Arată versiune īntreagă : Google este detronat de Yahoo in privinta utilizatorilor unici
tutorialweb
16.06.2008, 19:25
Google este detronat de yahoo in privinta utilizatorilor unici
Citind blogul lui flooby am gasit un articol foarte interesant despre statistica utilizatorilor unici in luna septembrie din 2007. Acesta este articolul:
“De curand am intrat pe Compete.com si am gasit o lista cu topul celor 50 de domenii ale lumii ordonate dupa numarul de vizitatori unici si am constatat cu uimire ca Yahoo.com detine mai multi vizitatori decat Google si stateam si ma intrebam cum este posibil acest lucru avand in vedere ca el este liderul si aproape toate pc-urile au ca pagina de start Google.
Ca vechime ambele sunt de vro 10-11 ani deci asta nu le diferentiaza…totusi e posibil ca yahoo sa fi avand ceva continut interesant ;) poate asta ar fi explicatia.
http://www.cwr.ro/curiozitati/top50domains_sep2007.png
Sursa: flooby “
Din curiozitate am vrut sa vad cat de radical s-a schimbat topul in 2008. Am ramas foarte surprins sa vad ca www.yahoo.com se mentine in fruntea topului, cu toate ca firma yahoo este cat pe ce sa fie luata de Microsoft. Un salt foarte mare il are firma Youtube care in toamna anului trecut era pe locul 11 iar acum este pe pozitia a treia dupa granzii Yahoo si Google.
Alexa Rank:
http://tutorialweb.files.wordpress.com/2008/05/top3.jpg
Este un demers pe cat se poate de logic, Google este un mamut mediatizat dar nu unul care sa-si mai poata mentine pozitia pe piata prin proprii puteri, prea mare si are deficite extreme in administrare.
Chiar si uriasii au fost candva pitici, si pana la urma tot acolo ajung.
M-ar interesa daca ai un asemena top al site-urilor din Romania (in limba romana). ...dar nu cele de la trafic sau neogen :-) Cineva spune: "Nu crede nicio statistica pe care nu ai falsificat'o singur" :D
Multumesc pentru informatiile oferite.
Cu stima
tutorialweb
16.06.2008, 20:26
Top 5 - Situri Romania
http://tutorialweb.files.wordpress.com/2008/06/top-5.jpg
Multumesc frumos, se pare ca m-am exprimat gresit.
Ma refer la site-uri strict romanesti, facute de companii sau webmasteri din Romania pentru utilizatorii vorbitori de limba romana.
Cu stima
tutorialweb
17.06.2008, 06:18
nu stiu **** o sa gasesc dar o sa caut.)
Unii spun ca va avea loc o revenire a Google in decursul lunii august............
darkston3e
25.06.2008, 09:51
Google nu are cum sa scada, deoarece 90 % din utilizatorii de PC, cand intra in explorer , intra direct pe pagina google.ro / .com , asa ca , yahoo niciodata nu va castiga.
Cu toate ca a fost un timp indelungat in top 1.
Oricum, admir google , motivul: http://youtube.com/watch?v=vd6BPhJjYL4
Nu este vrajeala, chiar este adevarat:)
Si sincer, asta este visul meu, sa lucrez pentru GOOGLE.
tutorialweb
26.06.2008, 07:57
din cate am auzit eu yahoo va lansa in septembrie motorul de cautare yahoo.ro, deci s-ar putea sa ramana acelasi clasament...sa vedem ce va fi:P
darkston3e
26.06.2008, 07:59
Acum hai sa fim seriosi, cati oameni ati vazut cautand pe yahoo ?
Eu zic ca foarte putini.
Toate persoanele pe care le cunosc, folosesc google.
Voi ?
parerea mea este ca google e cel mai bun pt ca toata lumea pe care o cunosc foloseste google:)
Se poate sa fie detronat de utilizator dar ca motor de cautare este primul
abramburel
26.06.2008, 18:16
eu cel mai mult am folosit google dar si yahoo il folosesc destul de des si altavista.com mai foloseam candva.....
huuh parca vad google.com si imi face redirect catre yahoo :D
Yahoo are un plus de viteza.............daca voi nu ati observat
Acum hai sa fim seriosi, cati oameni ati vazut cautand pe yahoo ?
Eu zic ca foarte putini.
Toate persoanele pe care le cunosc, folosesc google.
Voi ?Intradevar foarte putini folosesc yahoo ppt. cautarile lor dar daca ai fi mai atent putin ai observa ca yahoo este un motor de cautare din ce in ce mai la punct cu cache-ul facand acutualizari de cache aproape in fiecare zi, fata de google care nu mi-a mai vizitat siteul de 5 zile.....Acest lucru ma face sa cred ca yahoo o sa ajunga mai bun
Si sincer, asta este visul meu, sa lucrez pentru GOOGLE.
Cine nu ar vrea sa lucreze pentru Google :))
Si oricum Google ramane the best :X
parerea mea: google a fost cel mai bun si va fi mereu..yahoo nu ofera atatea obtiuni cand vine vorba de search.
eu personal sunt multumit de google. In aproape toate cazurile folosesc google. dupa parerea mea yahoo castiga teren fata de google (la vizitatori unici) din urmatoarele motive:
- la instalarea banalului YM daca nu esti atent ai si setat ca pagina de start (multi nici nu stiu ce inseamna si nici cum sa renunte la pagina de start)
- la Y chiar pe prima pagina gasim o tona de reclame vizuale (filme noi, chit-chat, studiu de piata ... )
- are horoscop care e vizitat de foarte multa lume
- prezinta stirile CNN
- are hosting free prin Geocities
- are filtre pe categorii de informatii
- prezinta vremea, live
- are functii WAP excelente
- la cate un update mai "neortodox" se instaleaza si un toolbar
- are jocuri on-line
- are servicii speciale (YKids, YDownload, YMoney, Ye-Cards, YJokes, etc)
si lista poate continua
astept completari la aceasta lista
nu imi aduc aminte ultima oara cand a fost google pe primu loc la vizitatori unici
cind caut tot cu google caut ...asa ca statistic ... pe mine nu ma intereseaza
yahoo si google nu vor pica niciodata din top dar va fi o concurecta intre ei :)
oricum Google e cel mai bun si e cel mai usor de folosit .... Nu prea imi vine sa cred ca Yahoo ar fi pe primul loc
Parerea mea ca google o sa-i detroneze pe toti ... incet-incet . Cum zicea cineva : Batraneste, dar sigur ! Este si cel mai folosit motor de cautare, 80 % din site-uri trec prin "mainile" lui s.a.m.d. Au mai scos si acel browser - Google Chrome - un browser de nota 10. Vreau sa spun ca l-am folosit si merge foarte bine ... nu stiu ... se misca si netul mai bine pe el. Singurul incovenient este ca dispare Taskbarul de jos cand il folosesti . In rest ... jos palaria. Google ruLLz ...
scandalos
26.09.2008, 22:12
nu are cum sa scada de pe locul 1 pt ca e cel mai bun motor de cautare pe care lam gasit pana akum
Chrome este foarte discutat in vest, chrome cere si da datele tale prin spate catre google ;-)
...toate site-urile pe care un utilizator chrome le viziteaza sunt salvate si trimise catre google. Asa google vrea sa-si mareasca indexul cu ajutorul utilizatorilor - tu muncesti si ei profita.
Atentie marita la chrome - telefoneaza acasa fara sa-ti ceara dreptul ;-)
Cu stima
alecsutz
04.11.2008, 12:59
Nu inteleg cum Yahoo poate sa aiba mai multi vizitatori unici decat Google. Majoritatea se bazeaza pe serviciile Google: motor de cautare, adsense, instant messenger, email etc, pe cand Yahoo este peste Google la capitolul IM si cred ca email, unde nici google nu se lasa mai prejos.
Se stie de mult ca Yahoo este mai vizitat decat Google, crezi ca era pe locul 1 in Alexa degeaba ? Google sux big time, daca nu aveau Google Adsense nu erau atat de populari la noi in Romania unde toti ciutanii isi fac saituri ( Site-uri ) ca sa scoata bani din adsense ...
fulgerulde10
08.11.2008, 02:33
Google merita primul loc.
La toti prietenii care m-am dus am vazut ca folosesc google.
Yahoo il detroneaza pe google doar la Y'M si Mail dar ca motor de cautare google e cel mai tare
MariusHack
08.11.2008, 10:57
Parerea mea google merita primul loc e usor de folosit si bun
oo daa..cand vreodata un site din romania va ajunge in top-ul de mai sus?
rayden85
08.12.2008, 20:48
Parerea mea este ca google nu este doar o obisnuinta, a devenit mai mult decat atat , este un reflex, toata lumea care cauta ceva ce ii intereseaza foloseste google , deja il scrii in IE fara vrei , the best is google