Arată versiune īntreagă : www.ghesi.com
mihai_motorca
03.06.2008, 18:52
Deci... am vazut oferta lor de webhost. Mi se pare super buna! Voi ce parere aveti? se merita sa imi iau un pachet de la ei ?
RedPoint
06.06.2008, 17:00
Daca vrei ceva serios, cauta alt ofertant.
...daca se ocupa de tot ce ofera ca si de site-ul ghesi.com atunci ai mai multe probleme decat reusite cu acest ofertant.
In header la el gasesti acest cod:
<link href="layout.css" rel="stylesheet" ldatorita tot lui Cattaneo, care 1-a condus pna n 1865; si-a ncetat aparitia n 1868. Numele publicatiei a fost preluat de revista lui E. Vittorini (1945-1947) care si propunea sa difuzeze cultura marxista, type="text/css" />
...si multe alte 'banalitati' care nu-si au rolul in codul sursa al unui site.
Daca site-ul este asa nu vreau sa stiu cum este serverul configurat si cat este de sigur :-))
Salutare
mihai_motorca
06.06.2008, 19:52
eu sincer nu m-am uitat in cod .. tare interesant. Mie mi s-a parut tare interesanta oferta si de aia am fost curios . Unde imi recomanzi sa imi hostez siteul ? ms .. :)
RedPoint
07.06.2008, 18:39
...in Romania in niciun caz.
Servere extrem de incete findca: ca ofertant de spatiu web, hoster, etc. nu te ajuta cu nimic sa detii servere performante daca tehnologia IT (vezi Romtelecom si alti detinatori ai retelei telefonice din Romania) este primitiva.
Serverele sunt doar 'motorul' iar daca 'teava' reteaua telefonica este extrem de 'stramta' poti sa uiti. Cu cat este diametrul 'tevei' mai mare cu atat mai repede circula datele pe ea si asta indiferent daca reteaua este cea veche sau una dintre cele noi, fibra cu care se tot lauda de ani de zile firmele de telefonie din Romania.
Personal astept de multi ani sa vad o inaintare in acest domeniu, ca de laudat se lauda mult managerii acestor firme. Banii de la UE au fost demult deja 'papati' de 'dezvoltarea rurala' dar se pare ca 'teava' cea mare a fost facuta doar la partea financiara catre buzunarasele acestor manageri si nu catre si pentru populatia si internetul din Romania.
Ce cauti exact? Cat trafic, cat spatiu, PHP5, MySql, E-Mail! Poate pot sa-ti ofer eu un spatiu adecvat pe serverul meu (contra cost bine inteles)
Serverul este in Germania - calitate, siguranta si stabilitate fara doar si poate ;-)
Ciao
mihai_motorca
07.06.2008, 18:45
pei eu imi fac o firma de web design vara asta. Si imi trebe gazduire pt siteul peu si pt toti clientii ... Deci vreo 20-30 gb ( mai mult nu cred k o sa am nevoie pt inceput ) ....
RedPoint
08.06.2008, 07:24
OK!
Deci pt. tine ai nevoie de:
Trafic - cca. 30 GB
Spatiu - cca. 100 MB ???
E-Mail - logic POP3/SMTP (adrese nelimitate, antispam, etc.)
PHP5 - instalat
MySql - instalat (max. 5 baze de date/domeniu)
Subdomenii - max. 3 pe domeniu
...statistica, administrare, etc. prin Plesk
Pentru clientii (bine si frumos) dar cum sa inteleg?
...tu vrei sa le vinzi clientilor tai din spatiul tau (cei 100 MB) sau sa le oferi separat contra cost spatiu pe serverul meu, suma pe care o incasez eu de la ei sau de la tine direct?
Poti fi ceva mai explicit te rog, in aceasta privinta?
Ciao
mihai_motorca
08.06.2008, 10:28
deci mie imi trebuie ceva mai mult spatiu ... cativa Gb. Nu vreau sa le ofer spre vanzare. Ci doar sa imi gazduiesc clientii. Da-mi un e-mail poate mai vb ..
RedPoint
08.06.2008, 20:38
Sper sa inteleg eu bine (daca nu, corecteaza-ma)
- vrei sa oferi clientilor tai spatiu web, gratuit!
...si cine plateste acest spatiu si traficul generat? Banuiesc ca tu, sunt clientii tai pana la urma.
Se pare ca aici este o dilema, una majora.
...niciun hoster nu are sa-ti ofere tie spatiu de 2-5 GB la un pret de nimic pentru ca tu la randul tau sa dai spatiu altor utilizatori (clientilor tai)
...tu zici ca le oferi acest spatiu gratuit, fara suparare dar nu prea pot crede. Poate le oferi un pachet all-inclusiv dar si atunci, acestia au platit pt. spatiu.
Daca-i numesti *clienti* inseamna ca platesc un serviciu catre tine. Un *client* care primeste servicii gratuite nu exista ca definitie.
Nu stiu de ce am impresia ca aici *se scufunda o nava* ca nu se spune chiar tot adevarul. Te pot intelege, nu vrei sa-ti periclitezi ideea, proiectul samd. - dar nu cred ca oferi *clientilor* posibilitatea de a se prezenta online pe un spatiu gratuit (pe spatiul tau)
...cum reglementezi inregistrarea de multiple domenii (TLD-urilor) pe acest spatiu? Ca subdomeniu?! Nu-si are rostul, un site pe un subdomeniu este mai mult o rusine decat un site. Sfatuieste-ti clientii sa detina domenii proprii si nu o prostie de subdomeniu, asta daca vrei sa-ti sfatuiesti clientii adecvat situatiei reale a Internetului.
In fine, rezultat: - nu ai sa gasesti un hoster care sa-ti ofere tie 2-5 GB la bani marunti. Va trebui sa cauti un v-server, dedicated-server sau in functie de cati clienti preconizezi pentru inceput, un power-server.
Cand intrebi de spatiu, se intelege pentru un domeniu xyz.ro sau alte tld-uri si nu pentru tine si clientii tai ;-)
...inseamna ca te-am inteles gresit. Spatiu pt. 1 domeniu etc. pot sa-ti inchiriez, dar nu pentru x domenii, sorry.
Ciao
mihai_motorca
08.06.2008, 20:47
ba da poti .. :) Exemplu : Bluehost, Hostgator, Hostmonster. Si nu au preturi mari ( 6 euro luna - Dublu fata de ghesti ) Ofera si spatiu : 350gb ;) Si poti sa gazduiesti domenii nelimitate. Problema e k nu poti gazdui domenii .ro si din cauza asta nu o sa cumpar de la ei.
Dc nu ma crezi uita-te : www.hostgator.com . Eu inca caut eu hoster care sa imi ofere ceva conditii bune - k astea din romania in afara de ghesi is cam praf si care sa fie si accesibile
mihai_motorca
08.06.2008, 20:49
a .. si da .. le ofer spatiu gratuit timp de un an. Normal dupa care platesc. Si domeniile sunt gratis de asemenea. ( domenii .ro - pe viata )
mihai_motorca
08.06.2008, 20:52
pana la urma cred k o sa cumpar de la www.ghesi.com . Am mai vorbit cu doi web designeri care au cumparat de la www.ghesi.com si pt ei si pt clienti si or zis k is multumiti. Or zis k is de ceva timp clienti la ghesi deci cred k o sa merg pe mana lor. Oricum Ms. Mai vb . Pace !`
Mihai, nu vreau sa te descurajez, dar clientii care-ti stau un an gratuit, in al doiele an nu-i mai vezi (cel putin o mare parte dintre acestia). Domeniul este .ro si cum spui si tu pe viata.
Un hoster, cand spune domenii nelimitate, merge de la premiza ca sunt ale aceiasi persoana care a incheiat si contractul cu ei si nu ale clientilor acestuia ;-)
Mult nu au sa te tina ca si client, invoca un motiv si gata, ...te plimbi cu domeniile tale si ale clientilor tai de la un hoster la altul, probleme, clientii au sa-ti sara la jugulara findca nu le merge site-ul.
Sper sa gasesti ceva adecvat, bun si serios, desi este ceva mai greu.
Parerea mea este ca un server propriu te-ar ajuta mai mult, unul virtual sau dedicat, in functie de buzunarul tau si de proiectul de fezabilitate pe care-l ai.
Cu stima
Mai bine citeste ce am patit eu ;)
http://www.lataifas.ro/ghesicom-neseriosi-nesimtiti-mincinosi-hosting
(blogul meu) - nu lua de la ghesi nici in ruptul capului!
Multumim frumos pentru informatii.
Astfel de informatii sunt importante pentru utilizatori, asa se poate sorta serviciile web in favoarea clientului.
Speram sa treaca pe aici si cineva de la aceasta companie si sa-si spuna parerea in legatura cu cele descrise de tine pe site-ul propriu.
Un statement ar mai putea 'indrepta' putin imaginea ciobita a unui hoster.
Cu stima
...revin.
Am fost putin curios sa vad ce ofera Google despre ghesi.com :-(
Vai de mine si de mine. Postez link-urile directe catre site-urile sau comentarele mai importante ale si despre Ghesi.com
http://www.ecostin.com/ghesicom-hosting-in-romania.html
http://www.nabelea.com/ghesicom-care-e-parerea-voastra
http://ucshiva.net/2008/02/23/ghesicom.html
http://www.phorum.ro/showthread.php?t=11099
Tema identica dar cu alte comentarii:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=374291&st=0&start=0
...legat de 'teava' de care scriam intr-un mesaj anterior:
http://www.dariux.biz/ghesicom-parerea-mea.html
Bine inteles, in internet gasesti si teme pozitive despre Ghesi.com dar cele negative predomina dupa cum am observat eu.
Inainte de a cumpara spatiu web, cititi ce scriu alti utilizatori in Internet despre firma, site-ul sau serviciul respectiv. Asa puteti evita ulterior unele neplaceri.
Cu stima
mihai_motorca
15.06.2008, 11:16
pei da ... si eu m-am uitat ... Mi-o trebuit ceva timp dar am gasit si pareri bune. Cu o saptamana in urma am vorbit cu 2 web designeri care imi spuneau k amandoi folosesc ghesi.com, si sunt multumiti. Cred k o sa imi iau un plan de gazduire pe timp de o luna sau doua de la ei sa vad cum se comporta si daca sunt multumit raman, daca nu plec. Alt cumva nu am cum sa ma conving 100 % dc is de treaba sau nu. Revin sa va zic si voua ce parere mi-au lasat. Pace :)
ba da poti .. :) Exemplu : Bluehost, Hostgator, Hostmonster. Si nu au preturi mari ( 6 euro luna - Dublu fata de ghesti ) Ofera si spatiu : 350gb ;) Si poti sa gazduiesti domenii nelimitate. Problema e k nu poti gazdui domenii .ro si din cauza asta nu o sa cumpar de la ei.
Dc nu ma crezi uita-te : www.hostgator.com . Eu inca caut eu hoster care sa imi ofere ceva conditii bune - k astea din romania in afara de ghesi is cam praf si care sa fie si accesibile
cine tea mintit ca nu merge sa hostezi extensie .ro ? pe hostgator ? merge pe orice host cu cpanel ~ dai addon domain si gata doamne
Webnetinfo
25.01.2009, 16:53
eu am host de la ghesi si is foarte multumit
roscabgdn
26.01.2009, 01:47
eu sincer nu as mai cumpara de la ei ..
am citit pe blogurile si pe forumurile indicate de admin....
ma uit la ei pe site...
si vad
Va oferim 30 de zile banii inapoi garantat in general, dar nu la toate produsele oferite. Va rugam sunati la relatii cu clientii xxxxx..., in avans pentru a obtine un numar ARM(Autorizatia Returnarii Marfii) in 30 de zile de la data cumpararii. Nu se ofera rambursare cand contul este suspendat urmat de anulare, problema cauza de consumul execesiv de resurse generat de contul dvs.
am citit pe softpedia...ca unu ...a dat 70 de euro da nu si`a mai vazut banii... :)) deci ...totul e sub control..
ghesi.com aici sunt banii dvs. !!!!simplicitate si profesionalism :) fratilor ;)
fura cu stil :P