PDA

Arată versiune īntreagă : Topicuri

XtrimVerSuS
19.05.2009, 17:07
Am observat ceva destul de neplacut pe acest site... Sunt MULTE topicuri care dupa 2-3 mesaje se inchid... de ce este neplacut?
De exemplu topicul era "cum sa formatezi C:"... si userul a aflat raspunsul asteptat... topicul s-a inchis... apoi vine alt user si posteaza: "Eroare format C:"... Cand el ar fi putut posta intr-un alt topic deja existent, care insa are doar 2-3 mesaje...
Aici este si greseala (parerea mea) proprietarului (pentru ca inchide topicurile prea devreme) si a comunitatii (pentru ca nu pune nume adecvat la topic).

Dany.
19.05.2009, 17:26
XtrimVersus degeaba ar lasa Dennis topicul deschis pentru ca un vizitator nou vine si face iar alt topic :| nu da cautare sau sa se uite prin arhiva.crezi ca romanu are rabdare sa caute atat?;)) mai simplu e sa dai in categoria x sa scri un nume la topic si sa scri un continut(5 cuvinte) si gata :))

XtrimVerSuS
19.05.2009, 17:28
crede-ma ca am vazut destul de multe forumuri romanesti pe care chiar se discuta, nu "robotizat" ca aici...

xroby17
19.05.2009, 17:33
trmitei PM lui dennis si vezi ce zice ;)

Dennis
19.05.2009, 19:19
In fiecare zi ceva nostim la noi - si eu am vazut forumuri in care se discuta - din pacate in alta tara si utilizatorii nu stiu limba romana ;)
Nu ca as insinua ca ai nostri de aici stiu toti limba romana, nicidecum - multi stiu doar mess sau Guta si Salam de Sibiu sau cum se numesc filozofii moderni ai Romaniei.

Rolul unui forum este sa discuti, corect - dar demersul normal intr-un forum este urmatorul:

Gigel, vine aici deoarece are o problema si vrea sa o rezolve sau sa poarte o discutie pe o dema din aceasta nisa.
Pentru a vedea daca nu cumva un alt utilizator a intalnit aceaisi problema sau a deschis un topic cu aceiasi tema, acceseaza functiune de cautare si cauta - din rezultatele afisate, citeste topicurile cu titlurile explicative care se incadreaza in cerintele lui.

In cazul in care Gigel nu gaseste topicuri relevante pt. el, abordeaza urmatorul demers.
1. Gigel deschide un topic cu titlu explicativ si continut coerent, scris in limba romana (cea invatata la scoala)
2. Mihai, George si alti utilizatori raspund, participa la discutie - dar toti urmeaza strict subiectul primului mesaj, cel inscris de Gigel (este topicul lui)
3. ...in final, cand Gigel a rezolvat sau vede discutia lui ca fiind incheiata, inscrie un mesaj de genul: Topicul poate fi inchis

Acum am sa-ti descriu demersul anormal, abordat de utilizatorii web pe care-i intalnim noi:

Gigel, vine aici deoarece are o problema si vrea sa o rezolve sau sa poarte o discutie pe o dema din aceasta nisa.
Functiunea de cautare nu o foloseste - nu stie ce este aceasta, cu ce se mananca sau poate este pur si simplu dezinteresat sa o foloseasca.

In schimb abordeaza imediat urmatorul demers.
1. Gigel deschide un topic cu titlu 'vreau si eu', 'caut', 'cine ma ajuta', 'cine stie' si continut de genul '...io nush ce are situ meu la host free cu userii - daca sti, lasa id sau da add la idu meu', dupa cum vedem un specimen nascut in timp ca mama lui era pe mess cu vecinul de la trei
2. Mihai, George si alti utilizatori raspund, participa la discutie - fiecare scrie ce-l doare, unul vrea un site de anuturi, altul un script de yahoo si altii vor sa stie cum se face un cod de flood pentru mess - dar niciunul nu urmeaza subiectul primului mesaj (desi retardat), cel inscris de Gigel (este topicul lui)
3. ...in final, cand Gigel nu a rezolvat sau vede discutia deoarece nimeni nu intelege ce vrea acesta, lasa topicul asa cum este, nu-l mai intereseaza, el este demult intr-un alt forum unde inscrie mesaje poate si mai retardate decat cel de aici.

Tind sa cred ca un forum, un site, o comunitate nu este decat oglinda acelor utilizatori care folosesc platforma respectiva
Cu cat acestia sunt mai cultivati, mai respectuosi unii cu altii si ofera un comportament mai civilizat - cu atat arata comunitatea, forumul mai civilizat si mai 'discutat'.

Multi dintre noi aici, ni-l dorim pe primul Gigel
...nu este deloc usor sa-i impaci pe toti utilizatorii.

Cu stima