Arată versiune īntreagă : Phishing cu interfata de doizece.ro
Salutare,
...atentie la phishing! De data aceasta este o incercare cu interfata de la doizece.ro
Dupa primirea unui eMail cu un scurt text cu invitatia de a citi un mesaj foarte important:
29
...ajungi pe un subsite al domeniului nehoiu.eu, domeniu inregistrat in Italia si gazduit pe un server in Elvetia.
28
Subsite-ul este un duplicat al site-ului doizece.ro din Romania
30
...dar atentie, codul sursa al acestui site ne arata adevarata destinatie a datelor pe care le inscriem pentru a accesa contul personal la doizece,
si anume acestea sunt trimise catre un domeniu cu numele domeneshop.no , inregistrat si hostat in Norvegia.
31
REPET: ATENTIE UNDE VA INSCRIETI DATELE DE ACCES
Cu stima
Multumim pentru informatie! :wink:
Ar trebui trimis si un teanc de pseudo-multumiri "Echipei Neogen" (asa am vazut, ca din partea lor - sau prin ei - a sosit mesajul) pentru interesul ce il acorda treburilor care se petrec in ograda lor. :-(
Cu cea mai mare placere - ajut si eu unde pot ;-)
...din pacate in acest caz Neogen nu este vinovat (cel putin in acest caz :-)) ).
E-Mailul respectiv este spam si provine din Italia. Site-ul fake se afla pe un domeniu inregistrat in Oslo. Neogen nu ar putea rezolva in acest caz nimic, nu sunt chiar sigur dar cred ca nu ar putea rezolva nimic nici daca domeniul s-ar afla in Romania :D
Clar, Neogen poate sa schimbe unele detalii legate de imagini, de substanta site-ului ca acestea sa nu poata fi folosite decat pe domeniul lor si nu pe alte domenii.
Dar pentru acest demers i-si platesc programatorii proprii si nu au decat sa-si rezolve problemele.
Oricum, eu doream sa-mi anunt utilizatorii inregistrati aici sa nu-si 'incredinteze' datele de acces de la doizece.ro unor retardati.
Sper sa fi reusit ceva prin acest thread.
Cu stima
ai făcut un lucru bun, postānd, īncă nu am primit de la ei, dar am primit ceva de genul de la raiffeisen online (era mascat), le-am trimis o copie ataşată la mail celor de la raiffeisen online şi le-am explicat, ei nu cer niciodată să te autentifici pentru nici-o informaţie :) īn mare...aveţi grijă
clement108
17.06.2008, 17:26
Am avut si eu un cont la noi2 la neogen si mi-a aparut numele si datele personale pe internet.
Am sters contul.
Se pare ca ei nu protejeaza datele personale ale membrilor.
shadowxxx
27.06.2008, 07:05
Cam analfabet, phishing-istul ! Pe mine, presupunand ca as fi incepator in domeniu, nu prea m-ar convinge - cu atat mai mult cu cat neogenul are un standard web destul de ridicat.
Din pacate, nu toti utilizatorii sunt sau gandesc ca tine, shadow
...si pe acest criteriu se bazeaza si cei care fac aceste site-uri/mesaje phishing.
Speram sa fi putut ajuta unii utilizatori, asta este pentru noi important.
Cu stima
shadowxxx
27.06.2008, 15:36
Citeam in cateva ziare despre nivelul crescut de infractionalitate informatica de la noi. Culmea, phishing-ul este cel ce ne urca pe primele pozitii. Sincer sa fiu, cred ca majoritatea infractiunilor sunt provocate de pustani teribilisti, ce au invatat pe de rost pasii pt. a crea un site fantoma, si a culege ceva parole de mess, si mai putin de "profesionisti" - cei ce o fac pt. un profit. Nu neg insa fenomenul, insa i se da o amploare exagerata, in conditiile in care educatia si etica comportamentului in mediul online sunt inexistente. La noi in scoli se pune mare accent pe studilul religiei, de ex. Internetul este inca o nebuloasa pt. multi din aceasta cauza, si unii stiu sa profite din asta, in cautare de senzational.
Eu folosesc Gmail unde nu prea e spam si alte tracovenii sau emailu de la cei la care am hostat siteul si acela are spam assasin care e legat la nishte baze de date cu o lista a spamerilor
gamil-ul e cel mai bun la ora actuala mult mai rapid poti folosi un client de mail pe contul tau gratuit . reclama e de nesesizat eu zic nota 10 celor de la google
Eugenyus
25.09.2008, 18:14
De obicei treburile astea ajung in Spam. De fel, dau select All si Delete :)
Cobrasx01
21.12.2008, 14:58
Romanii nostri nu mai au ce face in zilele astea. Recurg la tot felul de chestii pentru as atinge scopurile.
Powered by vBulletin® Version 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® īn Romānă roStyles Design LLC