi scrie, nu o fac pentru cineva caruia I s-a radiat contul, ci doar din propria initiativa.
In legatura cu acele coduri postale din Romania si denumirea strazilor, as dori sa relatez urmatoarele Fapte:
1.codurile postale
Pot sa afirm ca sunt multumita de serviciul postei romane.
Ceea ce nu imi place este sitemul prin care au schimbat codurile postale. Deci, nu am impotriva schimbarii, nimic. Nu pricep de ce o adresa nu poate avea un singur cod.
Mergand la posta sa pun un colet, ii ofer adresa doamnei de la posta, scris inclusiv codul postal.
Noah! Ca eu doar am net si stiu sa caut codurile. Cu straduintza si oleaca de mandrie ii spun ca stiu codul postal.
Ridica o spranceana catre mine si zambeste. “Nu acesta este cel corect” – imi spune, si scoate de sub tejghea ditamai cartea, vizibil mult utilizata. Din care, dupa o rasfoire atenta imi spune un cod apropiat de al meu, dar nu identic.
Ii spun, ca asta figureza pe site-ul oficial, al codurilor postale afisat pe net. Imi raspunde simplu: “Nu va luati dupa tot ce scrie acolo. Noi, oricum, le utilizam pe acestea”
2.denumirea strazilor
Acum cativa ani, a trebuit sa sustin un examen in Bucuresti.
Am intrat pe net, pe site-ul unde erau afisate conditiile si tematica pentru examen; ca sa vad data, ora si locul unde se va desfasura examenul. A fost postat, incluziv, o portiune din harta Bucurestiului cu locatia respectiva. Deoarece eram la un internet-café, am cerut sa-mi fie imprimata acea portinue de harta.
Ajung, cu o zi in Bucuresti. Cumpar o harta de la Rodipet - ca trebuie parcurs si drumul de la Gara de Nord, la acea locatie.
Pana aici, toate erau bune si frumoase! Mda! M-a invatzat Tata sa ma descurc!
Mi-am zis ca imi stabilesc traseul, cu o zi inainte, ca pe taxi-uri nu te poti baza. Orice om este constient de asta; chiar, si cei care nu au patit-o, au auzit despre ispravele taxi-bucuresti.
Iau toate mijoalece de transport in comun, pana acolo. Bine-nteles ca, in realitate, nu au corespuns cu cele afisate pe site-ul RATB.
Probabil, pe site-ul RATB circulau doar mijloace “virtuale” de genul “railroad tycoon” :mrgreen:
Pe langa asta…mai grav, a fost ca strada afisata pe site, nu a corespuns cu strada afisata pe harta (aia din celuloza).
Pe site, trebuia sa caut bulevardul Eroilor sanitari.
Iar pe harta RATB, achizitionata de la Rodipet, era scris Iuliu Maniu. (care a fost, in fapt, vechea denumire)
Am ajuns sa intreb oamenii. Care, bine-nteles, ca nu mi-au raspuns, sau daca au facut-o, mi-au dat date incorecte, inselatoare s.a.m.d.
Degeaba, ma uit eu pe net, daca oficialitatile nu si-au schimbat “muntele de hartzogarai din dotare”.
3.Tot de vreo cativa ani, sa fie 2-3, “prin ordin de la minister” s-a cerut renumerotarea caselor, in orasele mici si comune. Astfel, am ajung sa vorbesc cu o persoana in varsta, in cadrul primariei din comuna in care am lucrat atunci. Din cauza ca nu a ajuns sa obtina drept de proprietate pentru casa construita cu propriile maini, pana la data schimbarii numerelor, acuma va trebui sa obtina prin instanta, ceea ce a muncit o viatza.
Deci, sistemul din Romania inca merge anapoda.
Inteleg ca, ati semnalat userilor sa verifice si sa completeze corect datele introduse la profil.
Dar, ei cu ce sunt de vina, daca pe cartea de identitate scrie un nume de strada, iar la oficialitati, apare altceva? (si, implicit, codul cautat este logic gresit)
Sigur, au fost si persoane care nu au dat propriile date corecte …insa, 1300, mi se pare un numar mult prea mare.
zsorzsaty
03.04.2008, 17:46
am completat datele cum zice in regulament: dupa buletin iar codul postal schimbat
numele meu de utilizator la paidmail.ro este zsorzsaty ... a fost.
In luna Martia n-a fost transferate punctele in euro, ieri am primit un mail ca punctele a fost transferate in euro si astazi n-am reusit sa mai intru pe site, scrie ca: Acest eMail/Utilizator nu este in baza noastra de date inregistrat sau combinatia este gresita!
tha tha
RedPoint
03.04.2008, 20:43
Hi Voisms,
...sub numele meu de utilizator scrie intr-adevar *Administrator* dar nu inseamna ca sunt administrator la paidmail.ro ci aici, in acest forum chiar daca am unele 'legaturi' pe acolo ;-)
In fine, acum sa trecem la cele descrise de tine:
1. ma bucur ca ai descris trista realitate din Romania, nu doar in legatura cu codurile postale dar si in legatura cu taximetristii din Bucuresti, personal tind sa cred ca si in alte orase sunt taximetristi la fel de lacomi si imbecili ca si in Bucuresti.
2. pentru a evita situatia creata de angajata/angajatul postei romane care te-a servit pe tine punandu-ti 'carticica' in fata, am scris clar ca cei de la paidmail.ro au controlat in mai multe baze de date codurile cat si strazile,
banuiesc ca daca acele baze de date nu corespundeau 100%, nu se ajungea la radierea unui cont, nu cred ca sunt interesati sa radieze conturi ci mai mult sa detina cat mai multi utilizatori, un astfel de sistem are sens doar daca are utilizatori si nu invers.
Greu de crezut dar unii utilizatori fac inregistrari de genul:
Nume: ******
Prenume: ******
Strada / Nr.: muldovei
Cod Postal: 0200
...asemenea utilizatori nu cred ca sunt cei care merita sa incaseze bani din partea unui site, oricare ar fi acel site, crede-ma astfel de 'gainari' sunt in internet cu nemiluita iar cei cinstiti trebuie sa imparta cu ei castigurile.
Gasesc ca este macabru sa imparti ceva castigat cinstit cu astfel de puslamale.
Unul se plangea echipei de suport ca strada lui nu are numar, altul ca sta la bloc si nu la casa si as nu are numar de casa, altul ca nu stie codul postal iar altul intreaba ce este acest 'cod' ...sa fim seriosi, astfel de conturi nu cred ca-si merita rostul la paidmail.ro sau oricare site.
Cu mult timp in urma cineva-mi spunea:"Cine citeste este in avantaj"
....cred ca unora le este frica ca-si supraincarca capul cu date si le poate dauna :-) asa ca evita sa citeasca :-(
Cu stima
Buna RedPoint!
Multumesc pentru raspuns!
Nu am afirmat ca ar fi vorba de acelasi administrator. Dar, am tins sa cred ca se va putea citi si de aici, ceea ce am scris, de catre persoana respectiva....sau macar, va ajunge acolo unde trebuie.
Eu, va spun sincer (!) ca nu am avut probleme cu paidmail.ro, si - mai mult - chiar daca voi avea (sper sa nu fie vreodata) probleme, ceea ce a fost adevarat, asa va si ramane:
- adica - la inceputuri cand exista forumul, au fost opinii si pareri diverse. Au existat useri care nu stiau nimic despre sistemul PTC, printre care si eu. Am spus si voi spue ca - pe PM.ro totul a fost si este in limba romana, iar pe site-uri de gen straine nici naiba nu iti explica nimic, dar-mi-te sa iti mai si traduca. Nu exista sectiunea contact deloc, ori nu iti raspund.
- s-a explicat de nenumarate ori un lucru, dupa care, desi s-a specificat de N-ori sa citeasca forumul, caci erau toate instructiunile puse acolo - apareau intrebari de acelasi gen care aveau deja raspuns, cu doar 2 randuri mai sus.
Am scris acestea pro ideea "...asemenea utilizatori nu cred ca sunt cei care merita sa incaseze bani [...] iar cei cinstiti trebuie sa imparta cu ei castigurile."
~*~*~
Cat despre ...
Greu de crezut dar unii utilizatori fac inregistrari de genul:
Nume: ******
Prenume: ******
Strada / Nr.: muldovei
Cod Postal: 0200
Mai mult ca sigur este vorba de comoditate! Plus, ca romanii nu sunt "obisnuiti/invatati" cu decizii incisive.
Mai simplu zis, ti se atrage odata atentia, de 2 ori, de 3 ori, dupa care esti sanctionat.
Pe mine ma deranjeaza foarte mult expresiile (cre`ca intiparite deja in genele acestor oameni care le spun) de genul: "mai rau sa nu fie", "las` ca merge si asa" (daca veti prinde vreodata la TV, parca e si o reclama cu acest slogan).
Trist!
alexdan22
22.04.2008, 14:15
Stimate domn,
ma adresez dvs cu rugamintea de a-mi pune la dispozitie datele de identificare ale persoanelor care gestioneaza site-ul paidmail.ro, precum si alte date de identificare despre acest site.
Am intocmit deja plangerea penala pentru acest caz. Aici nu este vorba de "curatenie", ci de o chestie careia in Romania ii zice hotie pe fata. Cand am ajuns la 9,5 euro s-a facut, vezi Doamne, curatenie... Cu atat mai mult cu cat datele erau corecte.
Daca doriti sa ma ajutati, bine. Oricum voi afla mai devreme sau mai tarziu datele celor ce cesrioneaza site-ul. Nu este vorba de 10 euro, ci de principiu. Iar hotii vor plati. Daca doriti, va pot pune la dispozitie si "raspunsul" lor. Dar ar trebui sa pun si multe buline rosii...
Cu multumiri, Dan Alexandreanu
RedPoint
22.04.2008, 15:40
alexdan22
...cred ca esti intr-un loc extrem de gresit aici cerand date despre un alt site.
Nici noi nu va cerem date despre vecinul sau vecinii dvoastra. Sa fim seriosi stimate domn!
Datele de identificare a persoanelor ...?!
Site-urile in Internet nu sunt gestionate ci apartin unui portofoliu a unei companii si nu a unor pusti gen site-uri cu manele, avatare si wallpapers.
Dar daca te linisteste (pt. plangerea penala, bine inteles) un pasaj de pe subsite-ul lor numit Regulament si care se refera clar la drepturile si obbligatiilor partidelor (atat dvoastra ca utilizator cat si ei ca ofertanti ai unui site):
Generalitati
Prin inregistrarea la paidmail.ro utilizatorul declara pe propria raspundere ca a citit, ca este de acord si ca va respecta intocmai regulamentul urmator:
...iar in continuare scrie urmatoarele:
Inregistrare
Paidmail.ro isi rezerva dreptul de a radia conturile care sunt inregistrate cu date false sau care nu detin in totalitate datele personale completate. Odata cu radierea acestor conturi, sumele si/sau punctele cumulate se pierd fara drept de recompensa. Punctul de radiere a acestor conturi ramane la libera alegere a echipei administrative a site-ului paidmail.ro
Iar acum la 'plangerea' ta 'penala':
...cine citeste este in avantaj, cel putin asa se spune si in nenumarate cazuri s-a adeverit ;-)
Tu vrei sa mergi in instanta pentru 10 Euro si un principiu? Ma faci sa rad stimate domn. Lasa instantele sa se ocupe de adevaratii hoti, de politicieni si nu-i mai obosi si tu cu 'o banalitate'.
Ce crezi: cati administratori de site au dat Google pentru zeci de mii sau chiar sute de mii de dolari in judecata, asta in tari europene care au intr-adevar o legislatie curata si efectiva nu ca a noastra, si ce au castigat? ...experienta :-))
Legislatia spune clar:
Daca dai pe cineva in judecata, trebuie sa aduci si probele care sa dovedeasca cele spuse de tine.
Pe scurt: *dovedeste stimat domn ca ai avut toate datele reale, complete si nu ai facut greseli la inscrierea acestora, in contul de la Paidmail.ro* ...ei nu trebuie sa dovedeasca contrariul ci dor tu trebuie sa aduci aceste dovezi, deoarece tu-i invinuiesti pe ei in fata instantei si nu invers.
Daca nu poti aduce probele respective, atunci mai bine bea o cafea si relaxeazate.
Cel mai fericit caz este sa-ti pierzi banii prin instante si sa nu fii obligat si la preluarea costurilor de judecata pentru avocatii paidmail.ro si crede-ma ca acestia au sa-ti puna onorariul de nu poti tu duce. In cel mai rau caz, te poti trezi cu un proces penal pentru 'degradare de imagine'.
Personal incurajez pe fiecare sa lupte pentru dreptul propriu si dreptate, dar am impresia ca in Romania chestia cu 'mergem in judecata' sau la 'avocat' se crede a fi o joaca care apartine de 'democratie' ...trag speranta sa nu se fi 'suit la cap' findca poate mai mult daune decat 'rezolvari' ...nu suntem in filmele americane ...
Mult succes si bani ;-)
alexdan22
23.04.2008, 09:31
Multumesc pentru raspuns si sfaturi, domnule.
Si ca idee la final. Nu am nevoie eu de avocat. Am facut cunostinta cu instantele din Romania acum mai bine de un deceniu si stiu bine ce am de facut. Asta ca dovada ca nu am mai pierdut un proces de vreo 5 ani. Nu si-au ales bine omul... Apropo... "domain-name: inmotion.ro [ Datele confidentiale au fost editate - Admin ]
Cu stima
RedPoint
23.04.2008, 11:01
...ok, super, atunci nu pot sa va doresc decat *mult succes*
Ps.: Poate un moderator sa stearga datele confidentiale listate de alexdan
...se pare ca: chiar daca cunoaste legislatia, nu stie ce inseamna confidentialitatea :biggrin:
Nu trebuia sa verifice in atetea baze de date ca sa vada daca au scris un cod postal la plezneala deoarece noile coduri postale au 6 cifre nu 5:biggrin:
...ok, super, atunci nu pot sa va doresc decat *mult succes*
Ps.: Poate un moderator sa stearga datele confidentiale listate de alexdan
...se pare ca: chiar daca cunoaste legislatia, nu stie ce inseamna confidentialitatea :biggrin:Apropo de confidentialitate.............mai nou ca sa poti primi un certificat de confidentialitate pt. siteul tau trebuie sa dovedesti ca parola este salvata criptat si ca nu apare in cokie cum se intampla cu neogen
puteti da mai multe detalii despre Paidmail ?
ce trebuie sa faci .. se castiga bani ? si daca se castiga...cam cat se castiga ?