PDA

Arată versiune īntreagă : pirateria

Maryo
21.05.2009, 14:10
Ce parere aveti de pirateria de pe internet?
Toate site-urile astea de muzica,filme credeti ca e un lucru bun ?

florescualin
21.05.2009, 14:13
nu e un lucru bun dar nici rau dat fiind ca nu as cumpara dp piatza cduri cu muzica ...

Dennis
21.05.2009, 14:23
Este cel mai rau lucru care poate exista (vazut pe plan national)!

@florescualin - nu ai cumpara un CD de pe piata? ...ba da, ai cumpara
Daca cei care trebuie sa impuna legislatia in Romania te-ar face pe tine sau pe parintii tai sa va vindeti casa de sub fund pt. a plati amenda pentru piraterie, atunci crede-ma ca daca ai avea chef de muzica, te-ai uita la TV ai asculta la Radio si ai merge la magazin sa-ti cumperi un CD.

Logic spun confratii mei romani fraze de genul "...dat fiind ca..." - findca acestia nu cunosc alternativa legala - de unde sa o invete.
De cand ne-a bagat democratia'n ceata venind peste noi ca si ploaia de vara peste puii de broasca - avem doar drepturi (obligatii deloc).

Daca pirateria in Romania ar fi redusa cu doar 50% - au exista peste noapte zeci de mii de locuri de munca in plus - si poate si un salariu mai frumos pt. a cumpara copilului tau o carte si nu un MP3 Player sa asculte Guta, Salam, Parizer, etc. - prin acest demers ar urca nivelul de cultura al tineretului din Romania.

Cu stima

Maryo
21.05.2009, 16:07
de acord cu ce a zis denis.

Daca ai sti cati bani se consuma pentru un film...Si tu sa il vezi gratis,daca toti oameni de pe pamant ar vedea filme gratis atunci filmele nu ar mai exista deoarece producatori nu ar mai avea bani.Cu muzica e la fel cantareti muncesc sa primeasca bani si noi ascultam muzica pe gratis.

Intradevar e bine pentru cei cu asemenea site-uri care fac bani punand muzica cu guta sirestu...

fulgerul101
21.05.2009, 16:15
Salariile sunt destul de mici in Romania fata de alte tari si cred ca nu este prea rau ca este piraterie, nu cred ca toti senatorii au numai muzica si jocuri originale..
smek3rasul de ce vorbesti de parca ar fi un lucru rau? tu nu ai un site de download?

Fabius
21.05.2009, 16:20
Aici nu e vorba numai de romania, este ceva pe plan mondial.
Peste tot exista foarte multa piraterie, poate mai putin in china unde am inteles ca s-au luat masuri drastice.
Oricum artistii in romania nu castiga din vanzarile de cd-uri ci vanzarea de imagine si din concerte, si nu pt ca nu s-ar vinde cd-uri si pt ca, casele de productie isi opresc cam tot.
Oricum va exista intotdeauna youtube, o alta varianta de a asculta cam orice fara sa cumperi cd-uri ;)

fulgerul101
21.05.2009, 16:24
Este corect ceea ce zice Fabius, cu youtube poti asculta melodii gratis, ceea ce fac mereu :)

xroby17
21.05.2009, 16:56
parerea mea este ca sit-urile nu prea conteaza... in schimb trakerele de torrente sunt pe zi ce trece mai multe.... si au tot ce vrei fara sa platesti nimic .......

ar trebui inchise toate si guvernul sa faca situri legale cu produse ieftine ca sa isi paota permite toata lumea :D

Dennis
21.05.2009, 19:19
Salariile sunt destul de mici in Romania fata de alte tari si cred ca nu este prea rau ca este piraterie ...

Preturile sunt adaptate salariilor in sine - aici pot sa-ti ofer exemple reale.

In Germania un CD - STING & THE POLICE - The Very Best Of - costa in magazin intre 22,00 si 26,00 Euro ...asta insemnand cca. 92,00 - 109,00 Lei (RON)

...pe cand in Romania, acelasi CD - STING & THE POLICE - The Very Best Of - costa 49,00 Lei (RON)
http://www.midolamusic.ro/sting-police-very-best-p-3215.html

Bine inteles, gasesti acelasi CD poate la un alt pret, dar trebuie sa cauti oferta, lucru care costa timp, etc.
Am oferit exemplul doar pentru a arata ca nu este chiar asa cum spui tu, salsariul nu este cel care face pirateria ci cultura generala a individului in sine. Cu cat cetatenii sunt mai culti cu atat gandirea criminala de a fura dispare.
...pirateria nu este altceva decat produsul inculturii individului in sine si nu este cauzata de marimea salariului mediu pe economie.

Cu stima

Maryo
21.05.2009, 19:28
Stiu ca am site pe care am asemenea "produse" si vreau sa il inchid sa fac altceva din el.
da am vrut sa deschid un subiect care ma interesa demult.Vroiam sa vad parerea celorlalti.Si cand am vorbit de piraterie nu am vorbit doar de Romania, ci in general.
Am vazut o statistica pe aceasta tema si in Romania nu este asa de multa piraterie ca in celelalte tari

popa_peb
21.05.2009, 19:28
ptr mn , un consumator, e foarte bine k exista piraterie, dar ptr cei care sunt comercianti nu e bn, ptr k ei fac bani din asta...

Oricum eu cred k e foarte bine, ptr k ma gandesc mai mult la mn, decat la ceilalti, pe mn ma intereseaza sa-mi fie mie bine.(parerea mea)

Maryo
21.05.2009, 19:37
Asa suntem noi romani ne gandim numai la noi dar daca tu ai fi in locul unu artist sau producator si atunci te gandesti tot la tine si nu e bine